Fredek Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 No tez fakt :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Coś ostatnimi dniami w tym topicu ucichło ;] Wszystkim spamerom się karty popaliły ? ;) Za około tydzień kumpel będzie miał jakiegoś Asuska z SLI + 7300gt 256mb ;] Także w następną sobotę najprawdopodobniej zapodam jakieś wyniki w SLI :) Miejmy nadzieję, że ta karta od niego poleci jakieś 700/1700 (po vmodzie ofc ;]) i się zrobi jakieś rozsądne wyniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Zeby po tym modzie nie poleciala czasem do serwisu a nie na 700/1700, hehe. Ja musze jeszcze poczekac te 10dni na pamiec (obecne ceny w Polszy zmusily mnie do sciagniecia zza oceanu) i wtedy zabiore sie do katowania karty wiec i cos wiecej z pewnoscia popisze. Narazie desktop prawie nie wlaczany a jesli juz to robi za serwer p2p. Czy ktos probowal zmieniac timingi pamieci na tej karcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 Coś ostatnimi dniami w tym topicu ucichło ;] Wszystkim spamerom się karty popaliły ? ;) Za około tydzień kumpel będzie miał jakiegoś Asuska z SLI + 7300gt 256mb ;] Także w następną sobotę najprawdopodobniej zapodam jakieś wyniki w SLI :) Miejmy nadzieję, że ta karta od niego poleci jakieś 700/1700 (po vmodzie ofc ;]) i się zrobi jakieś rozsądne wyniki :)Jak masz dwie karty w SLI to muszą mieć takie same napięcie raczej na rdzeniu co jest dość trudno osiągnąć ale cwiczenie czyni mistrza ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Jak ma miernik to bez problemu :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Jak masz dwie karty w SLI to muszą mieć takie same napięcie raczej na rdzeniu co jest dość trudno osiągnąć ale cwiczenie czyni mistrza ;>Skąd takie info ? Jakiś link czy cuś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Nie muszą mieć takiego samego napięcia ale takie napięcia aby np. obie poszły na 700 czy 800 Mhz, więc jakie napięcie będzie musiała mieć dana karta zależy tylko od jej możliwości oc. A przynajmniej mi się tak wydaje ;) Jeżeli strzeliłem gafę to sorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Mi się właśnie też tak wydaje... Nie wiem o co chodzi Majkelowi... :| Co ma napięcie danej karty do SLI... o.O To że takty mają być takie same to wiem, ale napięcie... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Mam prośbę do posiadaczy GALAXY 7300GT na memorkach 2ns. Czy mógłby ktoś sprawdzić u siebie przy pomocy raportu Everesta (dump BIOSU) - raport z Ekran/Procesor graficzny i w raporcie będzie na samym dole. U mnie wygląda to tak: Dziwi mnie jedna rzecz, a mianowicie Engineering Release - Not For Production Use !!! :blink: Pojawia się to oczywiście również przy POST-cie karty na starcie. Wy też macie wersję nie produkcyjną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Hmm..dziwne, u mnie normalnie pokazuje, przy POST też, może masz stary bios w Asroku i nie ,,supportował,, jeszcze nazwy tej karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Nie ... bios płyty nie ma nic do rzeczy, zresztą mam 2.20. Widocznie jest to pierwsza wersja biosu do GALAXY przedprodukcyjna. W sumie mi to nie przeszkadza, bo wszystko hula szybko i stabilnie, ale ciekaw jestem czy ktoś z posiadaczy memorków 2ns ma inny nowszy bios, i chciałby się nim podzielić :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Za biosami to popatrz na www.techpowerup.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Tu są tylko do wersji GDDR3 1.2/1.4 256MB i DDR2, do tego mojego "dziwadełka" na 2ns nie ma :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Zaznaczy ktos gdzie dokladnie sie mierzy vcore? bo mi jak mierze na plusach pierwszych kondesatorow pokazuje 10,82v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Zaznaczy ktos gdzie dokladnie sie mierzy vcore? bo mi jak mierze na plusach pierwszych kondesatorow pokazuje 10,82v.To sprawdź na plusach drugich kondensatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Probowalem roznych kombinacji i oto efekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Zmierz na drugiej stronie karty na nóżkach tego dużego kondensatora (na tym zdjęciu jest najbardziej u góry i po lewej), powinno dobrze wskazać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Dzieki teraz pokazuje 1,25v, a przy tym vmodzie to trzeba malowac olowkiem to cos co jest przylotowane na r451? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) Tak, im mocniej i więcej razy malujesz zyskujesz większe napięcie Edytowane 28 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) Cholera... pewny siebie zaczolem przeszukiwac watek zeby wkleic cytat... ale znalesc tego prawde mowiac nie moge ... chyba cos popieprzylem / niewiem czemu ale wydawalo mi sie ze stock voltage to cos kolo 1,35-1,4 i ze komus wlasnie tak zanizalo itd itp .. no nic sory za zamieszanie;] ps:zeby nie bylo zamieszania co do wypowiedzi Ferdka teraz - ja swojego posta usunolem bo racji bytu nie mial ;] pozdro btw: wrocila juz komus karta z serwisu ?:P Edytowane 28 Października 2006 przez mar_cin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Ja jeszcze czekam na kartę. U mnie stock to było 1.25V na GPU... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 U mnie stock tez 1,25v a w stresie do 1,28v skacze, teraz zrobilem ze w idle mam 1,33v a w stresie skacze do 1,37v. Jaki jest rozsadny max. P.s nie polecam robic vmoda bez miernika ja troche za bardzo zamazalem i mi skoczylo 1,55v ale odrazu starlem grafit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Bez miernika ani rusz, namalujesz troche a tu 1,7v dla rdzenia i dopiero bedzie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) To w końcu lepsze starsze rev czy te nowsze :?: http://allegro.pl/item137276452_galaxy_730..._najtaniej.html vs http://allegro.pl/item137065176_galaxy_730..._gt_1_4ns_.html hmm generalnie to pewnie to samo i nie ma różnicy czy jednak któraś rev jest lepsza/gorsza :P Ta nowsza rev to ta z napisem "premium" na pudełku :> :?: Edytowane 28 Października 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Starsza rev jest lepsza, lepiej sie kręci Ta nowsza rev to ta z napisam na pudełku "premium" icon_wink_smile.gif Stare rev tez miały naklejke premium więc na to nie patrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) To jakie są różnice między obydwoma rev* :?: (mile widziane fotki obydwu wersji) :) *mam na myśli 128 MB GDDR3 1,4ns non zalman. Edytowane 28 Października 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Przy tym 1,37 gpu idzie na 655 i wkoncu przekoroczylem 13k pkt w 3d marku 03. Do ilu v moge dac max? Ja mam raczej nowy rev bo od wczoraj ja mam ma niebieskiego zalmana i na def v gpu robi 607mhz a memki bez artow 885mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 ... hmm generalnie to pewnie to samo i nie ma różnicy czy jednak któraś rev jest lepsza/gorsza :P Ta nowsza rev to ta z napisem "premium" na pudełku :> :?: PREMIUM oznacza karty 7300GT na pamięciach GDDR3!, czyli wszystkie z pamięciami 1.2n/1.4ns/2ns. Zwykła "non-premium" wersja to DDR2. To czy karta ma na pudełku napis Premium, czy nie ma nie jest wyznacznikiem rev. PCB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 a memki bez artow 885mhz Robią ci prawie 900mhz na def v?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Robią ci prawie 900mhz na def v?? :blink:mojego kumpla 7600gs robi na std V 700/1700 , niektorzy maja szczescie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...