flasht Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Mam bardzo dziwny problem. Nie wiem do konca kiedy sie zaczal, wiec wole nie wymyslac. Problem polega na tym, ze w DXDiag w zakladce Ekran dziala mi tylko Direct3D, a DirectDraw i Przyspieszenie AGP jest "Niedostepne". Pierwszy raz sie z czyms takim spotykam... tymbardziej ze Direct3D rzeczywiscie dziala!! Co moge zrobic? Dlaczego to nie dziala? :( Karta: Radeon 9500PRO (9600TX). Zdaje sie ze problem pojawil sie po zmianie karty z GF2GTS... oczywiscie stery nvidii odinstalowalem... windows tez byl naprawiany od tamtego czasu (przez repair w instalatorze - czyli jakby nowka instalacja, tyle ze programy zostaja i drivery sie instaluja te co byly). Ma ktos jakies pomysly? 1001 przeinstalowywanie windowsa nie wchodzi w gre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Może przeinstaluj DirectX. Albo pomieszaj ze sterami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Może przeinstaluj DirectX. Albo pomieszaj ze sterami. Po odinsatlowaniu DirectX DXEradicatorem DX sie calkiem spier... popsul. Dlatego wlasnie musialem robic Repair windowsa bo nic go nie bylo w stanie zresustytowac. Tak wiec DX byl przeinstalowywany. Stery odinstalowalem, zainstalowalem... i nic to nie dalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 chyba musisz na "piechote' usunac stare stery do NVidii tylko ichnie uninstal usowa wszystko potem jeszce raz install nowe stery do radka po deinstalacji tych co masz i chyba nie masz wszystkich " poprawek do windy " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorrr Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 chyba musisz na "piechote' usunac stare stery do NVidii tylko ichnie uninstal usowa wszystko potem jeszce raz install nowe stery do radka po deinstalacji tych co masz i chyba nie masz wszystkich " poprawek do windy " Zgadza sie nowe Catalisty jak i wszystko co sie z nich wywodzi potrzebuje do poprwnej pracy zainstalowane w Win xp SP2. Ja mialem problem z Directdraw i jak zmienilem stery na jakies starsze Softmody chyba 5.6 wszystko wrocilo do normy. Najlepeij przed tym jeszcze odpalic Drive Cleanera i wyczyscic caly system ze sterow NV jak i ATI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgadza sie nowe Catalisty jak i wszystko co sie z nich wywodzi potrzebuje do poprwnej pracy zainstalowane w Win xp SP2. Ja mialem problem z Directdraw i jak zmienilem stery na jakies starsze Softmody chyba 5.6 wszystko wrocilo do normy. Najlepeij przed tym jeszcze odpalic Drive Cleanera i wyczyscic caly system ze sterow NV jak i ATI Updatey sa wszystkie ale juz problem rozwiazalem. Usunalem wszystkie Karty Graficzne oraz OEM'y ATI i NV z katalogu INF... zainstalowalem standardowy sterownik VGA a pozniej najnowsze Catalysty i pomoglo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Jakie mobo? Zainstaluj sterowniki GART i sprawdź czy możesz zmieniać AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...