Chaos Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 Ewerest.atitool o niebo lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 atitool o niebo lepsze dla kart nVidia tez ? :) Wiem, wiem, mialem kupic X800GTO2 i bym mial spokoj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 dla kart nVidia tez ? :) Wiem, wiem, mialem kupic X800GTO2 i bym mial spokoj jasne ze tak... tylko sciagnij najnowsza bete :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2006 (edytowane) mozna sobie nawet "wyexportowac" temperaturke do MBM5 =========== edit (4:54 lol) zimna noc .. a ze nie spie 660/890 (19* w pokoju i nawiew na mem) 03 ~7.6k 7584pkt wiec teraz celem jest zrobienie 7600 na 7600gs ;] :))) dobranoc .. a niektorym to juz milego dnia ;] Edytowane 4 Lipca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Wynik całkiem ładny :D jak na gs i pomyslec ze moje 7600gt na 610/810 ledwo 7k wyciąga :wink: A tak wogołe, Chaos chyba w dzień spisz a w nocy szalejesz? hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) Wynik całkiem ładny :D jak na gs i pomyslec ze moje 7600gt na 610/810 ledwo 7k wyciąga :wink: A tak wogołe, Chaos chyba w dzień spisz a w nocy szalejesz? hehe thx no co ty.. wlasnie wstalem ;] poki nie ma roboty to mozna nie spac ;] edit: bylby zapomnial 03 - 16127 :wink: :rolleyes: Edytowane 4 Lipca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Śliczny wynik :) Good Job :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) kurna byloby 16200 ale czasem spada mi o jakies 8-9klatek wynik w pierwszym tescie .. a to jakby nie patrzec kolo 50pkt :/ komus grafe? :D moja bez zalmana taka malutka jakas ;] Edytowane 4 Lipca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) Co myslicie nt. zmiany chlodzenia na tym Galaxy ? Bo mam to kolo siebie na biurku rozwalone (brak obudowy) i ten szzzzzzzum mnie wnerwia. Dupek boxowy na CPU, maly kretyn na NB i bałwan Zalman. A WC stoi obok w kompie i rdzewieje aaaaaaaaaaaa. Chce na NB i na Galaxy wlozyc jedno z tych dwoch + maly cichy wiatrak CoolerMaster Blue 4cm na gore wziety z tego zestawu z ostatniego linka. Wiatrak maly, ladny i co wazne cichy. http://www.allegro.pl/item112779521__penta...a_chipset_.html http://www.allegro.pl/item112779404__zalma...i_grafike_.html Bo normalnie uzywalem dotychczas tego na Abit NF7-S NB i na moim Radeonie 9800LE@Pro ale mysle ze czas dac cos wiekszego na to nForce4. http://www.allegro.pl/item113704383_radiat...olermaster.html Ponadto mniejszy radiator na GPU Galaxy pozwoli mi wlozyc moje miedziane Revolteki na pamieci Galaxy co chyba powinno polepszyc O/C karty. Ktos juz robil jakies mody tego Galaxy ? :) czy wszyscy sie podniecaja zalmanem ? Edytowane 4 Lipca 2006 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) No tymi wynikami sam zrobilem tescik na SINGLE 665/884 3dm05--Kurde tylko 7200 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2098433 moza to wina sterow 84.37. Zaraz zainstaluje jakies inne to sprawdze.. Edytowane 4 Lipca 2006 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) Hmmm krecony 7600 gs szybszy od kreconego 7600 gt :?: :blink: Edytowane 4 Lipca 2006 przez Gucio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 A jakie stery polecacie do Galaxy ? Takie zeby nie bylo problemow w grach a wydajnosc w miare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) No tymi wynikami sam zrobilem tescik na SINGLE 665/884 3dm05--Kurde tylko 7200 2213684[/snapback] Hmmm krecony 7600 gs szybszy od kreconego 7600 gt :?: :blink: odnosnie czego to? :) moich wynikow? nie sadze 2213689[/snapback] A jakie stery polecacie do Galaxy ? Takie zeby nie bylo problemow w grach a wydajnosc w miare najnowsze 91.31 .. 