Skocz do zawartości
kuki1989

Geforce 7600 GS / GT

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie przyjechał kurier z moją grafiką Galaxy. Ma tego nowego Zalmana z niebieskim wiatrakiem i ma radiatory na pamięciach :) Natomiast żadnej żółtej zworki nie ma :( Sterczą tylko piny między wyjściami DVI i nie wiem do czego służą. Wydaje mi się, że chodzi o zworke odpowiedzialną za podwójny BIOS. No dobra... Składam resztę kompa i biore się za testy.. :D

P.S. To nowe chłodzenie Zalmana jest faktycznie mniejsze :( Ale mam jeszcze Pentagrama XC-80 Cu po swojej poprzedniej karcie :P

Edytowane przez piotralek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ma ustawionego na 31% w 2D i 100% w 3D. Teraz jest najgłosniejszy poniewaz mam kompa nabiurku rozłozonego, a zasilacz mam 120mm i na procu Fandera 120mm. Jak mam bude złozona i wszystkie wentyle powłaczane to go wogole to wtedy jest praktycznie nie słyszalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No panowie. Komp złożony, system postawiony.

Pierwsze testy:

Dołączona grafika

3dmark 2003: 14565

Karta i procek: stock

Wydaje mi się, że wynik w normie :)

Update:

Karta ma bardzo duży potencjał.

Testy:

CPU: Stock

Taktowania: 650/700

3dmark 2k3: 15999

Rdzeń pójdzie jeszcze więcej, pamięci narazie nie ruszałem :) Jeszcze dziś pobawie się w OC :D

Dołączona grafika

Edytowane przez piotralek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh..masz Athlona , ktory jest lepszy od tego nizej i tylko bez o/c ``14k na 3dmarku.

Ja mam pogardzana Celine i mam ```12 k na tym benku...

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich :)

Jestem tutaj nowy i mam nie lada problem. Próbowalem coś znaleźć na forum ale cieżko przebrnąć przez ponad setke stron, wiec pisze.

Sprawa tyczy sie owego 7600GS od Galaxy, pamiec 128MB 1,4ns bez Zelmana. Niby karta ok wszystko wyglada cacy ale wyniki w benchmarkach porażka :sad: :

w marku 03 jakies 11650 pkt

w 05 dokładnie 4532 pkt (chyba powinno byc wyzej).

Z tego co czytalem w testach i z tego co tu widze to moje wyniki wygladaja bardziej na zwyklego 7600gs z ddr2 i taktami 400/800.

Jak na razie, po sprawdzeniu biosu karty (taktow, timingów, napiec) wszystko wyglada normalnie. Probowałem OC i kreci sie, ale zadnej rewelki jakies 625/1600 i wtedy w marku05 mam 5180 pkt.

Nie wiem co jest grane, sprawdzalem na różnych sterach (84.21, 91.36) i bez róznicy :mur: . Nie wiem czy to moze cos z moja płytą głowną. Chociaz widzialem tu kilku gosci o podobnym konfigu i wyniki maja o niebo lepsze.

Moze ktos ma jakis pomysł. HELP :cry:

dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj dotarla do mnie GF Galaxy 7600GS 256MB 1,2ns Zalman

po pieciu minutach zabawy 500/1400 @ 650/1700 to mi sie podoba :)

jutro ciag dalszy bo rano do pracy :)

Edytowane przez teges

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sie czepiacie:) moze kolega ma monitor 14" :)

i screen jest w 1024? :P

Wiecie co - takie wyniki 800x600 to sobie można ...

Szkoda ze nie 640x480 i by było WR :D

ehh - dlatego zawsze prosze o ORBy

mowisz i masz

640x480 proc 2750mhz memki 250 2-3-2-5

karta 700/880

Dołączona grafika

Heh sie narobiło. Jak ściagnalem 3dmarka to w default mialem 800x600 wiec jechalem na tym jak zly... ;P Potem zrobie jeszcze testy w 1024x768... ale to jak proca troszke podgonie... :)

nie chce ci ublizac ani cie obrażac .. ale jesli nie masz monitora za malego .. to nie ma takiej opcji

wiec CUT THE CRAP ... jak mawiaja koledzy zza oceanu ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak napisałem niekoniecznie :D są "wersje" w których ORB niestety nie chce działac ;)

Nie bardzo rozumiem o czym mówisz - żeby dać orba trzeba mieć jedynie najnowszą wersję 3DMarka (dla 03 to jest to Revision 6 Build 0 - czyli trza mieć zaistalowanego v360_patch)

A jak można puszczać 2003 bez rejestracji z inną rozdziałką niż def 1024x768 doprawdy nie mam pojęcia ...

Chaos aleś pojechał :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze..

jakby ktos nie zauwazył :) to zapytam jeszcze raz. Wie ktos co moze byc nie tak. Pytam szczegolnie posiadaczy płyty Asrock 939Dual.

Sprawa tyczy sie owego 7600GS od Galaxy, pamiec 128MB 1,4ns bez Zelmana. Niby karta ok wszystko wyglada cacy ale wyniki w benchmarkach porażka :

Z tego co czytalem w testach i z tego co tu widze to moje wyniki wygladaja bardziej na zwyklego 7600gs z ddr2 i taktami 400/800.

Jak na razie, po sprawdzeniu biosu karty (taktow, timingów, napiec) wszystko wyglada normalnie. Probowałem OC i kreci sie, ale zadnej rewelki jakies 625/1600 i wtedy w marku05 mam 5180 pkt.

Nie wiem co jest grane, sprawdzalem na różnych sterach (84.21, 91.36) i bez róznicy . Nie wiem czy to moze cos z moja płytą głowną. Chociaz widzialem tu kilku gosci o podobnym konfigu i wyniki maja o niebo lepsze.

Moze ktos ma jakis pomysł. HELP

nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak można puszczać 2003 bez rejestracji z inną rozdziałką niż def 1024x768 doprawdy nie mam pojęcia ...

nie wiem czy nie wiesz czy to sarkazm jakiś - na osiołku jest taka wersja :] orba z tego nie zrobisz ale marka możesz se puszczac z ustawieniami jakie dusza zapragnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuje zaprzestac dyskusji na temat legalnosci .. bo beda jakies procenty i inne ZPP

:P

wrócmy do dyskusji o kartach..

stanelismy na tym ze piotralek rewolucji nie zrobil :P

wczesniej mowilismy o tym ze moja recka jest do bani

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby ktos nie zauwazył :) to zapytam jeszcze raz. Wie ktos co moze byc nie tak. Pytam szczegolnie posiadaczy płyty Asrock 939Dual.

Sprawa tyczy sie owego 7600GS od Galaxy, pamiec 128MB 1,4ns bez Zelmana. Niby karta ok wszystko wyglada cacy ale wyniki w benchmarkach porażka :

Nie wiem co jest grane, sprawdzalem na różnych sterach (84.21, 91.36) i bez róznicy . Nie wiem czy to moze cos z moja płytą głowną. Chociaz widzialem tu kilku gosci o podobnym konfigu i wyniki maja o niebo lepsze.

Moze ktos ma jakis pomysł. HELP

Masz dokładnie ten sam problem co ja - czyli zanizone wyniki, tyle ze ja mam 7600gs na ddr2. Nie wiem od czego to jest, probowalem juz doslownie wszystkiego -> dopiero po oc karty mam wyniki jak inni na def ;) Moge cie jedynie pocieszyc ze gry chodzą tak samo szybko jak u innych i to jest troche dziwne.... moze nas 3dmarki nie lubią :P

Edytowane przez Popiół

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi