Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Coś ostatnimi dniami w tym topicu ucichło ;] Wszystkim spamerom się karty popaliły ? ;) Za około tydzień kumpel będzie miał jakiegoś Asuska z SLI + 7300gt 256mb ;] Także w następną sobotę najprawdopodobniej zapodam jakieś wyniki w SLI :) Miejmy nadzieję, że ta karta od niego poleci jakieś 700/1700 (po vmodzie ofc ;]) i się zrobi jakieś rozsądne wyniki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby po tym modzie nie poleciala czasem do serwisu a nie na 700/1700, hehe.

Ja musze jeszcze poczekac te 10dni na pamiec (obecne ceny w Polszy zmusily mnie do sciagniecia zza oceanu) i wtedy zabiore sie do katowania karty wiec i cos wiecej z pewnoscia popisze. Narazie desktop prawie nie wlaczany a jesli juz to robi za serwer p2p.

Czy ktos probowal zmieniac timingi pamieci na tej karcie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ostatnimi dniami w tym topicu ucichło ;] Wszystkim spamerom się karty popaliły ? ;) Za około tydzień kumpel będzie miał jakiegoś Asuska z SLI + 7300gt 256mb ;] Także w następną sobotę najprawdopodobniej zapodam jakieś wyniki w SLI :) Miejmy nadzieję, że ta karta od niego poleci jakieś 700/1700 (po vmodzie ofc ;]) i się zrobi jakieś rozsądne wyniki :)

Jak masz dwie karty w SLI to muszą mieć takie same napięcie raczej na rdzeniu co jest dość trudno osiągnąć ale cwiczenie czyni mistrza ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Nie muszą mieć takiego samego napięcia ale takie napięcia aby np. obie poszły na 700 czy 800 Mhz, więc jakie napięcie będzie musiała mieć dana karta zależy tylko od jej możliwości oc.

A przynajmniej mi się tak wydaje ;) Jeżeli strzeliłem gafę to sorki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę do posiadaczy GALAXY 7300GT na memorkach 2ns. Czy mógłby ktoś sprawdzić u siebie przy pomocy raportu Everesta (dump BIOSU) - raport z Ekran/Procesor graficzny i w raporcie będzie na samym dole.

U mnie wygląda to tak:

post-141426-1161977129_thumb.jpg

Dziwi mnie jedna rzecz, a mianowicie Engineering Release - Not For Production Use !!! :blink:

Pojawia się to oczywiście również przy POST-cie karty na starcie. Wy też macie wersję nie produkcyjną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ... bios płyty nie ma nic do rzeczy, zresztą mam 2.20.

Widocznie jest to pierwsza wersja biosu do GALAXY przedprodukcyjna. W sumie mi to nie przeszkadza, bo wszystko hula szybko i stabilnie, ale ciekaw jestem czy ktoś z posiadaczy memorków 2ns ma inny nowszy bios, i chciałby się nim podzielić :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera... pewny siebie zaczolem przeszukiwac watek zeby wkleic cytat... ale znalesc tego prawde mowiac nie moge ... chyba cos popieprzylem / niewiem czemu ale wydawalo mi sie ze stock voltage to cos kolo 1,35-1,4 i ze komus wlasnie tak zanizalo itd itp .. no nic sory za zamieszanie;]

ps:zeby nie bylo zamieszania co do wypowiedzi Ferdka teraz - ja swojego posta usunolem bo racji bytu nie mial ;] pozdro

btw: wrocila juz komus karta z serwisu ?:P

Edytowane przez mar_cin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie stock tez 1,25v a w stresie do 1,28v skacze, teraz zrobilem ze w idle mam 1,33v a w stresie skacze do 1,37v. Jaki jest rozsadny max.

P.s nie polecam robic vmoda bez miernika ja troche za bardzo zamazalem i mi skoczylo 1,55v ale odrazu starlem grafit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w końcu lepsze starsze rev czy te nowsze :?:

http://allegro.pl/item137276452_galaxy_730..._najtaniej.html vs

http://allegro.pl/item137065176_galaxy_730..._gt_1_4ns_.html

hmm generalnie to pewnie to samo i nie ma różnicy czy jednak któraś rev jest lepsza/gorsza :P Ta nowsza rev to ta z napisem "premium" na pudełku :> :?:

Edytowane przez Spookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

hmm generalnie to pewnie to samo i nie ma różnicy czy jednak któraś rev jest lepsza/gorsza :P Ta nowsza rev to ta z napisem "premium" na pudełku :> :?:

PREMIUM oznacza karty 7300GT na pamięciach GDDR3!, czyli wszystkie z pamięciami 1.2n/1.4ns/2ns.

Zwykła "non-premium" wersja to DDR2. To czy karta ma na pudełku napis Premium, czy nie ma nie jest wyznacznikiem rev. PCB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi