Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

To proste - rubikon zdążył już coś nadpalić.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Mniej prawdopodobne aczkolwiek również możliwe jest 2 rozwiązanie.

Mogłeś trafić na deltę, która Niemcowi upadła albo piwo na nią wylał - nikt nie mówi, że to bezpieczny sport (lezaki z allegro). Nie mówiąc już o tym, że ten model nie pasuje do zestawu bo to stara konstrukcja z mocną piątką i średnią 12-tką, a u ciebie i proc i grafa ciągną z 12.

Taa... bardzo proste:)

Tylko ze dzisiaj kupilem chiefteca GPS-400AA-101A, i mam stabilne 12.03V. Tak wiec z deltami 350pb-2 bylbym ostrozny, bo u mnie dawal na +12 tyle samo co rubikon 300W z... 13A. Moze niektore egzemplarze sa ok, ale jednak to loteria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wczoraj dostalem 7600gs sonic z emarket. tak patrze i patrze i cos mi sie tu nie zgadza: zielone, dlugie pcb, brak zlacza SLI (!), inne umiejscowienie elementow. co to jest? widzial to ktos? znowu inne pcb?

oznaczenie pamieci:

Infineon

HYB18H512321AF-P

WVV38478

0628

na stronie infineona nie ma takich z koncowka -P. jaki to moze miec czas dostepu? na razie karta lezy na biurku, pewnie dzis dopiero bede mial mobo i proca to potestuje. w kazdym razie to na pewno sonic na pci-e, 256mb, 450/1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wczoraj dostalem 7600gs sonic z emarket. tak patrze i patrze i cos mi sie tu nie zgadza: zielone, dlugie pcb, brak zlacza SLI (!), inne umiejscowienie elementow. co to jest? widzial to ktos? znowu inne pcb?

oznaczenie pamieci:

Infineon

HYB18H512321AF-P

WVV38478

0628

na stronie infineona nie ma takich z koncowka -P. jaki to moze miec czas dostepu? na razie karta lezy na biurku, pewnie dzis dopiero bede mial mobo i proca to potestuje. w kazdym razie to na pewno sonic na pci-e, 256mb, 450/1000

daj zdjecia tej karty

oraz zapodaj wyniki z O/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ja na kompie takim jak w sigu wyciągnąłem w 3D mark 03 całe 10700 punktów... to chyba trochę mało Oo

na X1300pro mam ~7000 :|

Na wynik w smarku 03 wpływa nie tylko karta graficzna, ale również taktowanie procka i przepustowość ram'u. No i sterowniki też mają coś do wyniku smarka [; Zrób sobie porównanie w 05 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ja na kompie takim jak w sigu wyciągnąłem w 3D mark 03 całe 10700 punktów... to chyba trochę mało Oo

na X1300pro mam ~7000 :|

cos cienki ten 7600gt. Pamieci na 1000MHz? Co on jest na ddr2? Ja na swoim wypasnym kompie prawie dobilem do 16k w 3dm2003 (3dm2005 - 6650p)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wodnik.

cos cienki ten 7600gt. Pamieci na 1000MHz? Co on jest na ddr2? Ja na swoim wypasnym kompie prawie dobilem do 16k w 3dm2003 (3dm2005 - 6650p)

Na tym bartonie z siga ? :lol: :lol: :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli walczyc... to z najlepszymi :)

Mark 2001SE 40xxx - niestety tu trzeba proca... na ktorego mnie nie stac... (moze ktos zasponsoruje sectorowi??:) ) :lol:

Mark 2003 ---> 20k?? - zaden problem... - narazie 3 miejsce...ale do WR'a brakuje niewiele... (jakies 200mhz na procu)

Mark 2006 ---> 5k na 7600Gs 128MB :) - tez 3 miejsce... i tu mnie juz wqrzaja...tylko proc mnie blokuje... WrrrrRRrr

NO i wkoncu pojechalem wszystkich... Aquamark WR

B-) i co Wy na to??

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafikaDołączona grafika

jak obiecalem - zdjecia są. wybaczcie, ale wyniki OC będą nieco później - ledwo windowsa zainstalowalem

EDIT: szybka przelotka atitool-em pokazuje, ze rdzen konczy sie ok 610mhz. ramki ustawilem 1500 i nic im sie nie dzialo. wszystko bez zadnych zmian napiec!!! ciekawe czy faktycznie taki fajny ten rdzen, czy atitool artow nie wykryl. anyway, mocniejsze oc bedzie pewnie w ciagu najblizszych dni, musze 3dmarki posciagac zeby potestowac, bo wiem ze taki test w atitool to nic nie dowodzi.

temp idle mam ~44*C - tez tak macie?

Edytowane przez GTwice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak obiecalem - zdjecia są. wybaczcie, ale wyniki OC będą nieco później - ledwo windowsa zainstalowalem

EDIT: szybka przelotka atitool-em pokazuje, ze rdzen konczy sie ok 610mhz. ramki ustawilem 1500 i nic im sie nie dzialo. wszystko bez zadnych zmian napiec!!! ciekawe czy faktycznie taki fajny ten rdzen, czy atitool artow nie wykryl. anyway, mocniejsze oc bedzie pewnie w ciagu najblizszych dni, musze 3dmarki posciagac zeby potestowac, bo wiem ze taki test w atitool to nic nie dowodzi.

ja mam 41* na wc. def V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ożesz Ty w morde to wygląda jak 8500GT!!!!!! Jeszcze nigdy nie widziałem takich 7600Gs.... ale jaja. Sprawdź jak Evereście to coś widzi.

widzi tak jak powinien - NVIDIA GeForce 7600GS, kodowo NV73GS, shadery, takty - wszystko jak powinno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopaki... Kreci tu jeszcze ktos Gf7600GS?? bo mi strasznie nudno... niby tyle tego na forum a walcze sam ze soba... :? :? Wspomozcie mnie...

Moze zrobimy Ranking...

Kto ile wykrecil u nas na forum na 7600GS... Bo nigdy nie wiedomo potem ktory wynik jest OK a ktory jest niski...

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopaki... Kreci tu jeszcze ktos Gf7600GS?? bo mi strasznie nudno... niby tyle tego na forum a walcze sam ze soba... :? :? Wspomozcie mnie...

Moze zrobimy Ranking...

Kto ile wykrecil u nas na forum na 7600GS... Bo nigdy nie wiedomo potem ktory wynik jest OK a ktory jest niski...

Wyobraz sobie ze sa jeszcze tacy ;) Niestety na def V nic nie zdzialam bo nie wiem gdzie ołowkem maznać :blink:

Jesli chodzi o ranking to jestem za ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sector jakiego masz 7600Gs? Galaxy? Czy jakaś inna firma.

Galaxy 1st Edition PCB :)... Mega Madafaka selekt :)... Max narazie na rdzeniu widzielismy 950mhz :D (z delta 110)

Zrobie ranking... jutro... :) bo dzis gosci mam urodzinowych :P

moze poskladacie sie dla sectora na prezent po 1 zl :P

Zbieram na E6420 ... wspomogloby to w robieniu WRow :P B-) B-)

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to rzeczywiście Selekt. Pality są do kitu. Ale i tak lepsze niż 7300GT Galaxy 128MB. Były w podobnych cenach kiedy kupowałem Palita.

Mój Palit jest na najnowszym rev. I ta rev ma taką blokadę przeciw przedawkowaniu napięcia(u nie próg 1.46V) że nawet ruscy nie mogą sobie poradzić jak to obejść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafikaDołączona grafika

sąsiadowi też zamówiłem 7600GS sonica, wczoraj doszła i też się zdziwiłem co to jest, zielone pcb, nie ma sli no i te chlodzenie, no ale dobra wziąłem się za lekkie OC i bez problemu poszła na 530/1550 i tak zostawiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FOTKA1 FOTKA2

Hu hu, Palit chyba ostro oszczędza skoro tak okroił te karty. Golizna aż w oczy kole.

Dobrze że w końcu zdecydowałem się na Galaxy :P

PS. Miękko robi 620/1600 MHz. Może kiedyś bardziej go pomęcze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ronin to wcale nie oznacza że Palit gorszy chociaż po przygodach z moją kartą coraz częściej mogę zgodzić się na takie twierdzenie. ALE. Jak mi się uda obejść to głupie zabezpieczenie to jakieś porządniejsze wyniczki stoją dla mnie otworem. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ronin to wcale nie oznacza że Palit gorszy chociaż po przygodach z moją kartą coraz częściej mogę zgodzić się na takie twierdzenie. ALE. Jak mi się uda obejść to głupie zabezpieczenie to jakieś porządniejsze wyniczki stoją dla mnie otworem. :lol:

Ja wcale nie twierdze że Pality są fee. Wręcz przeciwnie - pierwsze wersje Soniców były spoko. Oceniłem tylko wyglad tych kart. Brak złącza SLI czy wręcz świecy pustkami laminat to nie zbyt "miły" wygląd. Jak dla mnie.

Walcz z blokadą walcz. I udowodnij że jesteś lepszy niż ruski :lol: :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie jeszcze nic nie wykombinowałem. Pobić rusków raczej nie mam szans oni mają takie metody że nam się nie śnoło. Np. dziś czytałem jak koleś robił OC Athlona XP napięcie uwaga 390V!! Rezultat 6Ghz i efektowne bum. Link do zdjęć TU to się nazywa OC. Płyta głowna miała przylutowane kondensatory 400woltowe!! Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Jest napisane że w trakcie OC co chwile strzelało z procka-paliły się tranzystory. MASAKRA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie jeszcze nic nie wykombinowałem. Pobić rusków raczej nie mam szans oni mają takie metody że nam się nie śnoło. Np. dziś czytałem jak koleś robił OC Athlona XP napięcie uwaga 390V!! Rezultat 6Ghz i efektowne bum. Link do zdjęć TU to się nazywa OC. Płyta głowna miała przylutowane kondensatory 400woltowe!! Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Jest napisane że w trakcie OC co chwile strzelało z procka-paliły się tranzystory. MASAKRA.

Szkoda że ni w ząb nie kapuje po rosyjsku. Chętnie bym sobie poczytał o tym ;]

W ogóle to bardzo ciekawy naród. Jakimś cudem weszłem na forum tej stronki do której podałeś linka i poklikałem na chybił-trafił. Trafiłem na posta kolesia który miał obudowe kompa wielkości szafy na ubrania. Nic by nie było śmiesznego w tym gdyby nie fakt, że kolesiowi brakowało już miejsca (tak na oko wnioskując po focie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi