malkovich Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 U mnie chodzi bez względu na wszystko na 100% - chyba, że muszę ścignąć nowsze sterowniki... mam te z płytki. Sprawdzę, jeszcze riva tunera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Właśnie przyjechał kurier z moją grafiką Galaxy. Ma tego nowego Zalmana z niebieskim wiatrakiem i ma radiatory na pamięciach :) Natomiast żadnej żółtej zworki nie ma :( Sterczą tylko piny między wyjściami DVI i nie wiem do czego służą. Wydaje mi się, że chodzi o zworke odpowiedzialną za podwójny BIOS. No dobra... Składam resztę kompa i biore się za testy.. :D P.S. To nowe chłodzenie Zalmana jest faktycznie mniejsze :( Ale mam jeszcze Pentagrama XC-80 Cu po swojej poprzedniej karcie :P Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez piotralek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Jak szybko/głośno chodzi Ci ten Zalman? Bo u mniej wyje najgłośniej w całym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Ja ma ustawionego na 31% w 2D i 100% w 3D. Teraz jest najgłosniejszy poniewaz mam kompa nabiurku rozłozonego, a zasilacz mam 120mm i na procu Fandera 120mm. Jak mam bude złozona i wszystkie wentyle powłaczane to go wogole to wtedy jest praktycznie nie słyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 http://www.purepc.pl/node/463?pageNo=1 Recka 7600gs u nas na portalu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 wiemy, już wiemy :D http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=210709 Dzięki za arta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Pociesze Cię Chaos :D Biedna ta recka... bez porównań do konkurenta. :) I skąd taki Kowalski czy Nowak będzie wiedział, że jest lepsza od radeona x1600pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) No panowie. Komp złożony, system postawiony. Pierwsze testy: 3dmark 2003: 14565 Karta i procek: stock Wydaje mi się, że wynik w normie :) Update: Karta ma bardzo duży potencjał. Testy: CPU: Stock Taktowania: 650/700 3dmark 2k3: 15999 Rdzeń pójdzie jeszcze więcej, pamięci narazie nie ruszałem :) Jeszcze dziś pobawie się w OC :D Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez piotralek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) Heh..masz Athlona , ktory jest lepszy od tego nizej i tylko bez o/c ``14k na 3dmarku. Ja mam pogardzana Celine i mam ```12 k na tym benku... Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Bawie się dalej w OC :) Takty: 670/800 CPU: Stock 2k3: 17087 Jutro ciąg dalszy zabawy. Jestem już zmęczony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziado Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Witam Wszystkich :) Jestem tutaj nowy i mam nie lada problem. Próbowalem coś znaleźć na forum ale cieżko przebrnąć przez ponad setke stron, wiec pisze. Sprawa tyczy sie owego 7600GS od Galaxy, pamiec 128MB 1,4ns bez Zelmana. Niby karta ok wszystko wyglada cacy ale wyniki w benchmarkach porażka :sad: : w marku 03 jakies 11650 pkt w 05 dokładnie 4532 pkt (chyba powinno byc wyzej). Z tego co czytalem w testach i z tego co tu widze to moje wyniki wygladaja bardziej na zwyklego 7600gs z ddr2 i taktami 400/800. Jak na razie, po sprawdzeniu biosu karty (taktow, timingów, napiec) wszystko wyglada normalnie. Probowałem OC i kreci sie, ale zadnej rewelki jakies 625/1600 i wtedy w marku05 mam 5180 pkt. Nie wiem co jest grane, sprawdzalem na różnych sterach (84.21, 91.36) i bez róznicy :mur: . Nie wiem czy to moze cos z moja płytą głowną. Chociaz widzialem tu kilku gosci o podobnym konfigu i wyniki maja o niebo lepsze. Moze ktos ma jakis pomysł. HELP :cry: dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) dzisiaj dotarla do mnie GF Galaxy 7600GS 256MB 1,2ns Zalman po pieciu minutach zabawy 500/1400 @ 650/1700 to mi sie podoba :) jutro ciag dalszy bo rano do pracy :) Edytowane 1 Września 2006 przez teges Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Bawie się dalej w OC :) Takty: 670/800 CPU: Stock 2k3: 17087 Jutro ciąg dalszy zabawy. Jestem już zmęczony :) ze tak sie zapytam ... JAK KU...WA ??? lol? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Bawie się dalej w OC :) Takty: 670/800 CPU: Stock 2k3: 17087 Jutro ciąg dalszy zabawy. Jestem już zmęczony :) możesz dać orba bo wyniki masz wysokawe ... jak na te takty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 no i wszystko jasne .. 800x600 u piotralka robi swoje .. no niestety nie kazdy ma kase zeby miec pro orba i zmienic rozdzielczosc B) :unsure: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 sie czepiacie:) moze kolega ma monitor 14" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 sie czepiacie:) moze kolega ma monitor 14" :) Wiecie co - takie wyniki 800x600 to sobie można ... Szkoda ze nie 640x480 i by było WR :D ehh - dlatego zawsze prosze o ORBy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Niekoniecznie trzeba miec kase ;) Zrób marki rozdziałce standartowej :D czyli 1024x768 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Niekoniecznie trzeba miec kase ;) Zrób marki rozdziałce standartowej :D czyli 1024x768 No żeby puszczać marki w zmienionej rozdziałce to trzeba KUPIĆ 3DMarka ... czyli trzeba mieć kase Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Jak napisałem niekoniecznie :D są "wersje" w których ORB niestety nie chce działac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Heh sie narobiło. Jak ściagnalem 3dmarka to w default mialem 800x600 wiec jechalem na tym jak zly... ;P Potem zrobie jeszcze testy w 1024x768... ale to jak proca troszke podgonie... