papkorn Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Witam. Mam problemik a zarazem pytanko. Chce do radia samochodowego podpiąć mp3 playera (iPod Photo 60GB). Najlepiej by było jakieś radyjko z wejściem liniowym. Może ktoś zna takie? Najlepiej BLAUPUNKTA. Albo czy jest możliwość przerobienia wyjścia na zmieniarkę CD właśnie na takie wejście linowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Dać na pewno się da przerobić, ale to wyższa szkoła jazdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Na allegro możesz kupić mikronadajniki radiowe. Podpinasz w playera i odbierasz w radiu ;] Są też kasetki z kabelkiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 kasetki to masakra, unikaj ich. co do nadajników jeszcze nie słyszałem złego słowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferges Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 co do nadajników jeszcze nie słyszałem złego słowa.transmitery fm oznaczają stratę jakości. najlepiej jest podłączyć mp3playera przez wejście liniowe tak jak chce kolega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 wiem ze toyota aygo ma takie radio z line-in ale czy mozna to gdzies kupic to nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Albo wejście liniowe, albo wejście ze zmieniarki, lub są już radia obsługujące iPody ale one kosztują trochę bo to nowości. Allegro i szukajka ta się kłania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Sa radia z wejsciem liniowym z przodu, ale niestety zazwyczaj sa to modele z troche wyzszej polki, kosztujace ok. 800zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papkorn Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 a nie oriętuje się ktoś czy wejście na zmieniarke da rade przerobic :D ??, albo jakoś inaczej się podpiąć pod wzmacniacz w radiu, lub jakoś tak. Są radia ALPINE dedykowane do iPoda ale chyba szkoda kasy (ok 1500zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 przejdz sie do jakiegos serwisu elektronicznego (naprawa itp). spytaj o cene takiej modyfikacji. jezeli goscie sie znaja to nie bedzie to dla nich problem. przylutowanie 3 kabelkow (wiedzac gdzie). za takie cos zaplacisz niewiele. kolezanka ma kasete adapter i discmana. gra to jako tako ale najlepszy sposob to jednak ingerencja w radio. a moze radyjko z mptrojkami, ja mam od kilku dni pioneerka deh-2800mpb. bardzo super za nieduza kase (w porownaniu z innymi). ale iPoda do tego tez latwo nie podepniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Sa radia z wejsciem liniowym z przodu, ale niestety zazwyczaj sa to modele z troche wyzszej polki, kosztujace ok. 800zl.Oraz radia na kasetę typu "Elta" z takowym wejściem. Chyba ostatnio widziałęm taki cud techniki w Tesco ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Zawsze można wpiąć się w okolice przedwzmacniacza... Konkrety najszybciej znajdziesz na elektrodzie tu lub tu. Mutos - mam podobne radio tej klasy, ma wejście liniowe - dzięki temu mogłem podpiąc komputerowe CD i jest ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzooma Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 Ktoś tu pisał żeby omijać kasety z kabelkiem :/ Mam transmitter FM i taką właśnie kasetę Transmitter wypada blado przy kasecie- zaklócenia, slabsze pasmo przenoszenia, harczy jak sie na maxa weżmie i na baterie / ladowarke samochodową. Wszystkie wady ktore wymienilem nie wystepuja w kasecie... Co do szumienia kasety wyjąłem kółeczka i chodzi bezszelestnie- czego chcieć wiecej? Powiem szczerze, że kabel w samochodzie mi nie przeszkadza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 4 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2006 (edytowane) Czesć. Masz kilka możliwości: 1.Kupić radio z line-in np Clarion 648;) 2. Są specjalne adaptery złącze zmieniarki - wej. jack (cena ok 200zł) 3. Poprzez wejście zmieniarki CD. Na niżej podenej stronce masz schematy złączy. 4. Poprzez ingerencje w radio - wlutowanie w okolicach przedwzmacniacza wejścia IN wymaga raczej pomocy w miare lotnego elektronika. 5. Ten transmiter radiowy, raczej nie polecam. 6. Kasetka - tak jak wyżej utrata jakości. Odradzam Blaupunkta. Jak już to Alpina,Pionner,Clarion ewentualnie wyższa półka JVC'a. Jak nie masz w samochodzie wzmaka to Alpina najlepiej wypada. Edit: tu w dziale KABLOMANIA opisane są wejścia dla zmieniarek w większości markowych odtwarzaczy. Każde złącze ma ma piny L-CH i R-CH odpowiednio lewy i prawy channel i tu musisz doprowadzić sygnał z MP3 Playera. Masz w swoim MP3 wyjście liniowe, czy użyjesz sygnału z wyj. słuchawkowego? W tym drugim przypadku możesz mieć spore zniekształcenia i kiepską jakość. Edytowane 4 Lutego 2006 przez Maxim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 taki radioodtwarzacz i po problemie, po co tyle motać :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=86383275 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 hahah dzisiaj takie cudo widzialem w biedronce :D nie no aż mi żal tych ludzi co to kupili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 to już lepiej jeden głośnik z samochodu podłączyć bezpośrednio do MP3 playera, jakość będzie porównywalna:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 eee kumpel kupil i nie narzeka a jaki wyswietlacz to hoho zaden sprzet markowy wartosci ponizej 1000zl takiego nie ma juz pomijam ten bajew r postaci wyjscia USB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...