7600gs jest wspierane od 84.21 albo "o jeden" nizszych .... takze za duzego wyboru nie masz pozatym poczytaj ten topic zanim zaczniesz zadawac pytania .. Edytowane 4 Lipca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 A jakie stery polecacie do Galaxy ? Takie zeby nie bylo problemow w grach a wydajnosc w miare Najnowsze ze strony NV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 odnosnie czego to? :) moich wynikow? nie sadze http://service.futuremark.com/compare?2k3=4778507 Taa pewnie robione na FC i nie ma podanych taktow.. Pewnie jakbys sie postaral bys dogonil :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) hehe mam troche slaby procek do markow.. >3ghz by sie zdalo dzis dostalem karty do testow od GALAXY (fota wyzej) ponoc jedna chodzi 900 na ramie .. niebawem bede testowal .. przymierzalem juz ale bez mostka nie moge odpalic sli ale udalo mi sie to wsadzic nie zciagajac wc z mojej ;] Edytowane 4 Lipca 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) Fajnie wygladaja te karty z zalmanem w sli. Tylko tylko troche tloczno maja :] Hmm zassam najnowsze stery i zmienie zworke na grafie i zobacze czy pojedzie wiecej niz 7100pkt w 2005 ;] Edytowane 4 Lipca 2006 przez Gucio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Chaos ciebie bez moda nie prześcignę ale się staram ;] 2k3 i 2k5 Max takty to 645/1732 więcej na gpu powoduje scinki, frezy, zwiechy zależy o ile przesadzę :) A gdy przesadzę na mem najpierw są arty-malutkie kropki lub trochę większe kwadraciki - z czymś takim przechodzi wszystkie marki oprócz 2k3 Natomiast przy taktach od 881 nie zdąża sie nawet tekstury pojawić i jest zwieecha z "piękną" siatką na ekranie cała scena z marka jakby w fazie prgramowania ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Dam se siana ze smarkami bo za slabego proca mam w 2003 ucieka mi 1k pkt przez proca.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 dawno nie zaglądałem do tego tematu... dobre info dla osob które czekają na informację o kartach na AGP 1) asus Model: EN7600GS Silnik graficzny: GeForce 7600GS Pamięć: 256 MB DDR Zegar rdzenia: 400MHz Efektywne taktowanie pamięci: 500MHz(250MHz DDR II) !!! RAMDAC: 400MHz Złącze: AGP 8X/4X Interfejs pamięci: 128-bit 2) Rozmawiałem z człowiekiem Galaxy - pochwalił sie ze nieoficjalnie galaxy ma juz 7600GS na AGP - więcej info mam dsotac w poniedziałek ale może jutro coś od niego wyciągne. btw.. ładne wyniczki - grats ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 (edytowane) @Chaos Przerobiłeś swoje DFI żeby mogło pracować w SLI? Musiałeś połączyć dwie ścieżki na chipsecie? Jeśli chcesz to spytam się kumpla bo oddawał DFI SLI-DR do serwisu. Musiał oddać wszystkie rzeczy a zapomniał o mostku. Oddali mu nową płyte i ma dwa mostki. Chcesz, mogę zobaczyć co sie da zrobić... ;) @MILANS Szkoda, że nie zdecydowali się na DDR3. Pewnie tną koszty. Wiedzą, że Ci co mają jeszcze AGP nie maja dużo kasy i chcą kupować tanie grafiki. W sumie nawet dobry ruch bo klientów z AGP nie stać na zmianę platformy i grafik na PCI-e. Ciekawe dlaczego pamięci mają tak niskie takty. Jaki mają dostęp. Nic Ci na ten temat nie wiadomo ??? Edytowane 4 Lipca 2006 przez piotralek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 @Chaos Przerobiłeś swoje DFI żeby mogło pracować w SLI? Musiałeś połączyć dwie ścieżki na chipsecie? Jeśli chcesz to spytam się kumpla bo oddawał DFI SLI-DR do serwisu. Musiał oddać wszystkie rzeczy a zapomniał o mostku. Oddali mu nową płyte i ma dwa mostki. Chcesz, mogę zobaczyć co sie da zrobić... ;) jelsi by chcial go oddac po niskich kosztach .. to chetnie przyjme .. szczerze .. to za koszt przesylki najlepiej bo mam 25zl w portfelu i 18zl na koncie .. