Skocz do zawartości
guziq

Komp Dla Kolezanki Za 2000zł

Rekomendowane odpowiedzi

W niedalekiej przyszłosci (za ok. 2 tygodnie) bede miał (jesli nic jej nie odwali) złożyc komputer koleżance.

Mam w głowie 2 zestawy:

1.

Celeron D 326 BOX

MSI 945P Neo-F

Sapphire X800GTO

2*256MB Twinmos DDR 533

Samsung 80GB SATA2

LG GSA 4167B

Modecom obudowa + zasilacz 350W

2.

Sempron s939

Arctic-Cooling Freezer 64 Pro

ASRock 939Dual SATA2 (to jest oczywiste)

Galaxy 6600GE@GT

2*256MB Geil DDR 400

Samsung 80GB SATA2

LG GSA 4167B

Chieftec obudowa + zasilacz 350W

Osobiscie skłaniał bym sie w strone zestawu nr. 1 gdyz karta nadrabia braki proca dajac w sumie wieksza wydajnosc w grach całemu zestawowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

A nie możesz do zestawu z sempem wpakować X800GTO?

Dokładnie, i nie bierz 2x 256 tylko 1x 512, potem sie dorzuci kolejne 512. Bierz zestaw numer dwa, ale obudowe bez zasilacza i do tego fortona 400W, imo sądze że wyjdzie taniej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dorzuci 512 bo modernizacje kompa przeprowadza raz na 5 lat.

Zasilacza nie moge wzias fortona bo wszystko musi byc kupione w jednym sklepi internetowym (ma do tego stopnia zacofana mamusie że nie wiedziała ze na podzespoły z internetu tez jest gwarancja)

Edytowane przez guziq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Semp 380zl

Asrock 220zl

ramy 150zl

grafa 600zl(mam na mysli X800GTO)

dysk 220zl

DVD rw 150(BenQ DW1640)

buda 100zł

Fortron 89zł

wychodzi okolo 1900zl

Chcesz moge ci linki podać

Sorka twojego posta nie było kiedy to pisałem

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj rozmawiałem dokładnie z koleżanka ile ma do wydania i moze wydac MAX 2000zł (czesci + przesyłka).

Złozyłem zestaw w apollo.pl (mam do nich zaufanie) którego cena z przesyłka równa jest 1998zl 20 gr.

w jego skład wchodzi:

Sempron s939

ASRock 939Dual SATA2

Leadtek 6600GT

Pentagram Freezone XC 80Al

2*256MB Geil DDR 400

Samsung 80GB SATA2

LG GSA 4167B

Modecom buda + zasilacz 350W

Ten zestaw jest ostateczny za wyjatkiem nagrywary - słyszałem ze bardzo dobre sa nagrywarki Benq. Jaki model polecacie????

Jak jest z gwarancja w apollo.pl?? Do swojego proca i mobo dostałem tylko fakture na której nie ma nr. seryjnego proca ani płyty głównej. Czy np. jesli proc tej panny krecił by sie lepiej niż, zamienił bym procesory i nie daj Boże padł by jej procesor to czy gwarnacja z jej zestawu bedzie ważna z moim procesorem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, kolezanka jak najbardziej bedzie grała w gry ( dziwne to troche jak na dziewczyna ale FarCry-a lubi :) ). Dysk nie potrzebny wiekszy bo jest nagrywara DVD.

PS. To w koncu jak nazywa sie ta nagrywara benq która wszyscy polecaja??

Edytowane przez guziq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Assassin_ musi byc s939 bo jak trafi sie bardziej podkrecalny proc to sobie go wezne :)

To sprytny jesteś :wink:

sry za OT

Pozdro

Edytowane przez Maciag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Maciag jaki tam OT.

Jak nie zmieni zdania i kompa dalej bede ja mial składac (oby to wypaliło) to na usprawiedliwienie powiem ze nie bedzie to jakis wybryk naganny gdyz u tej panny proc i tak chodzilby na 1,8GHz bo by mi sie nie chchiało testowac jej kompa a tak to ustawie go na 2305MHz i niech chodzi.

Powiedzcie mi jeszcze jak jest z głosnosca AC freezera 64PRO?? Jest bardzo cichy??? Chciałbym jej złożyc kompa który jest bardzo, naprawde bardzo cichy.

