Cael Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Oj oj mam coraz wiekszy metlik w glowie :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Moze bede niepopularny, ale dla mnie procesor dwurdzeniowy do gier jest absolutnie niepotrzebny. One sie przydaja gdy chce sie robic wiecej rzeczy na raz, czyli np nagrywac plytke, kompresowac film i rozpakowywac archiwum. Gry tego nei wykorzystaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 (edytowane) verul:komp ma byc glownie do gier,ale ma byc takze przyszlosciowy,dlatego wlasnie x2. Dobra widze ze coraz wiecej osob mi odradza zakup dwurdzeniowca.Co wiec proponujecie na jego miejce? San Diego, czy moze Clawhammera? Edytowane 8 Lutego 2006 przez Cael Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Bez przesady z ta przyszlosciowoscia. Nie wiem czy wogole gry beda kiedykolwiek dwurdzeniowek uzywac, a jak beda to do tego czasu one napewno stanieja :) Lepiej szybszy jednordzeniowy. A jaki to juz zalezy czy lubisz podkrecac czy tez nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 San Diego, czy moze Clawhammera?Czemu porównujesz 939 do 754?? Bierz sandiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 re up: Clawhammer chodzi na 939. velur: Raczej chcialbym przykrecic 3700+ do 4000+. Dobrze sie kreca wogole te procki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Clawhammer chodzi na 939.Pokaż :huh: :blink: Ale i tak nie jest warty uwagi, stare wykonanie (0.13), nie obsługuje sse3, zrypany kontroler pamięci. Ale daj mi linka do niego, chętnie zobacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Pokaż :huh: :blink: Ale i tak nie jest warty uwagi, stare wykonanie (0.13), nie obsługuje sse3, zrypany kontroler pamięci. Ale daj mi linka do niego, chętnie zobacze. Przecierz na początku FX-53, 55 i 4000+ były robione na clawhamerach. Clawhamery zostały zastąpione przez SanDiego. ClawHamera bym nie brał z powodów podanych prze Grzecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Przecierz na początku FX-53, 55 i 4000+ były robione na clawhamerach. Clawhamery zostały zastąpione przez SanDiego. Dzięki za dokształcenie, ale widać powody znam dlaczego go nie brać ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Grzechu_1990: http://sklepwgk.pl/prod.php?id=A_939_4000B - co prawda na jadrze sledge, moze zatem blad w nazewnictwie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 (edytowane) Bierz sandiego 3700 do tego dfi lp ultra-d, radka 1900xt, 2x1gb patriot, seagate 160GB 7200.9 , topowera p6 450 albo p7. na CH nawet nie patrz to sa stare procki a przy san diego masz sznase trafic ze ci sie bedzie pieknie krecił. Edytowane 8 Lutego 2006 przez torque8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 (edytowane) No juz jestesmy prawie na finiszu :) DFI LP UT NF4 Ultra-D s.939 AMD Athlon64 3700+ SanDiego Patriot 2048MB (2x1024MB) CL2.5 Value SAPPHIRE X1900XTX 512MB DDR3 2xDVI ViVo PCIex bulk Samsung 120GB 8MB HD120IJ sATA-2 Zasilacz do obudowy Tagan 480W - PFC I-BOX LYNX 228SG Jeszcze pytanie odnosnie pamieci.Czy te pamieci sa duzo wydajniejsze od tych z zestawu powyzej? Edytowane 8 Lutego 2006 przez Cael Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 TAk sa lepsze. Dysk bym wział seagate 160gb 7200.9 bedzie znacznie szybszy od tego samsunga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 To juz ostateczna wersja.Niestety nie udalo mi sie zmiescic w kwocie 5 tys. :-| (wyszo ponad 5600), trza bedzie nadszarpnac rezerwy :) DFI LP UT NF4 Ultra-D s.939 AMD Athlon64 3700+ SanDiego PDP Patriot LLK 2 x 1GB SAPPHIRE X1900XTX 512MB DDR3 2xDVI ViVo PCIex bulk Samsung 120GB 8MB HD120IJ sATA-2 Zasilacz do obudowy Tagan 480W - PFC I-BOX LYNX 228SG Pozdr. dla wszystkich ktorzy starali sie pomoc. Mysle ze nastepnym razem bede prosil was o rade w dziale OC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 No juz jestesmy prawie na finiszu :) DFI LP UT NF4 Ultra-D s.939 AMD Athlon64 3700+ SanDiego Patriot 2048MB (2x1024MB) CL2.5 Value SAPPHIRE X1900XTX 512MB DDR3 2xDVI ViVo PCIex bulk Samsung 120GB 8MB HD120IJ sATA-2 Zasilacz do obudowy Tagan 480W - PFC I-BOX LYNX 228SG Jeszcze pytanie odnosnie pamieci.Czy te pamieci sa duzo wydajniejsze od tych z zestawu powyzej? tak sa wydajniejsze i tom sporo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 To juz ostateczna wersja.Niestety nie udalo mi sie zmiescic w kwocie 5 tys. :-| (wyszo ponad 5600), trza bedzie nadszarpnac rezerwy :) DFI LP UT NF4 Ultra-D s.939 AMD Athlon64 3700+ SanDiego PDP Patriot LLK 2 x 1GB SAPPHIRE X1900XTX 512MB DDR3 2xDVI ViVo PCIex bulk Samsung 120GB 8MB HD120IJ sATA-2 Zasilacz do obudowy Tagan 480W - PFC I-BOX LYNX 228SG Pozdr. dla wszystkich ktorzy starali sie pomoc. Mysle ze nastepnym razem bede