Krisss123 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 :mur: Witam Wszystkich Chcialbym kupic Aristo Smart 400 (Parametry podam nizej ) Czy ktos cos moze mi powiedziec na temat tego lapika??? I wogole cos na temat firma Aristo. Pozdrawiam Intel Pentium M 740 - 770 Częstotliwość taktowania: 1.73GHz - 2.13GHz Pamięć Cache: 2MB On-Die L2 Cache, FSB: 533 MHz Intel Centrino Technology platforma Sonoma W konfiguracjach z Intel Pentium M i kartą Intel PRO/WirelessLAN 802.11 b/g Chipset Intel Mobile 915 GM Express Matryca 15.4" WXGA 1280 x 800 pikseli Glare WideScreen 16:9 TFT active matrix LCD Grafika Zintegrowana z układem Intel 915GM Intel Graphics Media Accelerator 900 max. 128MB DVMT Pamięć systemowa Moduły DDR 333 MHz SDRAM, Dwa banki pamięci SO-DIMM pozwalające na rozbudowę do 2GB Dysk Rozmiar: 2.5" Pojemność: 40/60/80 GB Prędkość obrotowa: 5400 rpm Bufor: 8 MB Cache Interfejs: ATA-100 System S.M.A.R.T. Napęd optyczny DVD/CD-R/RW Combo EIDE Nagrywarka DVD+/-RW Dual Double Layer Czytnik kart Czytnik kart multimedialnych 3-in-1: - Memory Stick (MS) - MultiMedia Card (MMC) - Secure Digital (SD) Audio Wbudowana karta dźwiękowa REALTEK ALC250 AC97 3D stereo sound system kompatybilna z Sound Blaster PRO. Wbudowane 2 głośniki stereo Multimedia Panel Audio DJ do obsługi płyt Audio CD - Przyciski: Play : Pause : Stop : Fast Forward : Rewind Komunikacja Zintegrowany Fax/Modem 56K V.90/92 Zintegrowana karta sieciowa Gigabyte Ethernet LAN 10/100/1000 Mbps Wbudowana karta sieciowa WirelessLAN zgodna z IEEE 802.11 b/g (w wybranych modelach) Interfejsy 3x port USB 2.0 1x IEEE1394 (FireWire) 1x port S-Video (TV-out) 1x port VGA 1x wyjście Audio Out 1x wejście mikrofonu 1x port RJ-45 LAN 1x port RJ-11 Modem 1x PCMCIA typ I/II Wymiary / waga 360 x 265 x 32.2-35 mm 2.90 kg Gwarancja 24 miesiące gwarancji w systemie "door-to-door" (koszty transportu do/z naprawy pokrywa serwis). 6 miesięcy gwarancji na akumulator Li-Ion 10-cio dniowa gwarancja satysfakcji Opcjonalna gwarancja jakości matrycy LCD Opcja serwisu 72 godzinnego Opcja rozszerzenia gwarancji do 36-ciu miesięcy Oprogramowanie Oprogramowanie multimedialne: do obsługi płyt DVD Narzędzia i programy antywirusowe: MKS VIR 2005 (pełna 3-miesięczna wersja) Adobe Acrobat Reader do obsługi nagrywarki (CDRW lub DVDRW w zależności od wersji) Zasilanie Bateria: Li-Ion; 4300 mAH, 14.8 V; 8 cel Zasilacz: 100-240 V; 50-60 Hz; 65 W System operacyjny Linux Fedora (jeśli nie zamówiono Windows XP OEM) Cena:3900 pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intel_99 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 No ja bym brał sam posiadam laptka tej firmy i naprawde warto (patrz topic recenzja Aristo Prestige 700S) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo141 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) elo, Przez 2 lata miałem Aristo 2600 z procesorem 2,4 Celeron (żaden mobilny). A dlaczego miałem? Bo oddałem siostrze. Nie płaczę z tego powodu. :) Moje uwagi do marki: - raczej nie skorzystam z jej usług - komp kiepsko złożony, trzeszczy - co trochę śmieszne :) w miejscu gdzie opierałem lewy nadgarstek, wytarłą się obudowa (po roku intensywnego używania), wygląda to jak plama brudu, - matryca nierówno oświetlona, nie mówię o kątach widzenia - nędza - głośny niczym suszarka - nie żartuję! - to, że się okropnie grzał to wina procesora, jak ze stacjonarnego kompa - wejść i wyjśc bardzo dużo, ale przez dwa lata skorzystałem tylko z USB, portu PS2 i wyjścia słuchawek - reszta dziewicza - kiepsko spasowany napęd, niewiadomego pochodzenia, przy odtwarzaniu płyt DVD trzeszczało - czasami jak dotknąłem portu, jakiegokolwiek, strzelało mnie wyładowanie elektrostatyczne - wiatrak pod spodem, ściągał tumany kurzu Koniec tych zarzutów. Ale suma sumarum przez te 2 lata nie nawalił ani razu (odpukać). Niech jeszcze posłuży siostrze. Ale powiedzialem sobie, że wolę dopłacić i kupić Asusa lub HPeka. Nie skuszę się na żadną Maxdatę, Aristo czy Acera. Jeśli porównać go do samochodu to jest jak Kia - trzeszczy, grzeje się, ale jeździ. A jak dają superwyposażenie, to muszą przecież zrekompensować kiepską jakość. pozdro ps. własnie czaję się na Asusa :) Edytowane 23 Stycznia 2006 przez elmo141 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisss123 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam Dzieki za opinie. Tak naprawde zalezy mi na niezawodnosci, a tu jak widze spisywal sie niezle. No nic pozbieram troszke opinii i sie zobaczy moze kupie chyba ze znasz moze rownie dobry sprzecik za taka sama cene. Pozdrawiam Witam Dzieki za odpowiedz a w zasadzie podpowiedz. Nie wiem czy ten lapik o ktorym pisze moze sie rownac z Twoim (no i odbiega troszke parametrami)Jak dlugo posiedasz swoj sprzecik? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo141 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2006 ten mój to teraz rzęch, wg przedstawionych przez ciebie parametrow to lux maszyna tylko nie wiem jak z wykonaniem o moim ci napisalem za taką cene jak "twoj" Aristo to te "firmowe" z taki wyposażeniem sa nieosiągalne czyli albo wybierasz Aristo i średnią jakość wykonania, albo coś droższego ale uboższego (bo nie masz wcale 100% gwarancji, że taka toshiba czy Hp będą działały bezproblemu) pamiętaj że masz zawsze 10 dni na rezygnację z zakupionego towaru, bez podawania przyczyny, niech sprzedawca nie wciska ci kitu, że nie można zwrócić, jak coś to dowiedz się u rzecznika praw konsumenta i machniesz mu konkretnym przepisem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modrus Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) pamiętaj że masz zawsze 10 dni na rezygnację z zakupionego towaru, bez podawania przyczyny, niech sprzedawca nie wciska ci kitu, że nie można zwrócić, jak coś to dowiedz się u rzecznika praw konsumenta i machniesz mu konkretnym przepisem Mozesz podac linka do tego przepisu? I druga sprawa czy ten przepis dotyczy kazdego zakupu czyli obojetnie czy w sklepie osobiscie czy przez sklep internetowy czy tylko w przypadku zakupow przez internet? Edytowane 1 Lipca 2006 przez Modrus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 „Pamiętaj, że zamawiając towar w sklepie internetowym masz większe prawa niż kupując go w tradycyjny sposób. Fakt ten wynika z braku osobistego kontaktu ze sprzedawcą i z produktem. W szczególny sposób wyraża się on w prawie zwrotu towaru bez podania przyczyny w terminie 10 dni od dnia zawarcia umowy (podstawa prawna - Ustawa z dnia 2 maca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U z 2000 r. nr 22, poz. 271).” „Nie możemy zrezygnować w ciągu 10 dni z: • umowy dotyczącej turystyki, zakwaterowania, transportu, rozrywki, gastronomii, • umowy o okresowym dostarczaniu produktów spożywczych, • usługi rozpoczętej za naszą zgodą przed upływem 10 dni, • zakupionych kaset video, audio, programów komputerowych po usunięciu ich oryginalnego opakowania, • produktu lub usługi wykonanej według indywidualnego zamówienia, • produktu, który ulega szybkiemu zepsuciu, • prenumeraty prasy, • usług w zakresie gier losowych i zakładów wzajemnych. Ustawa dająca Ci prawo zwrotu towaru w ciągu 10 dni nie dotyczy: inwestycji kapitałowych, ubezpieczeń, czynności bankowych, sprzedaży z licytacji, czyli aukcji internetowych, a także nieruchomości z wyjątkiem najmu.” Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modrus Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 „Pamiętaj, że zamawiając towar w sklepie internetowym masz większe prawa niż kupując go w tradycyjny sposób. Fakt ten wynika z braku osobistego kontaktu ze sprzedawcą i z produktem. W szczególny sposób wyraża się on w prawie zwrotu towaru bez podania przyczyny w terminie 10 dni od dnia zawarcia umowy (podstawa prawna - Ustawa z dnia 2 maca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz. U z 2000 r. nr 22, poz. 271).” „Nie możemy zrezygnować w ciągu 10 dni z: • umowy dotyczącej turystyki, zakwaterowania, transportu, rozrywki, gastronomii, • umowy o okresowym dostarczaniu produktów spożywczych, • usługi rozpoczętej za naszą zgodą przed upływem 10 dni, • zakupionych kaset video, audio, programów komputerowych po usunięciu ich oryginalnego opakowania, • produktu lub usługi wykonanej według indywidualnego zamówienia, • produktu, który ulega szybkiemu zepsuciu, • prenumeraty prasy, • usług w zakresie gier losowych i zakładów wzajemnych. Ustawa dająca Ci prawo zwrotu towaru w ciągu 10 dni nie dotyczy: inwestycji kapitałowych, ubezpieczeń, czynności bankowych, sprzedaży z licytacji, czyli aukcji internetowych, a także nieruchomości z wyjątkiem najmu.” Dzieki za info. Rozumiem, ze znacznie korzystniej jest kupic cos przez sklep internetowy niz osobiscie. Do jednego z oddzialow sklepu sirius.pl mam 2km w linii prostej ale w takiej sytuacji lepiej zamowic towar przez internet. Jeszcze raz dzieki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) a nie łatwiej podjechać i obejrzeć, dotknąć niż robić potem problemy sobie i sprzedawcy? jeżeli myślisz, że podziałasz sobie kilka dni na laptopie po czym go bezproblemowo zwrócisz firmie sirius to jesteś w dużym błędzie Edytowane 2 Lipca 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modrus Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) a nie łatwiej podjechać i obejrzeć, dotknąć niż robić potem problemy sobie i sprzedawcy? jeżeli myślisz, że podziałasz sobie kilka dni na laptopie po czym go bezproblemowo zwrócisz firmie sirius to jesteś w dużym błędzie Nie kupuje laptopa po to, zeby go po paru dniach zwrocic. Ale wole miec te kilka dni na sprawdzenie - tym bardziej, ze z tymi dead-pixelami to moze byc roznie. Co bedzie jak kupie laptopa i za 2 dni wyjdzie mi jakis dead-pixel na matrycy. Moze Tobie nie robiloby to roznicy ale dla mnie jest to duza roznica miec te pare dni na sprawdzenie! Nie chcialbym zostac z takim laptopem skoro moge miec kilka dni wiecej na jego przetestowanie. Edytowane 2 Lipca 2006 przez Modrus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Czyli z tego wychodzi, że paradoksalnie bardziej opłaca się kupić lapka nawet nie widząc go na oczy i mieć komfort, ze w razie jakiejs wady można go zwrócić (do 10 dni), niż obejrzec go w sklepie przy sprzedawcy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picior Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Ja rowniez mam od marca aristo z opisu i jestem nadal zadowolony. Trzaskow poki co nie zauwazylem :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 To jest czysta teoria, zapewne sklep internetowy nie przyjmie zwrotu. Poda jakieś uzasadnienie i tyle… możesz oczywiści iść do rzecznika praw konsumenta i następnie do sądu ale ile czasu to zajmie. Zakładam że jeśli kupisz coś w dobrym sklepie to przyjmą zwrot, ale jeśli sprzedawca nie wykaże dobrej woli to przepisy nic nie pomogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Picior Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 zgadzam sie się z przedmówcą. Jesteśmy na tyle przebiegłym narodem, że moga być problemy ze zwrotem. Polecam sklep internetowy inttel z karlina. Sprzedawca bardzo przyjemny człowiek. Kupilem po cenie "internetowej" ale przed finalizacja pomacalem go osobiscie na miejscu obejrzalem itd. To jest najlepsza forma, oczywiście nie zawsze możliwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...