Matt_rix Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 siemka. mam karte Riva TNT2 i jestem ciekaw co musze zrobic i jakim oprogramowaniem aby wycisnac z niej ostatnie soki. przy podkreceniu o 11 procent prze Collin MacRae Rally 2.0 wystepuja bledy na obrazie i wiesza sie komp. moge wiecej z niej wycisnac niz 10%? prosze o porady. z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Jak generuje Ci błedy to jest kilka możliwości: 1. Za mało wydajne chłodzenie (możesz dołożyć radiatrki na pamięci, wentylatorek na gpu). 2. Zbyt niskie napięcie GPU bądz pamięci (w zalezności od tego co generuje błedy). Możesz zrobić V-moda by podnieść napięcie. 3. Kres możliwości o/c karty. Imo podkręcanie Rivy to sztuka dla sztuki i chyba lepiej byłoby kupić za pare groszy jakiegoś GF 2MX zeby pograć w tego Colina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej17 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Imo podkręcanie Rivy to sztuka dla sztuki i chyba lepiej byłoby kupić za pare groszy jakiegoś GF 2MX zeby pograć w tego Colina.tutaj sie nie zgodze :D:D na celeronie 500mhz, 64 ram i rivwie tnt2 32 mb colin 2 chodzil mi niezle na 800/600 i 1024/768.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 tutaj sie nie zgodze :D:D na celeronie 500mhz, 64 ram i rivwie tnt2 32 mb colin 2 chodzil mi niezle na 800/600 i 1024/768....No nie wiem, szczerze mowiąc nie pamiętam jak mi chodził Colin 2 na Rivie (sam miałem sprzet podobny do tego co wymieniłeś), ale nie zrozumiałeś w czym rzecz. Chodzi o fakt, że koszty i zabawa związana z ewentualną zmianą chłodzenia do tej rivy czy vmodami to gra nie warta świeczki jeżeli chcemy grac w gry pokroju Colina 2. Chyba że jest to własnie sztuka dla sztuki, a więc podkręcanie dla sportu. Poza tym radzę się zapoznać ze skrótem "Imo" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 jak chcesz sobie podkrecić a nie masz chłodzenia to wyjdz dziś w nocy na dwór :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt_rix Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 heh. w sumie to dzieki za porady. racja...dam sobie spokoj i zaczne zbierac na jakas lepsza karte graficzna. ps. na Collina nie narzeka na srednich ustawieniach. :D dzieki za rade, ale nie skorzystam. :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej17 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 moja odpowiedzia chcialem pokazac ze niewarto do gry w colina 2 kupowac gf2, poniewaz riva styka w zupelnosci :P :P :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 No ok ale kto napisal ze on chce tylko w colina grac? Do clina moze i styknie, ale sa inne gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 No są inne gry do których GF2 tez nie wystarczy..... Riva TNT2 wystarcza praktycznie do wszystkich gier, które pokazały się przed 2004 rokiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 No są inne gry do których GF2 tez nie wystarczy..... Riva TNT2 wystarcza praktycznie do wszystkich gier, które pokazały się przed 2004 rokiem. Nie zupełnie w No One Lives Forever 2 nie pogra bo nie ma T&L. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 ja do tej pory gram w cs'a na kika kompów w domu zero problemu płyność też jest idealna mimo P2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 moja odpowiedzia chcialem pokazac ze niewarto do gry w colina 2 kupowac gf2, poniewaz riva styka w zupelnosci :P :P :P.No jakoś autorowi styka jedynie do grania w medium detail, a nie w zupełności. A podejżewam, że o AA i AF może zapomnieć. Jeszcze raz napisze o co mi chodziło bo chyba nadal nie załapałeś. Chodzi o fakt, że jeżeli chcemy wygodnie pograć w starsze gry typu Colin 2 to nie warto inwestować w radiatorsy, vmody by wycisnąć 5MHz więcej z biednej rivki bo koszta takich zabiegów wyniosą wiecej niż koszta zakupu karty, która pociągnie takie gry w wysokich detalach bez podkręcania nawet. No chyba że to czyjeś hobby i podkręca dla sportu. Wtedy można władować na rive nawet ciekły azot i kręcić. Got it? Już prościej nie umiem. EOT z mojej strony zwłaszcza, że wygląda na to iż autor dowiedział się już czego chciał. Pozdro. PS. Z tego co pamiętam to sporo gierek już w 2003r mi nie poszło na rivce ze względu na brak Hardware T&L jak chociażby Rallisport Challange chyba z 2002r. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej17 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 nie chodzilo mi o podkrecanie.. tylko o to ze w zasadzie nie ma sensu kupowania gf do tych gier jak na rivie tez sobie popyka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwynbleidd Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Oto moj sprzet: Duron 700MHz 128MB SDRAM133 Riva TNT2 64 Pro Niestety nie wydolil juz przy Morrowindzie i Gothicu I - natomiast kumpel posiadający Celerona 1000 Mhz, 256MB DDR333 i GF MX200 moze komfortowo grac nawet w Gothica II. Może jednak warto wymienic kilka czesci za naprawde niewielkie pieniadze zamiast bawic sie w podkrecanie tej Rivy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...