Macieqqq Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Ok, a czy izopropylenem nie zetre jakichkolwiek napisow z Venic'a? I czy na BOX'owym chlodzeniu dolaczanym do Venic'a moge ze spokojem uzyc tej pasty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Napisalem Ci przeciez wyzej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quinki Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Witam Na forum cooling.pl pojawił się FAQ odnośnie nakładania i zdejmowania pasty Liquid Pro. http://forum.cooling.pl/viewtopic.php?t=1388 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Ok, a czy izopropylenem nie zetre jakichkolwiek napisow z Venic'a? I czy na BOX'owym chlodzeniu dolaczanym do Venic'a moge ze spokojem uzyc tej pasty? BOX-owy radiator jest (o ile nic się nie zmieniło) aluminowy więc nie możesz łączyć go z tą pastą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 (edytowane) Jako, że nie wszyscy zaglądają do działu Chłodzenie Wodne zamieszcze i tutaj dwa screeny temoperatur proca. Na pierwszym temperatura na paście Arctic Silver 5, na drugim Coollaboratory Liquid Pro Podziekowania dla firmy Cooling.pl od której dostałem ten miły prezencik :) Edytowane 30 Lipca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 o kutfa ... ładnie ;) Smarowałeś pendzelkiem czy stosowalem metode ziarnka na środku smarowanego elemntu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 o kutfa ... ładnie ;) Smarowałeś pendzelkiem czy stosowalem metode ziarnka na środku smarowanego elemntu? Zastosowałem inną metodę. Łopatka mod z kawałka opakowania po czekoladkach (tworzywo) ;) Potem resztę tego co mi sie zostało na łopatce pacnąłem na podstawę bloku wodnego a potem palcem owiniętym w chusteczkę higieniczną rozsmarowałem na bloku - zrobiło sie cudowne lusterko ;) w którym sie można przejrzeć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Witam serdecznie, mam pytanie czym najlepiej zmyć tą paste z procka? Zastosowałem ją na X2 3800+, efekt był taki że przyssała się do chłodznie i wyrwałem z soketa proca razem z chłodzniem, później musiałem proca odłupać srubokrentem. Aktualnie mam Core 2 Duo i z tego co wiem jeżeli nadruk z proca (oznaczenie ) znikną to traci się gwarancje. Czym najlepiej pozostałości pasty zmyć, czy jest to wogóle możliwe by po zastosowaniu tej pasty wyglądał jak nowy? http://img116.imageshack.us/my.php?image=dscf1608wv8.jpg http://img20.imageshack.us/my.php?image=dscf1602qx6.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 acetonem(zmywacz do paznokci),spirytusem no i zostaje benzyna extrakcyjna.Napisów nie wytrzesz ty mi specyfikami. powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Ja z IHS'a A64 starłem papierem i izopropanolem, nie został nawet ślad po CLP ale z bloczków było już gorzej :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Ok dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat_Garrett Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 UWAGA!!! Panowie nałożyłem tą pastę raczej bez żadnych problemów ale... Po paru dniach kiedy grzebałem coś w kompie wpadła mi śrubka nie mogłem jej wydostać , więc zastosowałem terapie wstrząsową i na dywanik skapnęła wielka kropla pasty (w postaci rtęci). Zwykła śrubka uratowała bebechy mojego kompa :mur: Więc uważajcie a tak wogóle to wydawało mi się że nie wiele jej położyłem.:) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Czyli chyba jednak za dużo jej dałeś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Widze ze wielka roznica miedzy AS5 a tym liquid pro.... przynajmniej w tescie miazgi... czy u innych tez taka roznica? zastanawiam sie nad kupieniem tego wynalazku :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Widze ze wielka roznica miedzy AS5 a tym liquid pro.... przynajmniej w tescie miazgi... czy u innych tez taka roznica? zastanawiam sie nad kupieniem tego wynalazku :>Tak u innych jest rowniez taka roznica, bylo to juz pisane dlugo przed Miazga <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Możecie napisac jaki jest zakres pracy tej pasty? Nadaje się do temperatur ujemnych? -70*C? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Witam Czy ktoś zakładał oollaboratory Liquid Pro na Big Typhona ?? Były jakieś problemu czy raczej żadnych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Możecie napisac jaki jest zakres pracy tej pasty? Nadaje się do temperatur ujemnych? -70*C?CLP jest podobno najlepszą pastą do ujemnych temperatur Witam Czy ktoś zakładał oollaboratory Liquid Pro na Big Typhona ?? Były jakieś problemu czy raczej żadnych ? toż to sie zachowuje niewiele inaczej jak zwykła pasta - stopa miedziana - nic się nie stanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 CLP jest podobno najlepszą pastą do ujemnych temperatur :blink: Jakies linki na potwierdzenie? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Wystarczającym potwierdzeniem powinno być to, że jest w 100% stopem metali. Tak więc właściwości termoprzewodzące nie zmieniają się wraz ze zmianą temperatury(chyba, że coś pochrzaniłem, nie bijcie :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Mam pytanko do Was w sprawie usuwania tego wynalazku. Mianowicie przesmarowany rdzen 7900GT, zalozony Zalman. Jak to "rozbroic" zeby nic sie nie stalo rdzeniowi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Mam pytanko do Was w sprawie usuwania tego wynalazku. Mianowicie przesmarowany rdzen 7900GT, zalozony Zalman. Jak to "rozbroic" zeby nic sie nie stalo rdzeniowi ? Z rdzenia schodzi bez problemu... ja daje waciki do demakijazu + nafta albo benzyna ekstrakcyjna... (zalezy co mam pod reka)... i problemu nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 No to spoko - czyli nie ma zadnych wiekszych problemow ? Dzieki za info :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Test miazgi mnie rozwalił :) Chyba ją kupię... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 A jak ja mówiłem ile ta pasta daje jeszcze przed miazgą to mi nikt nie wierzył :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 A jak ja mówiłem ile ta pasta daje jeszcze przed miazgą to mi nikt nie wierzył :PHary ciiiiii, nie denerwuj sie i idź na fajka ;) Ja tą różnicę pokazałem po prostu czarno na białym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 A jak ja mówiłem ile ta pasta daje jeszcze przed miazgą to mi nikt nie wierzył :P Heheh dokladnie o tym samym pomyslalem :) Hary ciiiiii, nie denerwuj sie i idź na fajka ;) Ja tą różnicę pokazałem po prostu czarno na białym NO ok to ja tez na Fajka musza isc?? :rolleyes: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Po tym co pokazał Miazga też się przekonałem do tej pasty :P Jak uzbieram kase to kupuje Bloczek na NB i do tego tą paste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Z tego co czytam można przesmarować chipset oraz procesor na grafie ale czy ktoś z Was smarował może mosfety i pamięci na niej. Są jakieś przeciw wskazania?? Blok na grafę bedzie full cover z miedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Nie smarowalbym ta pasta pamieci, pewnie nic sie nie stanie z plastikowymi obudowami, ale jak to potem usuwac.. Zreszta to jest pasta ktora ma sie sprawdzac przy maksymalnie rownych powierzchniach (blok/cooler - rdzen), a docisk bloku nie jest tak idealny do pamiatek. No i w pamieciach nie sa istotne takie male roznice. Wazniejsze zeby do kazdej pamiatki blok dobrze dolegal niz zastosowanie najwydajniejszej pasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...