Gość zakinho Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 podkrecilem moja karte geforce 7600gs galxy do wartosci 760/802 i wynik w 3dmraku 05 to 4600 co moze byc przyczyna tak slabego wyniku ? ? moj komp z sygnaturki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adyan Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 @zakinho - słaby procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) na pewno procesor ? az taka bedzie roznica jak go zmienie ? @Adyan a ty jakie masz wyniki w 3dmraku ? moj procek nei jest wcale gorszy od twojego Edytowane 21 Lipca 2007 przez zakinho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Na bank procesor. Ten Celeron to totalna lipa. W 3DMarku 2005 wynik obniza tez 128MB na karcie, ale tak czy siak procesor by tu sporo zmienil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 a dopiero co go kupilem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 a dopiero co go kupilem :mur: :lol: :lol: :lol: Trzeba było najpierw tutaj zapytac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Pytalem sie tutaj ale nie mailem za duzo funduszy dlatego go wziolem :(( a nie szlo by jakos inaczej zwiekszyc wydajnosc karty graficznej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Procek blokuje karte i nic z tym nie zrobisz ;) Zmien proca a zobaczysz duzy przyrost ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Głupoty gadacie, że za słaby CPU... Że niby ten celek 420 2.4Ghz jest o tak wiele, słabszy od San Diego 3Ghz, że w 05 ja na 7600GS 700/800 miałem ponad 7k pkt, a on ma 4.6k... Jak dla mnie: - Wina złych sterów - zasyfiony system - jakiś program w tle chodzi i obciąża cpu/gpu - grafa ma za duzo Mhz na rdzeniu i się resetuje podczas startu 3DMarka do standardowych ustawień, przez co wynik jest taki niski. - złe sterowniki CPU w marku 05 ma bardzo mały wpływ na wynik... Proszę nie głoście już więcej takich herezji... :mur: A ten celek 420 taki zły nie jest, bo to w końcu Core ;) Edytowane 21 Lipca 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) dzieki @Lanc za krzepiace slowa na temat celerona on naprawde nie jest taki zly . Windy nie mam zasyfionej bo po zmianiem plyty i proca wgrywalem od nowa (ale nei po zmianie karty czy moze byc taka przyczyna) ? karte podkrecilem dokladnie do wartsoci 766/802 jest to edycja od kolego sector ktry krecil na 930/800 wiec teraz juz nie wiem Kolego @lanc czy wina moze byc plyty glownej ? jakei stery polecasz do tej grafy ? Edytowane 21 Lipca 2007 przez zakinho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Zwracam honor, to jest juz wersja zrobiona na Core, ten procek nie jest zly. Bardzo Cie przerpaszam, ale powalilo mi sie, ze to jest jeszcze ten stary na PIV robiony. Poprostu nie siedze w Intelu i bardziej sie w AMD orientuje :) Caly czas nie znalazlem ile masz MB na karcie, 128MB, czy 256MB ? Tak czy siak, nawet jak bys mial 128MB to i tak na takich taktach wynik powinien byc wiekszy. Popatrz w sterowniki, czy przypadkiem nie masz AA itp. powymuszane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 na karcie mam 128 mb a sterownikach mam wszytsko po wylaczane (chodzi o AA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 dzieki @Lanc za krzepiace slowa na temat celerona on naprawde nie jest taki zly . Windy nie mam zasyfionej bo po zmianiem plyty i proca wgrywalem od nowa (ale nei po zmianie karty czy moze byc taka przyczyna) ? karte podkrecilem dokladnie do wartsoci 766/802 jest to edycja od kolego sector ktry krecil na 930/800 wiec teraz juz nie wiem Kolego @lanc czy wina moze byc plyty glownej ? jakei stery polecasz do tej grafy ? No to jak karta Sectora to nie ma problemów ;] Powiedz ty mnie jakie masz napięcie na tej twojej karcie ? Bo dalej mi się wydaje, ze możliwe jest to że karta się resetuje w 3D :) Do tych 930 to potrzebowaliśmy już sporego napięcia [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 bo na tej karcie mam mozliwosc zmiany na wyzsze napiecie ale narazie mam na nizszym mozilwe jest ze za duzo juz jest mhz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 bo na tej karcie mam mozliwosc zmiany na wyzsze napiecie ale narazie mam na nizszym mozilwe jest ze za duzo juz jest mhz ? Może powodem jest twoja płyta, bo obsługuje pciex4. Nie znam się na tych nowyh płytach, więc może ktoś się wypowie na jej temat. A podaj jeszcze wynik dla cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Może powodem jest twoja płyta, bo obsługuje pciex4. Nie znam się na tych nowyh płytach, więc może ktoś się wypowie na jej temat. A podaj jeszcze wynik dla cpu. Płyta nie ma nic do tego. @zakinho Zwiększ napięcie o 0.05v i zobacz jaki będzie wynik ;] Bo mi się wydaje, że karta się po prostu resetuje bo ma za wysokie takty jak na aktualne napięcie [; Edytowane 21 Lipca 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Płyta nie ma nic do tego. @markee Zwiększ napięcie o 0.05v i zobacz jaki będzie wynik ;] Bo mi się wydaje, że karta się po prostu resetuje bo ma za wysokie takty jak na aktualne napięcie [; Nie chodzilo o zakinho ? ;] Co do grafy.. Mozliwe ze karta po odpaleniu smarka nie wbija na profil 3D lub w czasie testowania przechodzi z 3D > 