Gość Wodnik. Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Riva Tuner ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 no wlasnie nie. bo nie pokazuje efektywnie tylko normalnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 xacti!!! ati tray tools nie kręci się GF!! tylko programem Ati Tool. A czemu tak Ci zależy na taktowaniu DDR2? Matematyka się kłania l0l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 @kamil2201 hmm chodzi o to, zeby zobaczyc jakie realne jest taktowanie DDR ... poniewaz everest przy taktowaniu ustawianym z Rivy 650MHz dla pamieci, pokazuje ze EFEKTYWNIE jest 650... wiec cos sie jednak nie zgadza ;) screen masz na poprzedniej stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 To rozumiem. To zainstaluj ATI TOOL i tam kręć. A może everest źle pokazuje? Zainstaluj najnowszą ver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 mam wlasnie najnowsza ULTIMATE. inne normalne wogole karty nie wykrywaja <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 ... kilka dni temu pożyczyłem miernik ... miernika zawsze pokazywał "1" ... miernik ustawiony na 2000ohm co robiłem źle??? Jeżeli miernik pokazywał 1 to oznacza, że obwód pomiarowy nie zamykał się. Prawidłowo rezystancję powinno się mierzy poza układem czyli powinno się ją wymontować z układu i dopiero zmierzyć. Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 o właśnie! a propos vmoda kilka dni temu pożyczyłem miernik i chciałem lekko pomalować ołówkiem więc najpierw chciałem zmierzyć opór stock i... porażka przykładałem czarną sondę do masy molexa, a czerwoną do pkt pomiarowych według FAQ i miernika zawsze pokazywał "1" taki sam efekt dla mem i core miernik ustawiony na 2000ohm co robiłem źle??? "xacti" - w rivie nie ma efektywnego, ale przecież wystarczy uzyskany wynik x2 pomnożyć tak to sie akurat napiecie mierzy a nie opor. opór mierzysz dotykając sondami obu nozek rezystora; a jak chcesz zmierzyc napiecie to ustawiasz na mierniku zakres 20V napiecie stale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 a jak chcesz zmierzyc napiecie to ustawiasz na mierniku zakres 20V napiecie staleA nie lepiej ustawić na 2000mV (2V) o ile miernik ma taki podzakres- bedzie dokładniejsze wskazanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Mój wspaniały miernik za 15zł na 20 nie wskazuje prawidłowo. Więc zalecam tak jak napisał pietach 2000mV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bladesss Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 ano ja w moim nie mialem 2000mV niestety:/ Dlatego podalem tak jak ja mialem ustawione - 20V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) No więc mam już swoją Galaxy, szybko bardzo :D i na dzień dobry bez modów 700/1820 B-) Tylko temperatura coś wyższa, na tamtej miałem około 35 na tej 41*C w idle, B1 mają większe V niż A2?? Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Ja bym obstawial 20* na dworze VS 10* kiedy to kartę odsyłałeś :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 No w sumie....tak czy siak trzeba gluta zmienić pod Zalmanem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) zrobiłem tego flasha, ustawiłem, w tym Nibitorze 18%, ale tylko dla trybu 3d, bo w innych nie mogłem, fakt jest troszkę ciszej i temp o 2 stopnie wyższa, ale ten efekt mnie nie zadowala chyba jednak zdecyduję się na chłodzenie od Athlona czy opłaca się przesmarować rdzeń pastą AC mx-1?? Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez patrykkupczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Fredek zmnież napiecie na tej karcie.. Bo jakoś dziwnie chodzi na 700MHz gpu.. BTW moje pamątki robia wkońcu 1840MHz ale nadal nie trawią Vmoda. Fredek kiedy zaczniesz ocować "troche"mocniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Fredek zmnież napiecie na tej karcie.. Bo jakoś dziwnie chodzi na 700MHz gpu.. BTW moje pamątki robia wkońcu 1840MHz ale nadal nie trawią Vmoda. Fredek kiedy zaczniesz ocować "troche"mocniej? hehe jakbym miał jeszcze jak zmierzyć ;) Nie wiem poprostu chodzi na 700 i tyle ;] Może to to B1 :rolleyes: A co do pencil-moda to narazie niech sobie pachnie nowością potem sie nie może zajme :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Ja to bym szukał ołówka jak głupi i mazał xD Jak coś wyciśniesz z niej to daj znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Heh niechce mi sie iść znowu na poczte w razie czego, odpukać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 zrobiłem tego flasha, ustawiłem, w tym Nibitorze 18%, ale tylko dla trybu 3d, bo w innych nie mogłem, fakt jest troszkę ciszej i temp o 2 stopnie wyższa, ale ten efekt mnie nie zadowala chyba jednak zdecyduję się na chłodzenie od Athlona czy opłaca się przesmarować rdzeń pastą AC mx-1?? Zawsze opłaca się zmienić pastę :) Fredek zmnież napiecie na tej karcie.. Bo jakoś dziwnie chodzi na 700MHz gpu.. BTW moje pamątki robia wkońcu 1840MHz ale nadal nie trawią Vmoda. Fredek kiedy zaczniesz ocować "troche"mocniej?Po prostu fajna sztuka B1... ath miał nawet takie A2 ;) Napięcia Galaxy raczej nie zwiększało, bo po co ;] hehe jakbym miał jeszcze jak zmierzyć ;) Nie wiem poprostu chodzi na 700 i tyle ;] Może to to B1 :rolleyes: A co do pencil-moda to narazie niech sobie pachnie nowością potem sie nie może zajme :-PNie masz Rivy Tuner, żeby sprawdzić revizje rdzenia ? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 (edytowane) Wziąłem pomazałem dzisiaj coś po R451 ale napięcie nie sie nie zwiększało, heh normalnie jak jakieś zabezpieczenie czy co, albo źle mazałem... :wacko: mała relacja z dzisiejszych bojów, 700mhz Ati tool stable: A tu 3d mark 690/1820 ;] Wszystko na stock oczywiście ;] Jakby tylko sie napięcie coś ruszyło to może być ciekawie :) Nie masz Rivy Tuner, żeby sprawdzić revizje rdzenia ? huh.gif Źle mnie zrozumiałeś, nie pytałem sie czy to B1, tylko sie dziwiłem że B1 potrafi 700mhz ;] Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Hmmm 700/1820? Dokładnie tyle co moja :) Tylko oczywiście jak robiłem screena to nie włączyłem AtiToola ani RT :lol: Ale w sumie to tylko pierwsze podejście na AC, niskie takty proca i RAMu, bez modów na grafie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Hmm.. dziwne.. U mnie 870\880 mam jedyne 14.5k a ty na takich taktach masz już 14.1k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Na zasyfionym systemie i 695/1820 miałem prawie 14,2k ;] U Pumy dochodzi jeszcze procek@2,8ghz :P @kamil musisz mieć coś nie ten tego :wink: BTW. dopiero teraz zauważyłem że nie działa mi regulacja prędkości wiatraka w Rivie.....co może być nie tak?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Hmm.. dziwne.. U mnie 870\880 mam jedyne 14.5k a ty na takich taktach masz już 14.1kPuma nie ma delty ;) Puma ma proca wyżej taktowanego + u niego memki mają wyższą przepustowość niż u ciebie [; Na zasyfionym systemie i 695/1820 miałem prawie 14,2k ;] U Pumy dochodzi jeszcze procek@2,8ghz :P @kamil musisz mieć coś nie ten tego :wink: BTW. dopiero teraz zauważyłem że nie działa mi regulacja prędkości wiatraka w Rivie.....co może być nie tak?? :blink: Masz najnowszą wersję ? Spróbuj może ntune, jak nie pomoże to jedynie zmiana biosu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 No tak ale ja mam 170MHZ na gpu wiecej.. To bardzo dużo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ty masz na gpu więcej o 70 Mhz + 100 więcej na shaderach ;] Poza tym optymalizacja + czysty system też robi swoje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ja czysty nie czysty to mam tak samo.. Ino w 03 proc daje kopa ale nie aż takiego np u fredka bo on ma jednojajowca a puma już dwu to się nie dziwie bo prawie 2.9GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Akurat 2 rdzenie w 03 nic nie dają ;] Za to przepustowość ramu daje dużo [; Tak samo jak optymalizacja systemu - można zyskać nawet 500 pkt. No i do tego dochodzą jeszcze tweaki - tutaj tez można sporo zyskać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 @kamil może masz za dużą delte i poprostu pkt. w 3d markach lecą w dół.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...