CzArNy` Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 jak ktos jest zainteresowany to mam na sprzedaz moja stara grafe... 675/1680 bez modow, full stable - reszta w opisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_krzywy Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Jest już 600/1600. Sygnaturka updated. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 jak ktos jest zainteresowany to mam na sprzedaz moja stara grafe... 675/1680 bez modow, full stable - reszta w opisie Szkoda ze wczesneij sie nie popatrzalem... chetnie bym ja wzial zmodowal i puscil obie karty w dualu :) A teraz moj Gf tez idzie na smietnik wiec [gluteus maximus] jasia :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_krzywy Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 OC: 3DMARK05: 5769 troche mało mi sie wydaje... ale chipset jest u mnie wąskim gardłem :( Intel 915 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) OC: 3DMARK05: 5769 troche mało mi sie wydaje... ale chipset jest u mnie wąskim gardłem :( Intel 915 Masz werszje 128MB wiec sie nie dziw.... ona ma spora strate do wersji 256MB w tym benchmarku... Ja na mojej 128MB mam wynik 8200pkt. a gdybym mial wersje 256Mb spokojnie mialbym 9000pkt. Edytowane 21 Czerwca 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_krzywy Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zauważyłem że wzrost MHz na rdzeniu daje lepsze wyniki niż na pamięci... 625/1600 = 5877 3DMARKS 05 25 MHz = ok. 100 punktów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zauważyłem że wzrost MHz na rdzeniu daje lepsze wyniki niż na pamięci... 625/1600 = 5877 3DMARKS 05 25 MHz = ok. 100 punktów potwierdzam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 ktore sterwoniki sa obecnie najlepsze dla palita 7600gs sonic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Polecam 93.81 Xtreme-G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Sam ich używam i jest baaaardzo dobrze. :D każda gra chodzi poprawnie i są lepsze od zwykłych WHQL. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 co zrobic jezeli nie dziala mi regulacja obrotow w riva tuner tylko wiatrak caly czas wali tak samo ? karta galaxy 7600gs 256mb zalman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Popsuli :lol: na nowej rewizji regulacja juz nie dziala ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Popsuli? :blink: Na jakich obrotach w takim razie chodzi? Maksymalnych, czy sam sobie ustala jak chce? Można wartość tych obrotów gdzieś podpatrzeć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) co zrobic jezeli nie dziala mi regulacja obrotow w riva tuner tylko wiatrak caly czas wali tak samo ? karta galaxy 7600gs 256mb zalman Wyedytować obroty w biosie. EDIT: Miło, że się podoba :P :mrgreen: Edytowane 22 Czerwca 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razan_r Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 (edytowane) Dokładnie Lanc bardzo ładnie opisał edytowanie Biosu :D 2 post tematu 7300Gs/GT Edytowane 22 Czerwca 2007 przez Razan_r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_krzywy Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Mam jeszcze pytanie co do tych sterowników "Polecam 93.81 Xtreme-G" czy te sterowniki odpalą wszystkie aktualnie wydawane gry... są troche starawe i nie wiem czy Lost Planet się na nich uruchomi sprawdzał ktoś?? Może są jeszcze jeakies nowe zmodyfikowane (wydajne) sterowniki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Grałem na 93.81 w Losta i wszystko smigalo jak ta lala :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Szanowni Panowie overclokerzy, problem ma sie następująco: Podejrzany: Galaxy 7600GS 256MB. Rekonstrukcja zdarzeń: - oc bez żadnych modów: OC 630/1746. Wniosek: Geometric Delta Clock nie wyrabia. - zmiana delty -100 (156 w biosie): OC 730/1746. Wniosek: dalszym ograniczeniem wciąż GDC. - zmiana delty -130 (126 w biosie): przy próbie podniesienia GPU do np. 730 czy 740 od razu freez systemu natychmiast po kliknięciu przycisku 'Test' jeszcze przed akceptacją ustawień (innych wartości nawet nie próbowałem, bo 3-krotnie próba 730 i za każdym razem freez, raz nawet restart). Na obronę podejrzanego dodam jeszcze że przy delcie -100 spokojnie test sterowników przechodził przy 750MHz, to dlaczego przy mniejszej delcie już tego nie robi? Moje sterowniki: 91.47. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 126 w biosie... To ty teraz masz delta na plusie i to dosyć wysokim :D Nie dziw się, że łapie freeza. Masz teraz właśnie około +130 :D MAX minus delty to -128 - wpisujesz w nibitorze 128. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) 126 w biosie... To ty teraz masz delta na plusie i to dosyć wysokim :D Nie dziw się, że łapie freeza. Masz teraz właśnie około +130 :D MAX minus delty to -128 - wpisujesz w nibitorze 128.Młoda foka co za nieuwaga, a pisze w FAQ ale umknęło mi uwadze, myślałem że można aż do 256 jechać w biosie :oops: Dzięki Lanc. --EDIT-- No i deltą zjechałem do 0, max co udało sie wycisnąć w smarkach to 760/1760 czyli dalej ta dziadyga delta blokuje, bo wychodziłem z 630 bez delty. Widocznie potrzebne jej papu bo reszta rdzenia nie narzeka na jego brak, :( na tym zabawa się niestety kończy. Edytowane 24 Czerwca 2007 przez mookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwany Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Hmm. Mam pytanie. Jak pewna gra sie zacina, a na moim sprzecie powinna chodzic na full detalach, to co moze byc nie tak? Karte mam GeForce 7600 GS Sonic. Gra to Silkroad. Kuzynowi ladnie dziala, a sprzet ma sprzed paru lat. Co tu moze byc nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 podaj caly konfig, wszystkie stery zainstalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwany Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 AMD Athlon Dual Core 64 3600+ GeForce 7600 GS sonic 256 mb 2x1GB kingston Abit KN9 Stery do grafiki pare dni temu sciagalem ze strony nvidii, stery do plyty glownej mam wgrane z plyty dolaczonej do plyty glownej, dx9 mam. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Cwany a wszystko inne chodzi jak ta lala ? miałeś coś zmieniane w podzespołach ostatnio ? i tak żeby nie zamylić jaki masz zasilacz ?! :):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_krzywy Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 AMD Athlon Dual Core 64 3600+ GeForce 7600 GS sonic 256 mb 2x1GB kingston Abit KN9 Stery do grafiki pare dni temu sciagalem ze strony nvidii, stery do plyty glownej mam wgrane z plyty dolaczonej do plyty glownej, dx9 mam. :) Powinien chodzic ok... ja mam słabszy sprzęt i chodzi idealnie ;) Moze jakis syf (virus) muli ci ten sprzęt ew. nie dostarcza twoj zasilacz prądu odpowiedniego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwany Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Ten komp mam tak od dwoch tygodni :) wczesniej mialem starszy, z ktorego zostawilem tylko dysk twardy i dvd. Zasilacz mam ten: http://www.allegro.pl/item208582478_nowy_z..._power_ok_.html Reszta chodzi pięknie, grałem w Lost Planet demko i śmigało pięknie, z resztą tak jak np. Flatout 2. Może coś jest nie tak z tym, że w Silkroada gram na koreańcu? x_x Poza tym, po zmianie kompa od razu mialem format wszystkich dyskow. Edytowane 25 Czerwca 2007 przez Cwany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_krzywy Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zasilacz spokojnie powinien to pociagnac sprawdz jeszcze silkroad może reinstall ew. zmiany w opcjach... Zapuść w Lost Planet na domyślnych ustawieniach Preformance Test i powiedz jakie będziesz miał końcowe wyniki z Snow i Cave ;) Chce zobaczyc czy moje OC jest cos warte :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Może to coś pomoże: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1562 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Wyedytować obroty w biosie. EDIT: Miło, że się podoba :P :mrgreen: edytowalem juz dawno ale nic to nie daje, zasuwa caly czas z jedna predkoscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Witam, Chciałem sobie wykonać Vmoda na swojej karcie. Znalazłem moda, identyczne PCB jak ja mam: http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...st&id=13859 Zmierzyłem miernikiem i standardowo było 488 Ohm (czyli zgadza się z tym co jest na tym zdjęciu - 490 Ohm = 1.19V (czyli std v na GPU). Malowałem jak głupi kilka razy ołówkiem 2B i dalej było 488 Ohm Co mogę źle robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...