HawkEye Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 GPU - wydajny, nawet bardzo - nie zasłaniający slotów pci (pci-e), króćce wychodzące z boku - tani ( muszę kupić dwa :) ) - wygląd na końcu, nie będę leżał na podłodze i gapił się na blok :lol2:, ale bez przesady nie może wyglądać tragicznie NB - tani - w miarę wydajny - wygląd nie ma znaczenia, u mnie chipset zasłonięty jest przez grafę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 GPU -wydajny -nie za drogi -króćce wychodzące z boku -wygląd nie ma bardzo dużego znaczenia NB -ładny -mozliwość zapiecia na każdą platforme -tani -wydajność mało istotna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 NB -tani -uniwersalny -i tak każdy blok na nb jest wydajniejszy niż radiatory więc nietpotrzeba cudów GPU -uniwersalny -wydajny -tani -łatwy w montażu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 GPU krocce w bok (ew. kolanka) , tani, wydajny - wyglad mi wali - w koncu i tak jest pod grafa i moooooze widac go z boku NB maly (dfi lp nf4) , tani, niech se wyglada jak chce - zawsze mozna go pomalowac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 NB/GPU -Tani -Wydajny -Ładny ;) -mały, zgrabny ;) -przemyślany (tzn w dobrą strone wyjścia na złączki,dobra zapinka) -uniwersalny - łatwy montaż (to dla tych co nie znają sie za dobrze) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Sam >> sorx ze topik zasmieciam, ale czy nie mysleliscie o tym zeby zrobic partie parownikow do DI/LN2, tylko ze jednolitych, a nie spawanych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) @samhain nie interesuje mnie blok na gpu ( poki co ) ale bardzo interesuje mnie blok na nb ( poki co mam zamowiony u misia... ale to sie jeszcze moze zmienic z powodu duzej ilosci gotowki, jaka leci na mature - a raczej przygotowania do niej ). Czego oczekuje od bloczku NB ? hmmm... oczekuje tego, aby byl kompatybilny z moim DFI lanparty UT 250... Duzo userow ma ta plyte, i mysle, ze gdybys wyprodukowal jakis fajny prosty bloczek.. to mialbys na niego duzy popyt. Jaki powinien byc: - wg mnie powinien byc caly z miedzi ( lub miedz - podstawa, mosiadz - top ). - nie musi byc extremalnie wydajny ( popatrz jaka prosta konstrukcje ma blok miska )... - powinien zajmowac malo miejsca ( nie wadzic o grafike ) i miec dobrze ustawione krocce - powinien miec male opory Wydaje mi sie, ze dobrym pomyslem byloby zrobienie czegos podobnego do crystala, ale tylko np z 9 pinami ( w zupelnosci by styknelo jak na NB ). Bloczki, jakie sa sprzedawane, z konstrukcjami prisonocube'owatymi na NB to przerost formy nad trescia. Po co mi blok z kilkudziesiecioma pinami, jesli NB wytwarza max 15W ( no, moze w niektorych przypadkach troche wiecej ). Wydaje mi sie, ze tutaj tak jak mowilem najbardziej liczy sie dobry przeplyw, oraz niska cena. Edytowane 27 Stycznia 2006 przez Sheep Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 NB: -uniwersalny -przyzwoity wygląd -tani :D GPU -uniwersalny -wygodne wypuszczenie króćców -przyzwoity wygląd -wydajny -tani :D = This is imposible :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 = This is imposible :D nikt nie mowi NIE ;) stad ta ankieta :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) Sa moze jakies nowe wiesci a propos bloczkow na GPU? :) niecierpliwie sie bom silnie zainteresowany :) Edytowane 1 Lutego 2006 przez Trawienny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 nikt nie mowi NIE ;) stad ta ankieta :P Sam, dalbys jakies info jakie masz wnioski z tej ankiety oraz plany ( bez dat ;] )... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Sam, dalbys jakies info jakie masz wnioski z tej ankiety oraz plany ( bez dat ;] )... wnioski juz wyciagniete... nie podam ich do publicznej wiadomosci... to maja byc informacje dla mnie, nie dla kazdego wokol ;) niech kazdy wysnuje wlasne.. dzieki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 wnioski juz wyciagniete... nie podam ich do publicznej wiadomosci... to maja byc informacje dla mnie, nie dla kazdego wokol ;) niech kazdy wysnuje wlasne.. dzieki za pomoc moje wnioskli sa proste: blok musi byc Tani (czyli cos w sam raz dla Ciebie) i ładny (to rowniez cos dla Ciebie) no i w miare wydajny, bo to tylko nb (co rowniez ceciach!e bloki z realitynet ;) ) ogolem masz same powody do zadowolenia ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
th0rner Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 imo oba bloki zawsze powinny byc ZIMNE :D nie kaleczac przy tym ocz'u ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 imo oba bloki zawsze powinny byc ZIMNE :D nie kaleczac przy tym ocz'u ;) ... i portfela :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 moje wnioskli sa proste: blok musi byc Tani (czyli cos w sam raz dla Ciebie) i ładny (to rowniez cos dla Ciebie) no i w miare wydajny, bo to tylko nb (co rowniez ceciach!e bloki z realitynet ;) ) ogolem masz same powody do zadowolenia ;] kurde easy bo wpadne w samozachwyt ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 NIE - nie podam dokładnej daty!A moze taka mniej dokladna? :) szacunkowe ETA moze? :) z dokladnoscia do tygodnia :P moze jakies rysunki pogladowe w paincie? :) albo chociaz cena (chodzi mi o GPU oczywiscie) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 No własnie bys juz mogł cos blizej powiedziec jak czekam na bloczki na NB ( a własnie na DFI LanParty UT NF3 bedzie trzeba jakies specjalne zapinki miec ) i na GPU i sie doczekac nie moge :D wiec w końcu mogłbys piowiedziec kiedy miozemy sie czegios spodziewac :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 i co ja mam powiedziec orpocz tego co juz bylo powiedziane? ;) wszystko powiedziane juz bylo, lacznie z czasem mniej wiecej... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 I tu jest własnie jest ten problem a nazywa sie '' mniej wiecej'' :D :D :D :D a tak na serio to jakies szanse na ukazanie se F2G I F2N w lutym są ?? :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) I tu jest własnie jest ten problem a nazywa sie '' mniej wiecej'' :D :D :D :D a tak na serio to jakies szanse na ukazanie se F2G I F2N w lutym są ?? :D :D jak to ze po zimie jest wiosna ;) (niedawno gdzies podalem, iz jak ktos poczeka 14 dni bedzie mogl kupic... w ktorym watku ;)) ale wczesniej F2s rev3 ;) takie male zmiany kosmetyczne :P Edytowane 4 Lutego 2006 przez samhain Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 jak to ze po zimie jest wiosna ;) (niedawno gdzies podalem, iz jak ktos poczeka 14 dni bedzie mogl kupic... w ktorym watku ;)) ale wczesniej F2s rev3 ;) takie male zmiany kosmetyczne :P było, było mowione i chyba nawet mi ;) wiec czasu już mało, bardoz mało do premiery by wych0dziło że zostało :P :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 ...ale wczesniej F2s rev3... swietnie bo wlasnie musze cos na venica wrzucic,ale kiedy? bo na boxowym coolerze dlugo nie wytrzymam.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 ' date=' 7 Lut 2006, 15:19' post='1939379'] swietnie bo wlasnie musze cos na venica wrzucic,ale kiedy? bo na boxowym coolerze dlugo nie wytrzymam.... rev3 juz w sprzedazy... po prostu jak ktos zamawia rev2 dostaje 3 i tyle... kosmetyczne zmiany, lepiej wykonany itp itd :) + ladne logo na plexi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Daj jakies zdjecia ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 i to jest reakcja, a spodziewalem sie ze jak zwykle bedziesz mi cisnienie podnosil jak w thrilerze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Daj jakies zdjecia ;) NIE, dam ładne fotki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 A można liczyć na jakiąś rev.X F2S'a na procki z małymi jąderkami? Samhain ... gadaliśmy o tym na gg wiec pewnie pamietasz o co chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 A można liczyć na jakiąś rev.X F2S'a na procki z małymi jąderkami? Samhain ... gadaliśmy o tym na gg wiec pewnie pamietasz o co chodzi. Miazga nie bedzie... z prostego wzgledu... on jest przystosowany do tego... tylko ze jak sam zauwazyles jest mala roznica :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 (edytowane) sam to skoro daty nie chcesz podac to moze chociaz ceny bo to juz chyba masz sprecyzowane :D :D Edytowane 8 Lutego 2006 przez Kosiarz_1987 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...