prosil was o rade w dziale OC :wink: No i zestawik bardzo dobry. Zwłaszcza ta wypasiona grafa :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 @Cael taki sprzet i taka buda :blink: Ja juz bym wzial jakiegos szefa ,chociaz tez jak kiedys bralem kompa to kase ladowalem w podzespoly ,a buda schodzila na dalszy plan :lol2: Komputerek calkiem ladny ,osobiscie boli mnie w nim procek jednojajowy ,maly dysk ,ale podoba mi sie grafa :twisted2: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 @Cael A jaki masz monitor do tego sprzetu? Taka grafa jest fajna nie powiem, ale jak nie bedziesz gral w bardzo wysokich rozdzielczosciach to po co przeplacac ;) Ja bym zmienil w tym konfigu karte graficzna na jakas tansza 7800GT/7800GTX/1800XT, a zaoszczedzona kase dorzuci do X2. Wolalbym dwa "jajka", kosztem troche gorszej grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Do tego całego zestawiku to jednak radziłbym jakąś porządniejszą obudowe. A zwłaszcza troszke wiekszą. Ten I-BOX LYNX to śmieszna buda, imho lipna! Jakość wykonania pewnie tez nieciekawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Tez mnie boli ta lipna obudowa,ale na lepsza mnie juz nie stac :mad: Maly dysk to dla mnie najmniejszy problem, a co dotyczy sie procka to podstawka jest :) wiec za jakis czas jak stanieja to byc moze wymienie na x2. Monitor to NEC MultiSync FE750+ 17", calkiem dobrze mi sie sprawuje. Grafika to dla mnie podstawa, nie wzialem GF z dwoch powodow:po pierwsze niedlugo nVidia wypuszcza nowy uklad graficzny, wiec gtx-y pewno sporo potanieja, i bede plakal ze tyle kasy na karte wydalem :wink: ,po drugie nie oszukujmy sie ale x1900 jest bardziej wydajny i zaawansowany technicznie niz gtx, a jak pisalem na poczatku komp bedzie sluzyl glownie do gier :) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Rozmiar tej obudowy coraz bardziej mnie niepokoi :mad: .W jakie pudlo do 200zl to zaladowac? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Za 200zl bierz to http://angela.pl/index.php?action=TowarPokaz&id_towaru=102 a jak jeszcze taniej to cos w nieco kontrowersyjnym kolorze http://angela.pl/index.php?action=TowarPokaz&id_towaru=101 :blink: :lol2: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Za 200zl bierz to http://angela.pl/index.php?action=TowarPokaz&id_towaru=102 a jak jeszcze taniej to cos w nieco kontrowersyjnym kolorze http://angela.pl/index.php?action=TowarPokaz&id_towaru=101 :blink: :lol2: pozdroPopieram mediumy so bardzo fajne. Ja mam LBX'a tez medium i wszystko sie w nim mieści, a buda naprawde solidna. Wykonanie pierwszorzędne z grubej stabilnej blachy. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Jeszcze nie zamowilem pamieci i wciaz sie zastanawiam: PDP Patriot LLK 2 x 1GB czy G.Skill 2GB F1-4000HZ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 ja bym postawił na g.skille (popatrz do działu o ramach=>tetsy pamięci 1gb albo cos takiego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 po co ci obudowa kup lepiej duże biurko ;) weź jakiegoś szefa może dragon big tower ni najładniejszy ale funkcjonalny i diżyyyyyy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 Witam.Chce wymienic moja stary wysluzony sprzecik na nowa maszynke(glownie do gier).Zmontowalem taki oto zestaw: Gigabyte K8N Ultra-9 (nForce4 Ultra) AMD Athlon 64 X2 3800+ /2.0GHz/ BOX Manchester Patriot 1024MB (2x512MB) CL2.5 Value Leadtek GeForce 7800GTX 256MB 2xDVI VIVO HDTV Samsung 160GB 7200rpm 8mb cache SATA-II NCQ Liteon SHM-160P6S (oem) Chieftec DG-01 Black 350W Calosc warta ok.4700 zl.Co o tym sadzicie? Wdzieczny bylbym za wszelkiego rodzaju propozycje,uwagi.Limit to 5 tys. zmień tylko zasilacz na Tagan i to grubo powyżej 400W na dzień dzisiejszy jest to dość optymalny zestawik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) @acp gigabyte chyba optymalny do tego nie jest i 1gb tez bo to zbrodnia miec 1gb ramu przy x2 Edytowane 10 Lutego 2006 przez Mac' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cael Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 acp: Zestaw na ktorym sie opierasz to byla poczatkowa wersja mojego kompa, zobacz ostatnie posty.Duzo sie zmienilo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 wiem o tym czytałem uważnie wszystko tylko, że kompa ty będziesz używał - i to co napoczątku wybrałeś to z jakiegoś konkretnego powodu (np. zaufanie do jakieś firmy* itp. każdy ma nieco inne podejście) - no chyba, że na chybił trafił te pierwsze elementy dobraleś jedyne co mi niepasowało to zasilacz i tyle "optymalne" - faktycznie troszkę niepasuje *) sam założyłem kiedyś posta o grafike po chcialem znać innych zdanie 40/60 TAK/NIE - ale i tak kupiłem tą grafę i nienarzekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...