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 sie czepiacie:) moze kolega ma monitor 14" :)i screen jest w 1024? :P Wiecie co - takie wyniki 800x600 to sobie można ... Szkoda ze nie 640x480 i by było WR :D ehh - dlatego zawsze prosze o ORBy mowisz i masz 640x480 proc 2750mhz memki 250 2-3-2-5 karta 700/880 Heh sie narobiło. Jak ściagnalem 3dmarka to w default mialem 800x600 wiec jechalem na tym jak zly... ;P Potem zrobie jeszcze testy w 1024x768... ale to jak proca troszke podgonie... :)nie chce ci ublizac ani cie obrażac .. ale jesli nie masz monitora za malego .. to nie ma takiej opcji wiec CUT THE CRAP ... jak mawiaja koledzy zza oceanu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Jak napisałem niekoniecznie :D są "wersje" w których ORB niestety nie chce działac ;) Nie bardzo rozumiem o czym mówisz - żeby dać orba trzeba mieć jedynie najnowszą wersję 3DMarka (dla 03 to jest to Revision 6 Build 0 - czyli trza mieć zaistalowanego v360_patch) A jak można puszczać 2003 bez rejestracji z inną rozdziałką niż def 1024x768 doprawdy nie mam pojęcia ... Chaos aleś pojechał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Jeśli chodzi o monitor to mam 15" Samsung SyncMaster 152T. Może dlatego w defaulcie miałem 800x600... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Jeśli chodzi o monitor to mam 15" Samsung SyncMaster 152T. Może dlatego w defaulcie miałem 800x600...Def, rozdzielczosc 3D2k3 to 1024x768 i sama sie nie przestawia na 800x600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Chaos - to byla gryzaca ironia:P a poza tym 14" mozna bylo puscic w 1024x768 ale w skandalicznie niskim odswiezaniu:) po godzinie oczy swiecily tal ze spawac mozna bylo nimi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziado Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Cze.. jakby ktos nie zauwazył :) to zapytam jeszcze raz. Wie ktos co moze byc nie tak. Pytam szczegolnie posiadaczy płyty Asrock 939Dual. Sprawa tyczy sie owego 7600GS od Galaxy, pamiec 128MB 1,4ns bez Zelmana. Niby karta ok wszystko wyglada cacy ale wyniki w benchmarkach porażka : w marku 03 jakies 11650 pkt w 05 dokładnie 4532 pkt (chyba powinno byc wyzej). Z tego co czytalem w testach i z tego co tu widze to moje wyniki wygladaja bardziej na zwyklego 7600gs z ddr2 i taktami 400/800. Jak na razie, po sprawdzeniu biosu karty (taktow, timingów, napiec) wszystko wyglada normalnie. Probowałem OC i kreci sie, ale zadnej rewelki jakies 625/1600 i wtedy w marku05 mam 5180 pkt. Nie wiem co jest grane, sprawdzalem na różnych sterach (84.21, 91.36) i bez róznicy . Nie wiem czy to moze cos z moja płytą głowną. Chociaz widzialem tu kilku gosci o podobnym konfigu i wyniki maja o niebo lepsze. Moze ktos ma jakis pomysł. HELP nara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 A jak można puszczać 2003 bez rejestracji z inną rozdziałką niż def 1024x768 doprawdy nie mam pojęcia ...nie wiem czy nie wiesz czy to sarkazm jakiś - na osiołku jest taka wersja :] orba z tego nie zrobisz ale marka możesz se puszczac z ustawieniami jakie dusza zapragnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 proponuje zaprzestac dyskusji na temat legalnosci .. bo beda jakies procenty i inne ZPP :P wrócmy do dyskusji o kartach.. stanelismy na tym ze piotralek rewolucji nie zrobil :P wczesniej mowilismy o tym ze moja recka jest do bani Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) jakby ktos nie zauwazył :) to zapytam jeszcze raz. Wie ktos co moze byc nie tak. Pytam szczegolnie posiadaczy płyty Asrock 939Dual. Sprawa tyczy sie owego 7600GS od Galaxy, pamiec 128MB 1,4ns bez Zelmana. Niby karta ok wszystko wyglada cacy ale wyniki w benchmarkach porażka : w marku 03 jakies 11650 pkt w 05 dokładnie 4532 pkt (chyba powinno byc wyzej). Z tego co czytalem w testach i z tego co tu widze to moje wyniki wygladaja bardziej na zwyklego 7600gs z ddr2 i taktami 400/800. Jak na razie, po sprawdzeniu biosu karty (taktow, timingów, napiec) wszystko wyglada normalnie. Probowałem OC i kreci sie, ale zadnej rewelki jakies 625/1600 i wtedy w marku05 mam 5180 pkt. Nie wiem co jest grane, sprawdzalem na różnych sterach (84.21, 91.36) i bez róznicy . Nie wiem czy to moze cos z moja płytą głowną. Chociaz widzialem tu kilku gosci o podobnym konfigu i wyniki maja o niebo lepsze. Moze ktos ma jakis pomysł. HELP Masz dokładnie ten sam problem co ja - czyli zanizone wyniki, tyle ze ja mam 7600gs na ddr2. Nie wiem od czego to jest, probowalem juz doslownie wszystkiego -> dopiero po oc karty mam wyniki jak inni na def ;) Moge cie jedynie pocieszyc ze gry chodzą tak samo szybko jak u innych i to jest troche dziwne.... moze nas 3dmarki nie lubią :P Edytowane 1 Września 2006 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...