I ponawiam pytanie:

W zwiazku z ewentualna zamiana proców o której mówie wyzej jak bedzie sie przedstawiała sprawa z gwarancja?? Czy na swoją fakture bedzie mogła naprawic mojego proca (też kupowanego w apollo)???

Edytowane przez guziq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaleron :blink: - fuuuj

ale jak dla koleżanki to w sam raz :lol2: (gadu , sims )

@guziq-"Osobiscie skłaniał bym sie w strone zestawu nr. 1 gdyz karta nadrabia braki proca dajac w sumie wieksza wydajnosc w grach całemu zestawowi."

po co jej taka grafa ?? koleżanka jest królową FPS-ów

po co AC freezer 64PRO będzie wyciskać ostatnie poty z tego kalerona/sepa ? cisza = wc

Edytowane przez AMDX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@AMDX

jak pisałem wyzej dziwi mnie to ze dziewczynie (17 lat, cnotka i na dodatek blondynka) podoba sie np. FarCry, MostWanted i inne bardziej, zdawało by sie męskie produkcje.

PS. Ten celeron juz nie aktualny.

aktualny jest ten (i na bank ostateczny, chyba ze zrezygnuje z moich usług (oby nie))

Sempron s939

ASRock 939Dual SATA2

Leadtek 6600GT

Pentagram Freezone XC 80AlCu

2*256MB Geil DDR 400

Samsung 80GB SATA2

BenQ DW 1640

Modecom buda + zasilacz 350W

Edit.

nie ale bedzie chodził ten semp na 2300 jak u mnie (bo to bedzie mój semp jesli tamten sie bedzie lepijej podkrecał)

Edytowane przez guziq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol

mi NFS:MW na gf4 chodzi z 40 fps max detale i 1024 X 768

po co jej pamięc geil ... Goodram tanie i dobre

po co człowieku jej te frezery pentagramy ??

ja bym jej kupił

super obudowa (wypasiona) wygląd będzie chyba ważniejszy niż wydajność

gfx- G5500 , R600X XT (w MM była promocja za 159 zł lOl) ,R9600 pro, lub G6200

proc-semp 3000

dysk 200 GB - jak to baby będzie zbierać filmy muze duży dysk = duża radość

płyta gł-tania = Asrock

Edytowane przez AMDX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi NFS:MW na gf4 chodzi z 40 fps max detale i 1024 X 768

watpie. Mi w lapie na x700 nie chodzi płynnie na absolutny max z AA i AF.

Co do pamieci to miały byc Goodram, zle wpisałem.

A komp mimo że za 2000 musi miec elegancką wydajnosc. I byc cichy. Dlatego Freezer i Pentagram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

watpie. Mi w lapie na x700 nie chodzi płynnie na absolutny max z AA i AF.

watpie czytaj M-A-X D-E-T-A-L-E a nie MAX AA i AF ...

x700 w lapie z max aa i af = smieszny pokaz slajdów

Co do pamieci to miały byc Goodram, zle wpisałem.

A komp mimo że za 2000 musi miec elegancką wydajnosc. I byc cichy. Dlatego Freezer i Pentagram.

po raz 3 powtarzam po co ci Freezer i Pentagram co ci to da

jak ściszysz go to dysk będzi klamotał że się wytrzymać nie da a tak to przynajmniej cichy szum

zasilacz będzie głośniejszy od BOX-a ... chceż cichy komp kup dobrą obudowe z materiałami wyciszającymi lub poprostu wc

cichy komp | co ludzią teraz w głowie siedzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

x700 w lapie z max aa i af = smieszny pokaz slajdów

zdziwił bys sie - skacze w granicach 16-20FPS wiec pokaz slajdówto nie jest

dysk będzi klamotał że się wytrzymać nie da

samsungi nie klamocza

dobrą obudowe z materiałami wyciszającymi

przy hałasie który wytwarza BOXowy cooler maty dadza tyle co umarłemu kadzidlo. Maty mogą "dobic" cichego kompa a nie wyciszyc głosnego.

po co ci Freezer i Pentagram co ci to da

po to żeby komp miał chłodniej. Zazwyczaj po to kupuje sie lepsze chłodzenie przy OC. Edytowane przez guziq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@guziq zdziwił bys sie - skacze w granicach 16-20FPS wiec pokaz slajdówto nie jest

16-20 fps to cyba że ten twój radeon ma aa X2 :lol2: i af X2 :lol2:

