Skocz do zawartości
merdog555

Prioblem Wynikajšcy Z Konwesrji Typu Partycji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam poważny problem, otóż miałem jeden dysk (80 gb) podzielony na dwie partycje FAT32. Musiałem skopiować duży plik na dysk (ponad 4 gb) dlatego też utworzyłem trzeciš partycję - NTFS za pomocš programu Partition Manager. Kiedy przyłaćżyłem z powrotem 3 partycję (NTSF) do drugiej (FAT32) nie wiedzieć czemu PRAWIE WSZYSTKIE PLIKI zostały losowo porozmieszczane na dysku co gorsza ich zawartoć też jest zmieniona!

W panice włšczyłem chkdsk na strat systemu, który niby naprawił błędy i z robił ukryte foldery FOUND.000 , FOUND.001 I FOUND.002 , które zajmujš nawet 5 gb!

Póżniej uruchamiałem już test powierzchni oraz test integracji plików Partition Managera i nic. :-(

próbowałem również programu PC Inspector File Recovery, który nie zdołał odzyskać uszkodzony plików. :-(

Pierwsza partycja działa prawidłowo.

KOMPLETNIE NIE WIEM CO MAM ZROBIĆ, proszę gdyż na uszkodzonej partycji mam BARDZO CENNE DANE o pomoc i z góry DZIĘKUJĘ!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam program GetDataBack. Wczoraj odzyskałem nim 20 gb danych po zniknięciu dwóch partycji :/

Co do partitiona: lepiej nie robić nic na partycji gdy ma się na niej dane bo można na 70% je stracić! U mnie losowo coś robiąc z partycjami wyskakuje błąd i musze odzyskiwać dane bo partition sobie partycje usunal :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi