Skocz do zawartości
Gość Bio

Gry Mmo

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba takiego tematu nie było :] Prosiłbym o wypisanie mi najpopularniejszych gier MMO. Byłbym wdzięczny, gdyż bardzo mi się to przyda.

Edit: Tu będzie lista tych lepszych (chodzi o darmowe) :]

- Mu Online

- Silkraod Online

- RuneEscape

- Ogame

- Ragnarok Online

- R.O.S.E.

- The Crims

- Lineage 2

- Red Dragon

- Tibi

Edytowane przez Bio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o dzięki :] napewno się przyda ale wolałbym jednak liste tych gier które według Was są dobre i gonde polecenia. Także te, w które gra się w przeglądarce.

Edytowane przez Bio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogame i to jest to!!!

uwazam ze to najlepsza gra jaka powstała;]

ma taka grywalnosc ze gram w nia juz prawie rok i z dnia na dzien coraz bardziej mnie wciaga

wszytskim proponuje sie zarejestrowac na jakies uni i zobaczyc co to jest

miodzio

a co do darmowych ger to jeszcze TIBIA

u mnie w klasie połowa maniaków tej gry grafika z przed 8 lat ale podobno bardzo grywalna i wcigajaca

ale nie tak jak ogame

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli to maja byc darmowe to Lineage 2 odpada z listy. w przeciwnym wypadku to mozna tu i WoW wpisac :>

Nie porównuj stopnia emulacji Lineage 2 a WoW.. W Lineage 2 prawie wszystko [ o ile nie wszystko ] jest zemulowane, za darmo masz większość map, itemów itp jak na płatnych serwerach - natomiast w przypadku WoW'a jest bardzo mało zrobione.

edit: tylko Lineage 2 na L2Extreme :)

Edytowane przez andrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie porównuj stopnia emulacji Lineage 2 a WoW.. W Lineage 2 prawie wszystko [ o ile nie wszystko ] jest zemulowane, za darmo masz większość map, itemów itp jak na płatnych serwerach - natomiast w przypadku WoW'a jest bardzo mało zrobione.

Owszem, wszystko z C1 i spora czesc z C2. Z C3 caly czas sa problemy, polowy rzeczy brakuje, polowa nie dziala poprawnie, nowe lokacje swieca pustkami, questy, mimo, ze sa dostepne to i tak nie ma sensu ich wykonywac. Polecam kiedys zagrac na oficjalnych serwerach. Roznice widac juz od samego poczatku i moim zdaniem L2 nie powinno znalezc sie na liscie darmowych gier MMO bo gra na prywatnych serwerach poprpostu mija sie z celem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem, wszystko z C1 i spora czesc z C2. Z C3 caly czas sa problemy, polowy rzeczy brakuje, polowa nie dziala poprawnie, nowe lokacje swieca pustkami, questy, mimo, ze sa dostepne to i tak nie ma sensu ich wykonywac. Polecam kiedys zagrac na oficjalnych serwerach. Roznice widac juz od samego poczatku i moim zdaniem L2 nie powinno znalezc sie na liscie darmowych gier MMO bo gra na prywatnych serwerach poprpostu mija sie z celem.

Przede wszystkim L2 kladzie duzy nacisk na massive. Polecam kiedys zagrac siege'a w wiekszym gronie - wrazenia niesamowite, szczegolnie jesli w imprezie wezma udzial Artisani ze swoimi Siege Golemami. Opad szczeki gwarantowany :)

PS. przez wieksze grono mam na mysli tak po 30 osob na strone co najmniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim L2 kladzie duzy nacisk na massive. Polecam kiedys zagrac siege'a w wiekszym gronie - wrazenia niesamowite, szczegolnie jesli w imprezie wezma udzial Artisani ze swoimi Siege Golemami. Opad szczeki gwarantowany :)

PS. przez wieksze grono mam na mysli tak po 30 osob na strone co najmniej.

Przy lagach i disconnectach co chwile nawet walka 100vs100 (a takie sobie obserwowalem) nie robi wrazenia. Serwery niestety nie sa w stanie wytrzymac nadmiernego obciazenia a zainteresowanych gra za darmo nie brakuje. Pograj kiedys na oficjalnych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauważyłem, że robi się offtop więc proponuję go zakończyć a Admina albo Moderatora poprosiłbym o lekkie wyczyszczenie tematu.

Zauważyłem, że nie wspomnieliście o KAL jak i Knights Online (czy coś takiego) czyżby nie były one za dobre?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy lagach i disconnectach co chwile nawet walka 100vs100 (a takie sobie obserwowalem) nie robi wrazenia. Serwery niestety nie sa w stanie wytrzymac nadmiernego obciazenia a zainteresowanych gra za darmo nie brakuje. Pograj kiedys na oficjalnych :)

Za wolne jak dla mnie. MMO sa zbyt glupawe zeby siedziec nad nimi calymi miesiacami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za wolne jak dla mnie. MMO sa zbyt glupawe zeby siedziec nad nimi calymi miesiacami.

Musze niestety przyznać rację, mmo to strata czasu, ale ja np jestem uzależniony :plum:

A co do ogame, gra jest fajna dopuki sie nie jest na tyle dobrym że ktoś lepszy potrafi nas zjechać w jednym ataku, a fleetsave to dla mnei lamerstwo, wole jakąś akcję, niż obliczanie gdzie wysłać flote surowców żeby ja zawrócić , poto żeby nikt mi ich nie zabrał jak mnie nie będzie w grze. (wiem bo grałem raz miałem 18 miejsce na uni 18 :P),

a i nie myślcie że ogame to tylko kliknąć raz na jakiś czas i wsio, jak sie człowiek rozkręci to szukanie łupów potrafi trwać godzinami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi