guziq Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 W niedalekiej przyszłosci (za ok. 2 tygodnie) bede miał (jesli nic jej nie odwali) złożyc komputer koleżance. Mam w głowie 2 zestawy: 1. Celeron D 326 BOX MSI 945P Neo-F Sapphire X800GTO 2*256MB Twinmos DDR 533 Samsung 80GB SATA2 LG GSA 4167B Modecom obudowa + zasilacz 350W 2. Sempron s939 Arctic-Cooling Freezer 64 Pro ASRock 939Dual SATA2 (to jest oczywiste) Galaxy 6600GE@GT 2*256MB Geil DDR 400 Samsung 80GB SATA2 LG GSA 4167B Chieftec obudowa + zasilacz 350W Osobiscie skłaniał bym sie w strone zestawu nr. 1 gdyz karta nadrabia braki proca dajac w sumie wieksza wydajnosc w grach całemu zestawowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 co jest pewnie nie kupił bym 2x256mb ramu, troche sie chyba nie opyla, a az takiej wydajności dual nie niesie ze soba chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 A nie możesz do zestawu z sempem wpakować X800GTO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) nie moge bo graniczna cena to 2050zł. @ma1y nawet jak dual nie daje nic to i tak 2*256 jest tansze niz 1*512 Edytowane 31 Stycznia 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 A nie możesz do zestawu z sempem wpakować X800GTO?Dokładnie, i nie bierz 2x 256 tylko 1x 512, potem sie dorzuci kolejne 512. Bierz zestaw numer dwa, ale obudowe bez zasilacza i do tego fortona 400W, imo sądze że wyjdzie taniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) nie dorzuci 512 bo modernizacje kompa przeprowadza raz na 5 lat. Zasilacza nie moge wzias fortona bo wszystko musi byc kupione w jednym sklepi internetowym (ma do tego stopnia zacofana mamusie że nie wiedziała ze na podzespoły z internetu tez jest gwarancja) Edytowane 31 Stycznia 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) Semp 380zl Asrock 220zl ramy 150zl grafa 600zl(mam na mysli X800GTO) dysk 220zl DVD rw 150(BenQ DW1640) buda 100zł Fortron 89zł wychodzi okolo 1900zl Chcesz moge ci linki podać Sorka twojego posta nie było kiedy to pisałem Edytowane 31 Stycznia 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) w apollo.pl da rade złożyc na sempie z gto za 2050 :D i to z dostawa. Edytowane 31 Stycznia 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 w apollo.pl da rade złożyc na sempie z gto za 2050 :D i to z dostawa. Wystarczy poszukać i można znaleźć bardzo tani i dobry sklep, jakim jest napewno apollo. Kupuj tam i nie pożałujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Dzisiaj rozmawiałem dokładnie z koleżanka ile ma do wydania i moze wydac MAX 2000zł (czesci + przesyłka). Złozyłem zestaw w apollo.pl (mam do nich zaufanie) którego cena z przesyłka równa jest 1998zl 20 gr. w jego skład wchodzi: Sempron s939 Arctic-Cooling Freezer 64 Pro ASRock 939Dual SATA2 Leadtek 6600GT Pentagram Freezone XC 80Al 2*256MB Geil DDR 400 Samsung 80GB SATA2 LG GSA 4167B Modecom buda + zasilacz 350W Ten zestaw jest ostateczny za wyjatkiem nagrywary - słyszałem ze bardzo dobre sa nagrywarki Benq. Jaki model polecacie???? Jak jest z gwarancja w apollo.pl?? Do swojego proca i mobo dostałem tylko fakture na której nie ma nr. seryjnego proca ani płyty głównej. Czy np. jesli proc tej panny krecił by sie lepiej niż, zamienił bym procesory i nie daj Boże padł by jej procesor to czy gwarnacja z jej zestawu bedzie ważna z moim procesorem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 a kolezanka bedzie grałą w gry?? bo jak niue to kupic tansza grafe dokupic ramu i zdecydowanie wiekszy dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) Tak, kolezanka jak najbardziej bedzie grała w gry ( dziwne to troche jak na dziewczyna ale FarCry-a lubi :) ). Dysk nie potrzebny wiekszy bo jest nagrywara DVD. PS. To w koncu jak nazywa sie ta nagrywara benq która wszyscy polecaja?? Edytowane 1 Lutego 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 DW 1640 tak sie nazywa ta nagrywarka BenQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Szczerze mówiąc skoro komputer nie bedzie modernizowany przez 5 lat, to zdecydowałbym sie na S754 (nie sądziłem, ze to kiedyś powiem ;) ) + oczywiście 1 GB RAM i, jeśli starczy, lepszą grafika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Ewentualnie nowsza DW1650. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) @Assassin_ musi byc s939 bo jak trafi sie bardziej podkrecalny proc to sobie go wezne :) Edytowane 1 Lutego 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) @Assassin_ musi byc s939 bo jak trafi sie bardziej podkrecalny proc to sobie go wezne :) To sprytny jesteś :wink: sry za OT Pozdro Edytowane 1 Lutego 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) @Maciag jaki tam OT. Jak nie zmieni zdania i kompa dalej bede ja mial składac (oby to wypaliło) to na usprawiedliwienie powiem ze nie bedzie to jakis wybryk naganny gdyz u tej panny proc i tak chodzilby na 1,8GHz bo by mi sie nie chchiało testowac jej kompa a tak to ustawie go na 2305MHz i niech chodzi. Powiedzcie mi jeszcze jak jest z głosnosca AC freezera 64PRO?? Jest bardzo cichy??? Chciałbym jej złożyc kompa który jest bardzo, naprawde bardzo cichy. I ponawiam pytanie: W zwiazku z ewentualna zamiana proców o której mówie wyzej jak bedzie sie przedstawiała sprawa z gwarancja?? Czy na swoją fakture bedzie mogła naprawic mojego proca (też kupowanego w apollo)??? Edytowane 1 Lutego 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 Mi chodziło o to że gdy ona trafi na lepszego procka ty staniesz sie jego posiadaczem. oby latał ci około 2500Mhz. A koleżance jak chodzi na 1800Hmz to różnicy nie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) Kaleron :blink: - fuuuj ale jak dla koleżanki to w sam raz :lol2: (gadu , sims ) @guziq-"Osobiscie skłaniał bym sie w strone zestawu nr. 1 gdyz karta nadrabia braki proca dajac w sumie wieksza wydajnosc w grach całemu zestawowi." po co jej taka grafa ?? koleżanka jest królową FPS-ów po co AC freezer 64PRO będzie wyciskać ostatnie poty z tego kalerona/sepa ? cisza = wc Edytowane 1 Lutego 2006 przez AMDX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) @AMDX jak pisałem wyzej dziwi mnie to ze dziewczynie (17 lat, cnotka i na dodatek blondynka) podoba sie np. FarCry, MostWanted i inne bardziej, zdawało by sie męskie produkcje. PS. Ten celeron juz nie aktualny. aktualny jest ten (i na bank ostateczny, chyba ze zrezygnuje z moich usług (oby nie)) Sempron s939 Arctic-Cooling Freezer 64 Pro ASRock 939Dual SATA2 Leadtek 6600GT Pentagram Freezone XC 80AlCu 2*256MB Geil DDR 400 Samsung 80GB SATA2 BenQ DW 1640 Modecom buda + zasilacz 350W Edit. nie ale bedzie chodził ten semp na 2300 jak u mnie (bo to bedzie mój semp jesli tamten sie bedzie lepijej podkrecał) Edytowane 1 Lutego 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) lol mi NFS:MW na gf4 chodzi z 40 fps max detale i 1024 X 768 po co jej pamięc geil ... Goodram tanie i dobre po co człowieku jej te frezery pentagramy ?? ja bym jej kupił super obudowa (wypasiona) wygląd będzie chyba ważniejszy niż wydajność gfx- G5500 , R600X XT (w MM była promocja za 159 zł lOl) ,R9600 pro, lub G6200 proc-semp 3000 dysk 200 GB - jak to baby będzie zbierać filmy muze duży dysk = duża radość płyta gł-tania = Asrock Edytowane 1 Lutego 2006 przez AMDX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 mi NFS:MW na gf4 chodzi z 40 fps max detale i 1024 X 768watpie. Mi w lapie na x700 nie chodzi płynnie na absolutny max z AA i AF. Co do pamieci to miały byc Goodram, zle wpisałem. A komp mimo że za 2000 musi miec elegancką wydajnosc. I byc cichy. Dlatego Freezer i Pentagram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 watpie. Mi w lapie na x700 nie chodzi płynnie na absolutny max z AA i AF. watpie czytaj M-A-X D-E-T-A-L-E a nie MAX AA i AF ... x700 w lapie z max aa i af = smieszny pokaz slajdów Co do pamieci to miały byc Goodram, zle wpisałem. A komp mimo że za 2000 musi miec elegancką wydajnosc. I byc cichy. Dlatego Freezer i Pentagram. po raz 3 powtarzam po co ci Freezer i Pentagram co ci to da jak ściszysz go to dysk będzi klamotał że się wytrzymać nie da a tak to przynajmniej cichy szum zasilacz będzie głośniejszy od BOX-a ... chceż cichy komp kup dobrą obudowe z materiałami wyciszającymi lub poprostu wc cichy komp | co ludzią teraz w głowie siedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2006 (edytowane) x700 w lapie z max aa i af = smieszny pokaz slajdówzdziwił bys sie - skacze w granicach 16-20FPS wiec pokaz slajdówto nie jest dysk będzi klamotał że się wytrzymać nie dasamsungi nie klamocza dobrą obudowe z materiałami wyciszającymiprzy hałasie który wytwarza BOXowy cooler maty dadza tyle co umarłemu kadzidlo. Maty mogą "dobic" cichego kompa a nie wyciszyc głosnego. po co ci Freezer i Pentagram co ci to dapo to żeby komp miał chłodniej. Zazwyczaj po to kupuje sie lepsze chłodzenie przy OC. Edytowane 1 Lutego 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMDX Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 @guziq zdziwił bys sie - skacze w granicach 16-20FPS wiec pokaz slajdówto nie jest 16-20 fps to cyba że ten twój radeon ma aa X2 :lol2: i af X2 :lol2: @guziq samsungi nie klamocza szajsung nie klamocze ... lol człowieku zapis/odczyt w szajsungu = tragedia .. maxtor z otwartą obudową chiszej chodzi przynajmniej jak jest odczyt/zapis to jest jednolity dzwięk a nie klamotanie jeśli chceż się zapierać moge nagrać na mp3 dzwięk samsunga odczyt/zapis w idle pracuje ładnie cichy jednolity szmer samsung jest dobry sam go mam ale ze względu na wydajność a nie czisze dla mnie może nawet w tej obudowie być silnik z trabanta. mi to nie przeszkadza @guziq przy hałasie który wytwarza BOXowy cooler maty dadza tyle co umarłemu kadzidlo. Maty mogą "dobic" cichego kompa a nie wyciszyc głosnego. po to żeby komp miał chłodniej. Zazwyczaj po to kupuje sie lepsze chłodzenie przy OC. po co kobicie O/C jej napewno bardziej spodoba się stabilny komp ... a o tej cziszy to już nie wspominam poprostu nie rozumniem cię i nie będe na ten temat się wypowiadać B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 AMDX czemu dajesz jakiegoś syfnego fx do zestawu, idź pobujaj sie po osiedlu <_< guziq mam tego freezera 64pro i musze przyłożyć ucho do niego żeby słyszeć go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 (edytowane) AMDX jestes naprawde najsmieszniejsza postacia na tym forum. 16-20 fps to cyba że ten twój radeon ma aa X2 i af X2- skad dzieciaku mozesz wiedziec jako chodzi MostWanted na Mobility X700 skoro laptopa z taka karta na zdjeciu (moze) raz widziałes (nie mówiac o dotknieciu paluszkiem)?? Żebysmy mogli porozmawiac na ten temat musiałby najpierw wyłozyc te 5 patyków na lapa i potem dopiero sie odzywac. lol człowieku zapis/odczyt w szajsungu = tragedia .. maxtor z otwartą obudową chiszej chodzisłyszałes nowego samsunga czy to kolejna twoja opinia która odkryłes ogladajac zdjecia??? Myslisz ze ja nie wiem jak maxtor chodzi?? Maxtor chodzi jak traktor w porównaniu do każdego innego dysku. Jest szybki to fakt ale głosny jak cholera. Poza tym miałem przyjemnosc miec w moim kompie tego samsunga na sata2 i jest po prostu bezgłosny. Nie tyle na tle maxtora (bo zbudowac dysk cichszy od maxtora to nie sztuka) ile na tle całego komputera. Igły wogóle nie słychac. W twoim dzwiek igły moze byc spowodowany tym ze rzucałes nim po pokoju naprzykład. po co kobicie O/C jej napewno bardziej spodoba się stabilny komp ...Czy te 2 pojecia sie wykluczaja??? Nie. A skoro za 70 zł moge miec jedno z wydajnieszych chłodzen na rynku to czemu nie? @Grzechu_1990 czyli mówisz ze ten freezer nie bedzie stanowił problemu przy wyciszeniu kompa? PS. AMDX naucz sie stosowac cytaty - duzo łatwiej sie wtedy czyta Edytowane 2 Lutego 2006 przez guziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 @Grzechu_1990 czyli mówisz ze ten freezer nie bedzie stanowił problemu przy wyciszeniu kompa? Bez problemu, nawet nie trzeba go na minimum brać, ja mam na maksa i cisza jak leci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 3 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2006 (edytowane) ten zestaw z gf6600gt wydaje sie byc spoko, tylko se tak mysle jak oni go nie beda modernizowac przez 5 lat to sie laska zalamie chcac grac za 3-4 lata w nowosci :) jakbym mial kupowac poszukalbym tez innych sklepow, odwrotnie do reszty nie polecam apollo.pl, przesylke dostarczyli szybko (ponizej 24h), szkoda tylko ze plyta ktora u nich kupilem okazala sie uzywana, na maile nie odpowiadali, a ze musialem szybko zlozyc kompa dla kumpla to juz tak zostalo, na szczescie plyta chodzi dobrze (to bylo jakos rok temu, nie wiem moze im sie poprawilo, ale ja juz u nich nic nie kupie), a co do wypowiedzi amdx, czlowieku nie osmieszaj sie :) jedynie co ma racje to wiekszy dysk, no ale skoro sa ograniczone srodki wiec musi rak zostac Mój 1000 post :D Edytowane 3 Lutego 2006 przez Garfield^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...