pogano Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) Zapraszam. LAV150 WL Wszystkie sugestie i słowa krytyki mile widziane... Sorry że nie ma nowych fotek, bo lav już jakoś wygląda, ale nie każdy ma cyfraka ;] Edytowane 15 Lutego 2006 przez pogano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuczek83 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Na razie jak widać na zdjeciach same cześci i pomysł. Trzeba poczekać na jakieś efekty pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 ta, trzeba wierzyć na słowo :) no o to chodziło żeby oceniać pomysł a nie samo wykonanie ;) i coś wspomóc własnymi pomysłami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 no to ja mam pierwszy pomysł. Poskładaj i pokaż :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 złożony jest dół, pokaże za pare dni (będzie aparat), na razie więcej nie składam bo po koła jade w weekend i skoro tak mówicie to hmmm :D zamykamy na razie temat i skomentujecie jak będzie więcej fot. pozdrawiam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 A c oto ma wspolnego z modyfikacja kompa bo nie kumam... :? Dział prezentacje to chyba kilka pieter nizej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 A c oto ma wspolnego z modyfikacja kompa bo nie kumam... :? Dział prezentacje to chyba kilka pieter nizej? bo to jest buda na kompa, dlatego to jest tutaj :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 wróc.. to będzie (miejmy nadzieje) buda do kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _ANTEK_ Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 pomysl zajebisty ciekawi mnie rozlozenie komponentow w srodku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys'az Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Cytat ze strony: [...] najpierw trzeba zrobić oś i nadwozie, a dopiero później myśleć o reszcie. Napęd na jeszcze bliżej nie określony silnik elektryczny [...] Mam wrazenie, ze to jednak nie bedzie obudowa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasy Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 <LOL> czytac nie umiemy? "Głównym założeniem projektu jest wykonanie obudowy komputerowej jak najbardziej przypominającej pojazd wielozadaniowy LAV150. " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 dokładnie tak :D taka mobilna jeżdząca obudowa :D że ide na lanparty do kumpla i sobie nią wyjeżdzam ;] trochę z motyką na słońce ale ktoś zawsze pomoże doradzi ;] co do rozłożenia 1) mobo będzie z tyłu, po otwarciu tylniej klapy tacka od płyty będzie wysuwana na malutkich silniczkach 2) dyski twarde w "wojskowych kieszeniach" nad zakolami 3) napędy w jednym z paneli sterujących (będą 2) na razie nie wiem co tam wam napisać bo sobie nie przypominam, musicie trochę poczekać. dziwicie się CZY TO JEST W OGÓLE OBUDOWA :D zajrzyjcie sobie na thebestcasescenario albo choćby bit-techa ;) znudziły mi się "zwykłe z oknem" chociaż takie niektóre naprawde fajnie wyglądają i są funkcjonalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 a tam dali byście naszego rodzinnego amv(po naszemu to Rosomak teraz ) np :wink: był by prostszy kształt kadłuba no i dobre bo polskie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 a tam dali byście naszego rodzinnego amv(po naszemu to Rosomak teraz ) np :wink: był by prostszy kształt kadłuba no i dobre bo polskie :wink: ta 4 pancernych moze by sie znalazło ale żaden nie ma psa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 (edytowane) mi się tam podoba że robisz coś niestandardowego.. ale osobiście nie mógłbym siedzieć przy monitorze i pojeździe opancerzonym :D.. ja muszę widzieć komputer :lol: Edytowane 16 Lutego 2006 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) Jesli to ma byc obudowa (jakos mojej uwadze uszla informacja o tym - nikt nie jest idealny :P:P), to zwracam honor i jestem pozytywnie zaskoczony :D :D. Na raz :P. Mala sugestia co do napedu. Przy tej skali projektu (chodzi mi doslownie o wielkosc), idealnym rozwiazaniem wydaje sie byc zastosowanie 12V silnika wraz z przekladnia planetarna z jakiejs taniej zakrecarki (typu Einhell, czy inny Kingcraft). Drogie to nie jest, a taki naped ma same zalety - po rozmontowanu obudowy okazuje sie ze jest w zasadzie maly, ma mozliwosc plynnej regulacji obrotow w przod i w tyl, moze byc zasilany z aku lub bezposrednio z zasilatora kompa, no i ma 2 biegi - wolno/ szybko... Jesli pomoglem - Cieszy mnie to ogromnie. Jesli nie - trudno :D. Powodzenia i szczescia zycze. Edytowane 17 Lutego 2006 przez Carl0s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Jesli to ma byc obudowa (jakos mojej uwadze uszla informacja o tym - nikt nie jest idealny :P:P), to zwracam honor i jestem pozytywnie zaskoczony :D :D. Na raz :P. Mala sugestia co do napedu. Przy tej skali projektu (chodzi mi doslownie o wielkosc), idealnym rozwiazaniem wydaje sie byc zastosowanie 12V silnika wraz z przekladnia planetarna z jakiejs taniej zakrecarki (typu Einhell, czy inny Kingcraft). Drogie to nie jest, a taki naped ma same zalety - po rozmontowanu obudowy okazuje sie ze jest w zasadzie maly, ma mozliwosc plynnej regulacji obrotow w przod i w tyl, moze byc zasilany z aku lub bezposrednio z zasilatora kompa, no i ma 2 biegi - wolno/ szybko... Jesli pomoglem - Cieszy mnie to ogromnie. Jesli nie - trudno :D. Powodzenia i szczescia zycze. pomogłeś, pomysł całkiem niezły :) na aku miejsce się znajdzie więc nie ma potrzeby zabierać cennej mocy zasilaczowi. poza tym to ma jeździć nawet przy wyłaczonym kompie. ps. dzisiaj może zawinę od ciotki aparat ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 no przy włączonym to myślę że jazda była by sporo utrudniona :D pozatym mam pytanie, ewentualnie chciałbym zaznaczyć problem.. mianowicie z podłączaniem silników szczotkowych do zasilacza... myśle że to będzie powodowac zwiechy i resety kompa... Zauważcie że silniki w wiatrakach nie mają elementów iskrzących - tym smaym generujących zakłócenia. Tak się składa że w moim modzie będę musiał dać zwykły silnik szczotkowy... i zastanawiam się czy podłączenie go za stabilizatorem wystarczy aby skutecznie stłumić przepięcia etc... W końcu w cdromie jest zwykły silniczek do wysuwania tacki... ktoś wie czy on jest jakoś filtrowany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Pelzak => a nie możesz dać kondensatora ? co do lava150 => zamiast serw będzie pneumatyka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 nie wiem czy sam kondek załatwi sprawe.... to musiuałby być conajmniej filtr LC I guess Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...