Skocz do zawartości
pablo163

Lite-On 52x

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukalem na forum i nie znalazlem nic o tym wiec daje topic. :)

Mam okazje kupic ten cd-romek ale nie wiem jak on sie spisuje czy jest dobry .Cena to 37Euro za nowke box wiem ze to nie jest tanio ale nie chce kupowac w polsce Bo nie mam gdzie a w slkepie mi proponowali lg 52 shit .prosze o podpowiedz cz to brac czy nie moze wy macie jakis link z testami cd-romow.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ten litel to 52 a nie 40

No teoretycznie tak, ale po wgraniu to Teac'a biosu 3.0a , masz naped lepszy od wiekszosci 52x i odczyt audio ponad 20x... Pomysl tez nad tym teac'iem, chociaz jak na CD-ROM to jest troche drogi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TEAC IS THE BEST!!!

Ja teraz mam nagrywarke 40x TEAC i jestem z niej zadowolony ( bez bardzo . dalej wyjasniam dla czego ) , bo nie omija securoma pow2.51 i to mnie wkurza . A co do cdromow teac to sa wyrabiste. Super jakosc no i w mmiare dobra cena ( jezeli brac po uwage lg to na bank dobra.... ja 3 razy zmienialem cd lg....... )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie wiem... co wy chcecie od LG.... ja mam dvd i cdrw lg i nie mam najmniejszych problemow... a jesli chodzi o plyty cd zgrywane do kompa oczywiscie w celu stworzenia 1 kopi, to jeszcze nie bylo plytki ktorej bym nie przegral 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie wiem... co wy chcecie od LG.... ja mam dvd i cdrw lg i nie mam najmniejszych problemow... a jesli chodzi o plyty cd zgrywane do kompa oczywiscie w celu stworzenia 1 kopi, to jeszcze nie bylo plytki ktorej bym nie przegral  8)

sorki ale te naped sa przynajmnie dla mnie do [gluteus maximus]!!!! mialem 2 napedy 40x i po 6miechach predkosc max wynosila ok 14x ( sprawdzalem na cd speed) .... potem nie odczytywal cd-rw. no po prostu lg to pasc!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzywam LiteOn'a 52x (526S) od ponad 2 lat i jest bez zarzutu. I te zaj... syczenie przy zamykaniu i otwieraniu tacki - tego nie ma zaden Teac ani LG :lol:. Nagrywarke LiteOn 12x tez dlugo uzywam i sprawuje sie rownie dobrze (swoja droga, Teac jest przereklamowany!).

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie wiem... co wy chcecie od LG.... ja mam dvd i cdrw lg i nie mam najmniejszych problemow... a jesli chodzi o plyty cd zgrywane do kompa oczywiscie w celu stworzenia 1 kopi, to jeszcze nie bylo plytki ktorej bym nie przegral  8)

sorki ale te naped sa przynajmnie dla mnie do [gluteus maximus]!!!! mialem 2 napedy 40x i po 6miechach predkosc max wynosila ok 14x ( sprawdzalem na cd speed) .... potem nie odczytywal cd-rw. no po prostu lg to pasc!!!

ja tam dvd mam 1,5 roku a cdrw roczek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Lg tyle że dvd (48x12) i od dwóch lat chodzi tyle że jakies pół roku temu coś z silnikiem się stało i ruszył dopiero po kompletnym rozmontowaniu. Teraz ma toshibe i jest troche lepsza ale i droższa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw miałem LG 32x ale mi siadł (ale ja tez sie troche do tego chyba przyczyniłem bo jebałem często w komputer :lol: )Zmieniłem więc na Teac i musze powiedziec ze SUPER!! cichutki,szybki miodzio ale musiałem go sprzedac razem ze starym komputerem i teraz mam LG DVD 12x 40x i musze przyznac ze RÓWNIEZ BARDZO DOBRZE MI SIE SPRAWUJE nie mam zadnych poreblemów nie przypominam sobie zebym nie mugł zgrac jakiejs płytki na dysk a wiezcie mi troche tego było :twisted: TAK ZE NIE KAZDE LG TO SYF MI BARDZO DOBRZE SŁUZY I POLECAM ALE JEZELI CHODZI O CD-ROM TO TEAC.Nawiąze jeszcze do Asusa mój dziadek ma Asusa 52x i jakos tak nie za bardzo mi passi jakis taki dziwny wszystko w nim na odwrut ja bym wkazdym bądz razie Asusa nie kupił a bron boze juz Samsunga to istny SYF!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw miałem LG 32x ale mi siadł (ale ja tez sie troche do tego chyba przyczyniłem bo jebałem często w komputer :lol: )Zmieniłem więc na Teac i musze powiedziec ze SUPER!! cichutki,szybki miodzio ale musiałem go sprzedac razem ze starym komputerem i teraz mam LG DVD 12x 40x i musze przyznac ze RÓWNIEZ BARDZO DOBRZE MI SIE SPRAWUJE nie mam zadnych poreblemów nie przypominam sobie zebym nie mugł zgrac jakiejs płytki na dysk a wiezcie mi troche tego było  :twisted: TAK ZE NIE KAZDE LG TO SYF MI BARDZO DOBRZE SŁUZY I POLECAM ALE JEZELI CHODZI O CD-ROM TO TEAC.Nawiąze jeszcze do Asusa mój dziadek ma Asusa 52x i jakos tak nie za bardzo mi passi jakis taki dziwny wszystko w nim na odwrut ja bym wkazdym bądz razie Asusa nie kupił a bron boze juz Samsunga to istny SYF!!

chociaz jeden madrze gada ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chociaz jeden madrze gada

nie jeden a dwoch : mam lg 40X po serwisie (taniej kupiony) w dniu zakupu mial 2 lata, u mnie jest juz ponad rok i smiga jak nowy; plytki czyta z predkosciami do 46X ( :D ) sprawdzane CDSpeed'em, no problem z odczytem zarysowanych plytek (kidys udalo mi sie odczytac plytke rzepalona papierosem na wylot ( :!: :!: :!: ), dla mniepoprostu bomba. co do jakosci ogolnie to roznie bywa z lg, to fakt ale zdazaja sie egzemplaze bardzo dobre, i nie sa to wyjatki. dotychczas w kompach ktore skladalem zazwyczaj wklada lg (wiadomo - koszty) : DVD,CD-ROM, CDRW i jak na razie jest wszystko OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do 40x lg to sie zgodze bo kolega mial taka i ja w pierwszym kompie tesh ale padla ni z tad ni z owad odpalam kompa pies zdechl nic zero kontaktu a teac tesh mialem stycznosc nie wiem jak wy ale zbytnio mi to nie podeszlo a Litel-on nie jest moze tak popularny bo jest dosc drogi i kazdy lg bo mu w sklepie takie cudo polecili .Kazda czesc w kompie ma swoj kres wytrzymalosci wszystko mozna zajezdzic i ze wszystkiego mozna dlugo kozystac to jest kwestja uzytkowania cd-roma. A Litela kupilem jak wruce do domu doknam testow i zapodam tyko nie wiem jak wkleic zdjecia na taki topic Co trza wpisac ???

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzz sie maielm dwa napedy lg 40x i oba padly po ok roku, z poczatkunie czytaly cd-r cd-rw potem zupelnie.

O dziwno od 2 lat mam naped DVD LG 12x i spisuje sie calkiem niezle, choc jest zajebis...... yy bardzo głosny :)

wiec jesli chodzi o napedy DVD lg to mysle ze nie sa najgorsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...