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Szkoda, że nie zdecydowali się na DDR3. Pewnie tną koszty. Wiedzą, że Ci co mają jeszcze AGP nie maja dużo kasy i chcą kupować tanie grafiki. W sumie nawet dobry ruch bo klientów z AGP nie stać na zmianę platformy i grafik na PCI-e. Ciekawe dlaczego pamięci mają tak niskie takty. Jaki mają dostęp. Nic Ci na ten temat nie wiadomo ??? nie ale jak wstane to przydusze kogos z Asusa ;) kto wie czy galaxy sie an ddr3 nie zdecyduje - z tą firmą nigdy nic nie wiadomo z wczorajszej rozmowy dowiedziałem się czegos takiego "do konca miesiaca beda dual 7900gt i dual 7600gt, 7600gs agp, 7600 passive, 7300 gt passive" nie bardzo miałem czas zeby pytać o szczegóły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 nie ale jak wstane to przydusze kogos z Asusa ;) kto wie czy galaxy sie an ddr3 nie zdecyduje - z tą firmą nigdy nic nie wiadomo z wczorajszej rozmowy dowiedziałem się czegos takiego "do konca miesiaca beda dual 7900gt i dual 7600gt, 7600gs agp, 7600 passive, 7300 gt passive" nie bardzo miałem czas zeby pytać o szczegóły Hmmm całkiem dużo tych kart będzie. Użytkownicy będą mieli w czym wybierać :) Jeśli chodzi o te duale to masz na myśli karty z podwójnymi układami graficznymi, tak jak kiedyś Gigabyte 6600GT ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) wczoraj wreszcie odpaliłem stacjonarnego kompa (stał 3 miechy bez płyty i grafy) i dzisiaj zaczałem sie bawic w OC (najpierw sama grafa). Po parunastu próbach udało mi sie osiagnac na rdzeniu 660 MHz (670 była zwiecha w marku 2005) i 840 na pamieciach (wiecej nie ma w sterownikach). I tu mam pytanka jako ze jest to moja pierwsza, nowa karta nVidii (miałem 2mx kiedys, potem radki) to pare pytanek (nie chce mi sie przegladac tylu stron tematu): - czy zwiekszenie napiecia na rdzeniu pozwoli mu isc jeszcze wyzej czy gra nie warta swieczki? - do ilu, w razie czego, mozna podniesc napiecie na rdzeniu ze standardowych 1,3V aby było bezpiecznie? - czym podkrecic pamieci ponad te 840MHz? Edytowane 5 Lipca 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Kręć np. Riva Tunerem, Power Stripem, ATI Toolem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremeee Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 a ja mam inne pytanie, czy we wszystkich kartach galaxy 7600 GS jest opcja dual bios ? niby w kazdej jest zworka tylko czy ta funcjonalnosc dziala ..:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Tak dziala. MILANS tez potwiedzi ze dziala :D (dal mi zlego biosa i musialem z 2 startowac :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordka Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 mam male pytanie, mam galaxy 7600gs z zalmanem, do podkrecania uzywam ati tool, do pomiarow temp innych podzespolow mojego komputera everesta, i w everescie pokazuje mi aktualnie temp 38 stopni, a w atitool 47 (zanizone taktowania w idle) czyzby everest przeklamywal ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 a jakiego AtiToola uzywasz ? Ja zainstalowalem nowy i wszystko bylo nieaktywne bo nie znalazl karty z radeonem a everest mi pokazuje temperatury np. * GPU diode 34*c gdy w sterownikach nVidia 91. costam mam zawsze 41 czy 42*C i to sie nie zmienia, dziwne * plyta glowna temp 79*C ???? co to jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...