[Shinigami] Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Wiem że już jakiś się tutaj kozacze i podpowiadam co kupić ale potrzebuje opini osób trzecich :D No więc mam sprzęt jak w sygnaturce powiedzmy że "najlepszy z najtańszych" kiedy nie było asrocka dual sata ale zbliża się socket AM2 który będzie mógł obsłużyć DDR2 i tu pojawia się pytanie czy warto przeskakiwać ? Moge wymienić proca, mobo, ram kiedy nadejdzie nowy socket albo teraz zainwestować w nową grafe (6800 lub GS) większy ram ( 2x512 to narazie max) i większy dysk (druga 60 albo jeden z NCQ a może nawet dwa w raid z NCQ :D ) potem pomyśle o DFI ale to za długi długi czas Jakieś pomysły ? dodam że dlamnie to im nowsze tym lepsze :D P.S Jakie są różnice między DFI LanParty i Infinity ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Na Twoim miejscu na pierwszy ogien idzie zakup ramu. Pozniej zasilka ;] a na koncu dysk (raptor? :> ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Infinity to okrojona wersja LAmparty takze jak juyz brac dfi to tylko lamparty...taka jest roznica:wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MD0 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Na Twoim miejscu na pierwszy ogien idzie zakup ramu. Pozniej zasilka ;] a na koncu dysk (raptor? :> ) Popieram kolege Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) ja bym czekał na AM2,teraz kompa masz spoko spokojnie starczy ci jescze do wyjscia AM2 Edytowane 12 Lutego 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Dobra skoro mam swój własny temat to dalej popytam Jak to jest z nowymi samsungami ? gdzieś tutaj wyczytałem że te z NCQ powyżej 120GB już się nie rozlatują czy to prawda ? bo xpector ( czy ktoś inny ) kupił samsunga i 3 razy oddawał na gware ( 3 razy 3 różne :D ). Drugie pytanie którego nie dałem to... Dlaczego mam wymieniać ATON-a ? jakaś nędzna firma czy poprostu mało znana i tyle ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Mało znana nędza, posiedź przy tym co masz i kombinuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Mówiliście żeby po zakupie ramu kombinować z zasiłką no to pytam ( głównie z tego powodu że mój ATON hałasuje jak tornado ) Szukam czegoś co nie będzie przekraczało 20dB a najlepiej żeby był w stanie pracować przy 10dB, wiem że istnieją 0dB ale nie przemawia to do mnie z tego względu że na samym radiatorze to chyba nic nie może działać. BTW mile widziane jakieś 380W (350 odpada ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Mówiliście żeby po zakupie ramu kombinować z zasiłką no to pytam ( głównie z tego powodu że mój ATON hałasuje jak tornado ) Szukam czegoś co nie będzie przekraczało 20dB a najlepiej żeby był w stanie pracować przy 10dB, wiem że istnieją 0dB ale nie przemawia to do mnie z tego względu że na samym radiatorze to chyba nic nie może działać. BTW mile widziane jakieś 380W (350 odpada ).To może Tagan TG380-U01??? Chyba najcichszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Dobra wałkujemy dalej, pytania są dwa 1 Chce kupić kompa ( całe flaki ) z monitorem, kasa na to jest skromna bo... 500-800zł i ani grosza więcej komp nie będzie do grania tylko czasami jakieś simsy 1 czy nfs 4 lub 5 (wprawdzie komp dla siory nie do kręcenia ale gry są dla lepszej orjentacji :) ), monitor 17" platforma dowolna, a w miare możliwości ddr2 i pci-e, pojemność hdd minimum 10GB 2 Mam laptopa toshiba 4090xcdt procek pentium mmx 400, 128MB RAM, 4,03GB pojemności, jakiś zintegrowany triton i co ja moge z tym zrobić ? nie jestem pewien jaki to socket bo są dwie opcje s 5/7 i slot 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Zestawik to raczej na 754 by sie złożyło ale jestem z tym troche na bakier :/ Co do laptopa, obstawiam socket, a co z nim zrobisz to Twoja sprawa, rozbij go na głowie siorki, nie będziesz musiał jej składać kompa :D A na serio, może sprzedaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Zestawik to raczej na 754 by sie złożyło ale jestem z tym troche na bakier :/ Co do laptopa, obstawiam socket, a co z nim zrobisz to Twoja sprawa, rozbij go na głowie siorki, nie będziesz musiał jej składać kompa :D A na serio, może sprzedaj. No właśnie chodzi oto że te 500 do 800 będzie z laptopa :) a ja składam kompa bo denerwuje mnie ciągłe narzekanie siory ( i ojca bo też ma zrzęcha w postaci IBM thinkpad 7xx :) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...