Skocz do zawartości
global

ASRock K7VT2

Rekomendowane odpowiedzi

sprobuje przetlumaczyc komentaz z zagra sklepu internetowego:

"Pozytywne: Cena, USB 2.0, LAN + Sound onboard; FSB ustawiany przez Bios; Stabilna (do tej pory); UDMA-133; pasywne chlodzenie Chipsetu (cisza)

negatywne: zle umiejscowione wejscie zasilajace (musialem przeciagnac kabel przez/obok Coolera CPU ); tylko 2 IDE-Kontrolery AMI-Bios ktory akurat do naj nienalezy; brak mozliwosci zmiany mnoznika (tu cos bylo z DIP`ami); powolna; Bios wywolywany przez F2 (???); brak mozliwosci zmiany timingow pamieci, PCI-Bus; zadnych informacji o taktowaniu PCI , zawodny support (do tej pory); "slaba" Dokumentacja

do wydajnosci: jak mowilem, zadnych mozliwosci zmiany mnoznika, pozostaje modyfikacja L3 i L4 . Mialem wczesniej A7V z Athlonem XP@1600MHz i w 3DMark2001 4059 Punktow, krotki test na A7V133 z ta sama konfiguracja -> 4163 Punktow, z K7TV2 i Athlonem XP@1666 Mhz uzyskalem 3956 Punktow :-(. Mam nadzieje ze wraz z pojawieniem sie nowego biosu bedzie cos poprawione .

Podsumowanie: przecietna plyta, definitywnie nieprzeznaczona dla maniakow fps czy overclocker`ow.

dnia 08.11.2002, 10:29"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wprawdzie (na szczęście) nie jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem tej płyty i nigdy o w/w producencie nie słyszałem, ale jestem zdania, że jeśli już kupować płytę to tylko znanego i sprawdzonego producenta. Powiedz, znowu potrzebujesz jakiegoś "wynalazku"? Czy (prawdopodobnie smutne) doświadczenia z firmą ECS nieczego Cię nie nauczyły? Niestety, ale tego typu producenci to typowa budżetówka i nie ma nawec co myśleć o jakimś bardziej zaawansowanym O/C. Dołuż lepiej trochę kasy i kup np: MSI KT3 Ultra2 za ok. 370 zł. Płyta główna to podstawowy element komputera wpływający na jego stabilność i wydajność. Na tym elemencie nie warto naprawdę oszczędzać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm czy ja pisalem, ze cos z moim ECSem jest nie tak?

Trafilem na dobry model wszystko mi pieknie chodzi tylko, ze mam szanse ja sprzedac a za kase ktora dostane chce kupicj jakaas nowa plyte :)

ASRock "wynalazek"? Przeciez to oddzial Asusa odpowiedzialny za plyty OEM czyli takie ktore cena i wydajnoscia maja przeic ECSa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASRock "wynalazek"? Przeciez to oddzial Asusa odpowiedzialny za plyty OEM czyli takie ktore cena i wydajnoscia maja przeic ECSa :)

Ktoś wprowadził cie w blad. ASrock to firma, ktora powstala z rozpadu firmy produkujacej plyty dla ASUSteka. Cale zamieszanie jest wywolane tym ze ASRock reklamuje swoje badziewia jakos ASUS OEM, to samo jego sprzedawcy wprowadzaja w blad klientow. Sam ASUS wydal natomiast oswiadczenie ze z plytami ASRock nie ma kompletnie nic wspolnego i tylko oryginalne produkty ASUSa gwarantuja parametry i jakosc znana jako ASUS.

Pozdrawiam i nie polecam ASRocka !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze ale na forum ocworkbench pisza co innego :)

tak, ale to forum i pisza to uzytkownicy...

ja czytalem na x-bit labs oficjalny komunikat asusa ze nie maja z nimi nic wspolnego

zreszta sam pomysl, po co asus mialby sprzedawac swoja jakosc taniej... zerknij na ceny asrocka i wszystko jasne - jakosc kosztuje duzo wiecej :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze asus chce zabrac ecsowi klientow?

jakosc moga miec "troche" gorsza ale ale co asus to asus :)

przychodzi do ciebie kumpel i sie pyta czy kupiles tego ecsa a ty mu powiadasz ze nie, bo sobie kupiles ASUSa :)

ok, to sobie kup asusa a nie jakas podrobke... asrock nie ma nic wspolnego z jakoscia asusa !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis gadale z gosciem w sklepie komputerowym i on stwierdzil ze firma ASRock to nic innego jak ASUS tylko ze na rynek OEM.Ile w tym prawdy nie mam pojecia.

Hehe :)

A maluch to Mercedes OEM :)

Było o tym wiele razy na szanowanych serwisach internetowych że Asus całkowice wyparł się jakiejkolwiek współpracy z AsRockiem. Pozatym wystarczy na te płyty spojrzeć ... Asus nigdy takich idiotycznych płyt nie produkował (albo teraz nie produkuje) (chodzi o zastosowane chipsety oraz to co podobno one obsługują ...).

Poprostu lepiej wmówic komuś że sprzedawany shit to jakaś produkcja OEm , najlepiej jakiejś znanej firmy. Wtedy można nawet największy shit sprzedać wmawiając komuś bajeczki , podobne do tych że to Asus ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...