2D. Najlepiej zainstaluj Rive (jesli jeszcze nie masz) i wlacz w hardware monitoring pluginy ktore beda ci pokazywaly takty core i mem w OSD ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Jego płyta obsługuje tylko PCI- Ex 4, anie PCI- Ex16! To jest powód tak słabego wyniku! Ponadto, jeżeli się mu zresetuje zegar do 500 Mhz to i tak wynik musi być ok 5500 Mój wynik bez podkręcania :) EDIT: zegar sie nie ustawi z powrotem na 500 Mhz, to nie jest możliwe, może się zawieśić, walić artami lub zrestartować komputer (zbyt słaby zasilacz), ale sam od siebie nie wróci na 500 Edytowane 21 Lipca 2007 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 No to PCIex 4x to moze byc to. Jak miedzy 16x, a 8x nie ma roznicy, to miedzy 8x, a 4x juz moze byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Jego płyta obsługuje tylko PCI- Ex 4, anie PCI- Ex16! To jest powód tak słabego wyniku! Ponadto, jeżeli się mu zresetuje zegar do 500 Mhz to i tak wynik musi być ok 5500 Mój wynik bez podkręcania :) EDIT: zegar sie nie ustawi z powrotem na 500 Mhz, to nie jest możliwe, może się zawieśić, walić artami lub zrestartować komputer (zbyt słaby zasilacz), ale sam od siebie nie wróci na 500 BZDURA !! Mozesz mi wierzyc, że resetowanie zegarow jest mozliwe zarowno do 2D jak i LOW 3D. Sam tego doswiadczylem nie raz podczas zalaczonego smarka wiec mozesz mi wierzyc na słowo ;) BTW. Myszka dziala do dzisiaj :D :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) :) Troche ci nie wierze Standardowy zegar gla tego gf to 500 Mhz, a to oznacz uwzględniając* ilość pamięci i wydajność procesora jakieś 5500 smarków No chyba, że się zrestartuje do 300 Mhz (tylko jak?), może procesor jest inteligentny? On to raczej potrafi tylko obraz wyświetlić :) Powodem jest szyna PCIEX4 *jeżeli jego procesor i ilość pamięci mogą tak bardzo zaniżyć wynik? PS. No to, że myszka działa to wiem. A jak sie sprawuje w grach? Edytowane 21 Lipca 2007 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 :) Troche ci nie wierze Standardowy zegar gla tego gf to 500 Mhz, a to oznacz uwzględniając* ilość pamięci i wydajność procesora jakieś 5500 smarków No chyba, że się zrestartuje do 300 Mhz (tylko jak?), może procesor jest inteligentny? On to raczej potrafi tylko obraz wyświetlić :) Powodem jest szyna PCIEX4 *jeżeli jego procesor i ilość pamięci mogą tak bardzo zaniżyć wynik? PS. No to, że myszka działa to wiem. A jak sie sprawuje w grach? Zle piszecie ;] Po zresetowaniu rdzenia, karta pracuje w profilu low 3d, czyli stardowe 500Mhz. Kiedy zmienimy taktowanie dla 2D/low 3D/high 3D i rdzeń się powiesi to pomaga jedynie reset. PCI-E x4 też przyczynia się do za niskiego wyniku, ale według mnie to wina zresetowania zegarów do standardowych + właśnie te PCI-e ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 zekinho nie podkręcaj karty, tylko puść benchmark i zapodaj wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) jeszcze mi powiedz koleżko jak masz ustawiony profil 3d w sterownikach czy masz high perfomance czy high detali / ustaw na performance wyłącz w sterach aa i asniso i obniż zdeczka taktowania ;) ja fakt na defaultowych ustawieniach xfx gt 256mb ale na sempronie 2500+ soc. A bez oc robiłem 5125 więc wynik biedacki u koleżki =/ Edytowane 21 Lipca 2007 przez hauti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 wynik bez OC to 4441 pkt cos wciaz bardzo maly :mur: niby wszytsko jest ok a wynik kiepski :( czy wina moze byc plyta glowna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Jakos nie widziałam by ktoś napisał, by w driverach ustawił. Anizo off, AA off oraz Najwyższą wydajność. No to oczywiste, ale ja niekiedy zapominam zmienić po graniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) Bios możesz flashować z cd/dvd romu. Ja tak robiłam, jak nie miałam dyskietki. [ Moglby mi ktos pokrotce wytlumaczyc, jak to zrobic? Przejrzalem xx stron tego wątku oraz wątku o 7300, albo mialem pecha albo tam tego nie ma :P Zrobilem sobie plik z .rom, chodzi tylko o to zeby stworzyc bootowalna plytke z nim ;) bierzesz dyskietke, klikasz przy formatowaniu aby zapisał pliki systemowe czy coś w podobie, wrzucasz swój plik i... i potrzebny jest Ci o ile sie nie myle program do flashowania karty ;) Tyle to ja wiem, tylko ze problemem jest brak fdd w moim kompie ;) Dlatego chcę stworzyc bootowalne cd (Pussik pisala ze jej sie to udało :P) Edytowane 22 Lipca 2007 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 bierzesz dyskietke, klikasz przy formatowaniu aby zapisał pliki systemowe czy coś w podobie, wrzucasz swój plik i... i potrzebny jest Ci o ile sie nie myle program do flashowania karty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakinho Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 a na moj problem nie ma rady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 wynik bez OC to 4441 pkt cos wciaz bardzo maly :mur: niby wszytsko jest ok a wynik kiepski :( czy wina moze byc plyta glowna ?No w tym wypadku to wina PCI-E x4. Ale przy oc na 766 rdzeń jest po prostu za wysoko. Daj rdzeń na powiedzmy 730/740 i będziesz miał pewnie ponad 5k pkt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...