Koras15 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 bios to Phoenix a plyta glowna Mainboard Shuttle AK32A,2x256DDR Pc 400...czytalem ze moze trzeba wgrac nowszy bios...mozecie podac jaki?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) jeden twój topic został już zamkniety, także się zastanów zanim założysz drugi. może daj mu większe napięcie to pójdzie dalej, lub być może coś nie wytrzymuje zbyt wysokiej częstotliwości pci/agp. a pozatym płyta nie nadaje się do podkręcania. bios chyba najlepiej wgraj najnowszy dostępny. Edytowane 14 Lutego 2006 przez janio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koras15 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 a jesli bym kupil lepszy zasilacz??flatron 400W to moze to cos pomoc czy to nie gra roli?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 NO jak to flatron to nie ma wala aby poszlo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koras15 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 sorki blad moj....FORTRON 400W a nie Flatron.....na tym moze pojdzie co;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Chłopie! procek Ci nie wytrzymuje więcej V potrzebuje bądź mobo nie wyrabia .. może napisz jaki masz teraz zasilacz ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koras15 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) teraz mam Codegena :-| 300W..... ale mam wlasnie zamiar kupic taki zasilacz jaki pisalem... czyli tylko do 1.8 podkrece?? :? czy mozna jeszcze cos zrobi?moze jedeak da cos ten zasilacz;p Edytowane 14 Lutego 2006 przez Koras15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 e tam ja na codegenie 300W szalałem ;) ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 http://eu.shuttle.com/en/DesktopDefault.as.../sl-2/sp-0/cs-/ Przecież ta płyta jest na KT266A i przy FSB 149MHz masz pewnie PCI>37MHz stąd ta niestabilność. Jak procek nie ma zablokowanego mnożnika, to pozostaje zabawa z drut-modem na mnożnik. Ewentualnie można spróbować zmienić mnożnik za pomocą wpcre (choć nie wiem, czy to zadziała - u siebie nie mam możliwości sprawdzenia): http://cgi2.tky.3web.ne.jp/~nrklv/cgi-bin/...cgi?wpcre14.exe i datasheet do KT400 (może będzie pasował): http://www.georgebreese.com/net/software/d...?FILE=kt400.zip Za mnożnik odpowiada bajt D7, maska 11111000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koras15 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 mam odblokowany mnoznki od 12.5 do 5.5 ...Czyli nic nie da zmiana zasilacza??zostaje tylko na 149 czy tak? :sad: czy mzona cos ejszcze zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Przecież możesz ustawić drutami wyższe mnożniki od 12,5x. Np: 15x. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koras15 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) a JAK TO ZROBIC;P a mozna olowkiem czy nie bardzo?? Edytowane 15 Lutego 2006 przez Koras15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Zmien płyte bo jest oparta na via266A , to waskie gardlo w twoim kompie, jesli tego nie zrobisz to przy wysokiej magistrali popalisz urzadzenia pci, agp, dyski polecam Abita NF7(S) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...