@guziq samsungi nie klamocza

szajsung nie klamocze ... lol człowieku zapis/odczyt w szajsungu = tragedia .. maxtor z otwartą obudową

chiszej chodzi przynajmniej jak jest odczyt/zapis to jest jednolity dzwięk a nie klamotanie

jeśli chceż się zapierać moge nagrać na mp3 dzwięk samsunga odczyt/zapis

w idle pracuje ładnie cichy jednolity szmer

samsung jest dobry sam go mam ale ze względu na wydajność a nie czisze dla mnie może nawet w tej obudowie być silnik z trabanta. mi to nie przeszkadza

@guziq przy hałasie który wytwarza BOXowy cooler maty dadza tyle co umarłemu kadzidlo. Maty mogą "dobic" cichego kompa a nie wyciszyc głosnego.

po to żeby komp miał chłodniej. Zazwyczaj po to kupuje sie lepsze chłodzenie przy OC.

po co kobicie O/C jej napewno bardziej spodoba się stabilny komp ...

a o tej cziszy to już nie wspominam poprostu nie rozumniem cię i nie będe na ten temat się wypowiadać

B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

AMDX czemu dajesz jakiegoś syfnego fx do zestawu, idź pobujaj sie po osiedlu <_<

guziq mam tego freezera 64pro i musze przyłożyć ucho do niego żeby słyszeć go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMDX jestes naprawde najsmieszniejsza postacia na tym forum.

16-20 fps to cyba że ten twój radeon ma aa X2 i af X2

- skad dzieciaku mozesz wiedziec jako chodzi MostWanted na Mobility X700 skoro laptopa z taka karta na zdjeciu (moze) raz widziałes (nie mówiac o dotknieciu paluszkiem)?? Żebysmy mogli porozmawiac na ten temat musiałby najpierw wyłozyc te 5 patyków na lapa i potem dopiero sie odzywac.

lol człowieku zapis/odczyt w szajsungu = tragedia .. maxtor z otwartą obudową chiszej chodzi

słyszałes nowego samsunga czy to kolejna twoja opinia która odkryłes ogladajac zdjecia??? Myslisz ze ja nie wiem jak maxtor chodzi?? Maxtor chodzi jak traktor w porównaniu do każdego innego dysku. Jest szybki to fakt ale głosny jak cholera. Poza tym miałem przyjemnosc miec w moim kompie tego samsunga na sata2 i jest po prostu bezgłosny. Nie tyle na tle maxtora (bo zbudowac dysk cichszy od maxtora to nie sztuka) ile na tle całego komputera. Igły wogóle nie słychac.

W twoim dzwiek igły moze byc spowodowany tym ze rzucałes nim po pokoju naprzykład.

po co kobicie O/C jej napewno bardziej spodoba się stabilny komp ...

Czy te 2 pojecia sie wykluczaja??? Nie. A skoro za 70 zł moge miec jedno z wydajnieszych chłodzen na rynku to czemu nie?

@Grzechu_1990

czyli mówisz ze ten freezer nie bedzie stanowił problemu przy wyciszeniu kompa?

PS. AMDX

naucz sie stosowac cytaty - duzo łatwiej sie wtedy czyta

Edytowane przez guziq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

@Grzechu_1990

czyli mówisz ze ten freezer nie bedzie stanowił problemu przy wyciszeniu kompa?

Bez problemu, nawet nie trzeba go na minimum brać, ja mam na maksa i cisza jak leci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten zestaw z gf6600gt wydaje sie byc spoko, tylko se tak mysle jak oni go nie beda modernizowac przez 5 lat to sie laska zalamie chcac grac za 3-4 lata w nowosci :) jakbym mial kupowac poszukalbym tez innych sklepow, odwrotnie do reszty nie polecam apollo.pl, przesylke dostarczyli szybko (ponizej 24h), szkoda tylko ze plyta ktora u nich kupilem okazala sie uzywana, na maile nie odpowiadali, a ze musialem szybko zlozyc kompa dla kumpla to juz tak zostalo, na szczescie plyta chodzi dobrze (to bylo jakos rok temu, nie wiem moze im sie poprawilo, ale ja juz u nich nic nie kupie), a co do wypowiedzi amdx, czlowieku nie osmieszaj sie :) jedynie co ma racje to wiekszy dysk, no ale skoro sa ograniczone srodki wiec musi rak zostac

Mój 1000 post :D

Edytowane przez Garfield^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi