pablo163 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Witam szukalem na forum i nie znalazlem nic o tym wiec daje topic. :) Mam okazje kupic ten cd-romek ale nie wiem jak on sie spisuje czy jest dobry .Cena to 37Euro za nowke box wiem ze to nie jest tanio ale nie chce kupowac w polsce Bo nie mam gdzie a w slkepie mi proponowali lg 52 shit .prosze o podpowiedz cz to brac czy nie moze wy macie jakis link z testami cd-romow. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeorunner Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 A ja ci mówie kup nagrywarke Czytałem gdzies o tym cd i jest on dobry ale ta cena...:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Co ty gadsz nie umiesz czytac pytam sie czy jest dobry a nie czy mam kupic nagrywarke!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeorunner Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Napisałem przecierz że czytałem i że dobry jest a o nagrywarce napisałem ot tak sobie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 dobry, ale -drogi -za to cene mozna znalezc teaca 40x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 ale ten litel to 52 a nie 40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sz4r4k Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 ja mam tego lite'a i jestem z niego zadowolony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 ale teac, to teac...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 A moze kupisz NEC'a? Ja mam 52x juz z pol roku i chodzi swietnie :). Ale jak chce Litona to bierz jest bardzo dobry, a kasa i tak ci sie przelewa wiec nie widze problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 no tak a litel to ltel tak samo moge pisac ale tu teaca nie ma jst jeszcze asus 52 i plexator ale to jus od 45Euro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 ale ten litel to 52 a nie 40No teoretycznie tak, ale po wgraniu to Teac'a biosu 3.0a , masz naped lepszy od wiekszosci 52x i odczyt audio ponad 20x... Pomysl tez nad tym teac'iem, chociaz jak na CD-ROM to jest troche drogi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 TEAC IS THE BEST!!! Ja teraz mam nagrywarke 40x TEAC i jestem z niej zadowolony ( bez bardzo . dalej wyjasniam dla czego ) , bo nie omija securoma pow2.51 i to mnie wkurza . A co do cdromow teac to sa wyrabiste. Super jakosc no i w mmiare dobra cena ( jezeli brac po uwage lg to na bank dobra.... ja 3 razy zmienialem cd lg....... ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Taki sam napęd, tylko że OEM, 2 miechy temu kupiłem znajomemu za 98zł - trochę dziwne, że BOX jest o 50% droższy. A może faktycznie te napędy tak podrożały? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 A jak u niego to sie sprawuje mozesz cos powiedziec na ten temat??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 40 sa za glosne a nie mowie juz 52 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 ja nie wiem... co wy chcecie od LG.... ja mam dvd i cdrw lg i nie mam najmniejszych problemow... a jesli chodzi o plyty cd zgrywane do kompa oczywiscie w celu stworzenia 1 kopi, to jeszcze nie bylo plytki ktorej bym nie przegral 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 No nie wiem moze ty masz jakis dobry model bo te powyzej 40x to moim zdaniem shit glosne slaby odczyt i takie tam a zreszta co tu gadac wszystko ma swuj kres nawet ten teac zacznie wypuszczac zwalone modele najruzniejszych rzecz:) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 ale ten litel to 52 a nie 40 tam 52x czy 40x dla mnie nie ma róznicy. A TEAc z pewnoscia bedze pracowal przez długie lata, poza tym jest cichszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 No bo jest roznica szybkosci wiadomo czym mniejsza tym wieksza korekcja a le przy tych markach to nie ma mowy o slabej korekcji ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 ja nie wiem... co wy chcecie od LG.... ja mam dvd i cdrw lg i nie mam najmniejszych problemow... a jesli chodzi o plyty cd zgrywane do kompa oczywiscie w celu stworzenia 1 kopi, to jeszcze nie bylo plytki ktorej bym nie przegral 8)sorki ale te naped sa przynajmnie dla mnie do [gluteus maximus]!!!! mialem 2 napedy 40x i po 6miechach predkosc max wynosila ok 14x ( sprawdzalem na cd speed) .... potem nie odczytywal cd-rw. no po prostu lg to pasc!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Uzywam LiteOn'a 52x (526S) od ponad 2 lat i jest bez zarzutu. I te zaj... syczenie przy zamykaniu i otwieraniu tacki - tego nie ma zaden Teac ani LG :lol:. Nagrywarke LiteOn 12x tez dlugo uzywam i sprawuje sie rownie dobrze (swoja droga, Teac jest przereklamowany!). Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 ja nie wiem... co wy chcecie od LG.... ja mam dvd i cdrw lg i nie mam najmniejszych problemow... a jesli chodzi o plyty cd zgrywane do kompa oczywiscie w celu stworzenia 1 kopi, to jeszcze nie bylo plytki ktorej bym nie przegral 8)sorki ale te naped sa przynajmnie dla mnie do [gluteus maximus]!!!! mialem 2 napedy 40x i po 6miechach predkosc max wynosila ok 14x ( sprawdzalem na cd speed) .... potem nie odczytywal cd-rw. no po prostu lg to pasc!!! ja tam dvd mam 1,5 roku a cdrw roczek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 CD-ROM LiteON 52x mam takiego w kompie w pracy, a tak scislej to we wszystkich najnowszychn kompach SIEMENS SCENIC D CD-ROM bardzo dobry, wszystko czyta, ladnie grabuje Audio tak srednio 36x i dobrze sie na nim kopiuje plyty ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Ja mam Lg tyle że dvd (48x12) i od dwóch lat chodzi tyle że jakies pół roku temu coś z silnikiem się stało i ruszył dopiero po kompletnym rozmontowaniu. Teraz ma toshibe i jest troche lepsza ale i droższa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 1 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2003 Najpierw miałem LG 32x ale mi siadł (ale ja tez sie troche do tego chyba przyczyniłem bo jebałem często w komputer :lol: )Zmieniłem więc na Teac i musze powiedziec ze SUPER!! cichutki,szybki miodzio ale musiałem go sprzedac razem ze starym komputerem i teraz mam LG DVD 12x 40x i musze przyznac ze RÓWNIEZ BARDZO DOBRZE MI SIE SPRAWUJE nie mam zadnych poreblemów nie przypominam sobie zebym nie mugł zgrac jakiejs płytki na dysk a wiezcie mi troche tego było :twisted: TAK ZE NIE KAZDE LG TO SYF MI BARDZO DOBRZE SŁUZY I POLECAM ALE JEZELI CHODZI O CD-ROM TO TEAC.Nawiąze jeszcze do Asusa mój dziadek ma Asusa 52x i jakos tak nie za bardzo mi passi jakis taki dziwny wszystko w nim na odwrut ja bym wkazdym bądz razie Asusa nie kupił a bron boze juz Samsunga to istny SYF!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Najpierw miałem LG 32x ale mi siadł (ale ja tez sie troche do tego chyba przyczyniłem bo jebałem często w komputer :lol: )Zmieniłem więc na Teac i musze powiedziec ze SUPER!! cichutki,szybki miodzio ale musiałem go sprzedac razem ze starym komputerem i teraz mam LG DVD 12x 40x i musze przyznac ze RÓWNIEZ BARDZO DOBRZE MI SIE SPRAWUJE nie mam zadnych poreblemów nie przypominam sobie zebym nie mugł zgrac jakiejs płytki na dysk a wiezcie mi troche tego było :twisted: TAK ZE NIE KAZDE LG TO SYF MI BARDZO DOBRZE SŁUZY I POLECAM ALE JEZELI CHODZI O CD-ROM TO TEAC.Nawiąze jeszcze do Asusa mój dziadek ma Asusa 52x i jakos tak nie za bardzo mi passi jakis taki dziwny wszystko w nim na odwrut ja bym wkazdym bądz razie Asusa nie kupił a bron boze juz Samsunga to istny SYF!! chociaz jeden madrze gada ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 chociaz jeden madrze gada nie jeden a dwoch : mam lg 40X po serwisie (taniej kupiony) w dniu zakupu mial 2 lata, u mnie jest juz ponad rok i smiga jak nowy; plytki czyta z predkosciami do 46X ( :D ) sprawdzane CDSpeed'em, no problem z odczytem zarysowanych plytek (kidys udalo mi sie odczytac plytke rzepalona papierosem na wylot ( :!: :!: :!: ), dla mniepoprostu bomba. co do jakosci ogolnie to roznie bywa z lg, to fakt ale zdazaja sie egzemplaze bardzo dobre, i nie sa to wyjatki. dotychczas w kompach ktore skladalem zazwyczaj wklada lg (wiadomo - koszty) : DVD,CD-ROM, CDRW i jak na razie jest wszystko OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 2 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2003 Co do 40x lg to sie zgodze bo kolega mial taka i ja w pierwszym kompie tesh ale padla ni z tad ni z owad odpalam kompa pies zdechl nic zero kontaktu a teac tesh mialem stycznosc nie wiem jak wy ale zbytnio mi to nie podeszlo a Litel-on nie jest moze tak popularny bo jest dosc drogi i kazdy lg bo mu w sklepie takie cudo polecili .Kazda czesc w kompie ma swoj kres wytrzymalosci wszystko mozna zajezdzic i ze wszystkiego mozna dlugo kozystac to jest kwestja uzytkowania cd-roma. A Litela kupilem jak wruce do domu doknam testow i zapodam tyko nie wiem jak wkleic zdjecia na taki topic Co trza wpisac ??? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 No i qpilem jutro postaram sie zapodac testy zobaczymy jak wypadnie testy zrobie w nero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 ja nie wiem... co wy chcecie od LG.... ja mam dvd i cdrw lg i nie mam najmniejszych problemow... a jesli chodzi o plyty cd zgrywane do kompa oczywiscie w celu stworzenia 1 kopi, to jeszcze nie bylo plytki ktorej bym nie przegral 8)sorki ale te naped sa przynajmnie dla mnie do [gluteus maximus]!!!! mialem 2 napedy 40x i po 6miechach predkosc max wynosila ok 14x ( sprawdzalem na cd speed) .... potem nie odczytywal cd-rw. no po prostu lg to pasc!!! zgadzz sie maielm dwa napedy lg 40x i oba padly po ok roku, z poczatkunie czytaly cd-r cd-rw potem zupelnie. O dziwno od 2 lat mam naped DVD LG 12x i spisuje sie calkiem niezle, choc jest zajebis...... yy bardzo głosny :) wiec jesli chodzi o napedy DVD lg to mysle ze nie sa najgorsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...