lucyferus23 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 no wiec tak: jest sobie rabiator do chlodzenia pasywnego a mianowicie THERMALRIGHT HR101 link tutaj http://mcs.pc.pl/produkt1184.html jak myslicie da sie to przerobic na WC?? podstawka moze byc sobie jaka jest ale chodzi mi o rurki na gorze zeby je rozklimic i podlaczyc WC. Tak wogule to by byl blok i chlodnica w jednym :P Jak by co to walta swoje pomysly z checia poczytam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 może jednak odważnych? Cena: 219 zł : ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 ale powiedz po co takie kombinacje? za taka cene złożysz sobie normalne wc, do tego czegos i tak potrzebowałbyś pompki miałbyś blok i chłodnice(niezbyt wydajne) w cenie 219 zł, blok 100, chłodnica troszke więcej i masz porządne WC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyferus23 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 myslalem na poczatek zakupic sobie ABADON CPU2 jest w promocji za 59,- albo X3N za 149,- tyle ze troche za duzo za to. jaki byscie proponowali tani wydajny zestaw wc do oc pod mobo DFI nf3 250gb i proca sempka 64 2800+ albo 3000+. Przypominam tani i wydajny wc do oc! nie czepiajcie sie orty mam kompa w rozsypce i lece na 350MHz i jest niezla jazda pisze szybciej niz on "mysli". wiem ze to drogie dlatego napisalem dla odwaznych :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Nie jestem pewien, czy taka przeróbka by była wydajna, bo w podstawie bloku w tych rurkach nie ma żadnych żeberek, więc jest mała powierzchnia oddawania ciepła. O ile gaz w heatpipie jakoś się sprawdza, to woda może już niekoniecznie. Jeżeli się mylę, to mnie oświećcie. Poza tym, i tak musiałbyś mieć dodatkową chłodnicę, bo po co w takim razie przerabiać dobry cooler na słabe WC? myslalem na poczatek zakupic sobie ABADON CPU2 jest w promocji za 59,- albo X3N za 149,- tyle ze troche za duzo za to. jaki byscie proponowali tani wydajny zestaw wc do oc pod mobo DFI nf3 250gb i proca sempka 64 2800+ albo 3000+. Przypominam tani i wydajny wc do oc! Blok typu Cube/Prison (100zł) lub PowerX (ciut więcej), odkamieniona nagrzewnica w dobrym stanie za 50zł + pompka jaką tam chcesz i masz porządne WC. Najlepiej oczywiście by było kupić dedykowaną chłodnicę, ale ceny są wysokie. nie czepiajcie sie orty mam kompa w rozsypce i lece na 350MHz i jest niezla jazda pisze szybciej niz on "mysli". wiem ze to drogie dlatego napisalem dla odwaznych :DOj już nie przesadzaj, ja na P133 i Firefoxie na w2k jechałem i dało się znieść ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Przypominam tani i wydajny wc do oc! Takie rzeczy to tylko w Erze... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Wydaje mi się że jest mała różnica między 219zł a 249zł. Więc nie ma sensu nic przerabiać lepiej kupić gotowca i jeszcze z miedzi a nie z aluminium. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85919169 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Widać, że poziom forum spada drastycznie przez nowych uczestników. Tematów o przeróbce radiatora na blok było już kilkanaście. Nikt z wypowiadających się w tym temacie nie potrafi szukać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 ... więc zamykam.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 no był, ale mozna dlej o tym pisac, mi sie nawet nie chceialo, ale jak widze "odwarznych" w temacie to mnie krew zalewa, czy autor nie moze wreszcie tego zmienic? a moze nie rozumie intencji pierwszej odpowedzi w tym temacie?! btw, przerabiac taki radiator na blok to istna głupota, bo za 2 x mniej mozna miec cos wydajniejszego :/ cube czy prison rozumiem przerabiac cos za 50 zł, ale takie drogie g***o? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...