Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

@Fredek

14,5k to mało przy rdzeniu na 730...

Proca ma na 2,8ghz, nie wiem jak tam z optymalizacją ale według mnie to dużo skoro wielu użytkowników na większych taktach ma 14,3k (w tym ja) także nie wiem oco ci chodzi <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

zaraz reinstall robie i zobaczymy :) przyjdą memki wykrece prosusia na 3,5ghz to bedzie kolejne 500pkt gratis :]

zaraz wracam :P

tez mi sie wynik troszkę mały wydawał :mysli:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

No niestety karcioszka pojechała przec chwilą do kuzyna bo jest bez grafy aktualnie, za tydzien ją odzyskam, pobawie sie do tego czasu windą i optymalizacjami... będzie już 3,5ghz na c2d :) byćmoże postaram się o prawdziwe vmody

do zobaczenia za tydzien ;)

btw. skonczylo sie na 15k na czystym Windowsie bez zadnych optymalizacji na 740/800...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to jest u was ze stabilnoscia kart po pencil modach i oc? u mnie przechodzi karta stabilnie 3d marka 2003 na 780/1600 ale jak wlacze nfs carbona z max detalami to po pewnym czasie albo wychodzi mi z gry do windy z jakims bledem albo inne walki...

Bo masz pirata, a pirat czasami wali błędami...

@Toxic

A włożyłeś czarną diodę do masy ? Może być czarny kabel w molexie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zasilacz chieftec ATX-1136H 360W (Combine 340W max) .Obecnie posiadam jednego gf7300GT 256mb 1,2ns.Sprawdzałem miernikiem w windzie trzyma mi napięcie 11,94V ,z podrasowaną(730gpu/1650mem) grafiką w stresie 11,89V.Czy mogę dorzucić na tym zasilaczu drugą taką samą kartę bez obawy że się może nie wyrobić?Liczyłem waty no i podrasowany semp 3000+ am2 ciągnie ze 70W,dysk ze 15W,grafika na podrasowaniu pewnie też te 70W zassie,płyta to asus m2n4 sli,nic więcej nie mam podłączone, no licze że niech teraz wszytko pobiera te 200W to zostaje 140W na tą drugą grafę, starczy taki zasilacz?Czuć że jest solidny jest cieżki jak cegła w porównaniu z wagą innych zasilaczy ;-) Wydaje mi sie że obecnie trzyma nieźle napięcie.Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lanc - oryginał też niestety nie raz wywala nie wiadomo czemu

@euzebiox - te psu powinno starczyć, te karty nie żrą tyle prądu tylko zastanów się nad opłacalnością tego sli (no chyba że for fun :wink:)

Edytowane przez banti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze, że Twoja graficzka nieźle sie kręci... ile punktów wykręca na tym rpovcku z siga ??

dawałeś ją na c2d ?

pozdr

W maju będzie C2D :lol: więc tak jak już mówiłem postaram sie tu wrócić z jakims fajnym wyniczkiem, wynik masz pod avatarem :wink: :wink:

Nieźle się kręcą karty ige, opo, bantiego icon_wink2.gif Fredek ma coś pomiędzy :]

Mówisz jakbym miał jakąś padake, której trzeba 2v dawać, wiadomo twoja już lepsza, gdzie by tam moja była lepsza od twojej broń boże :lol: <_< PEACE

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie bedzie dobrze

jeszcze tylko ten tydzien i powalcze :D

ps. co tu FOCUS robił :D

hapij niju jer

ja mam 60* w idle :D

lub 23*

zalezy od lokalizacji

ps2. miłej zabawy noworocznej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówisz jakbym miał jakąś padake, której trzeba 2v dawać, wiadomo twoja już lepsza, gdzie by tam moja była lepsza od twojej broń boże :lol: <_< PEACE

Nie powiedziałem tego ;] Napisałem że inni mają lepsze wyniki ;> A o sobie to ja nawet nie wspomniałem, bo 750 na core przy 1.61 nie uważam za fajny wynik...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no na rdzeniu to jest już nawet 2,05V różnie pokazuje ale tak od 1,9 do nie więcej jak 2,05V.Karta przeszła nie tylko 3dmarki ale sobie giercuje w farcry i jest stabilnie.Chyba wiem skąd tak dobry wynik.Mało kto zwraca uwagę na taki fakt że na tej karcie (chyba)te cewy grzeją się bez opamiętania i mimo dobrego chłodzenia na gpu i pamięciach karta i tak może się ugotować,ja zrobiłem narazie taką prowizorke i puściłem wiatrak 8x8cm z boku na kartę żeby schłodzić trochę te cewy,ich w stresie nie można dotknąć są tak gorące a wiatrak skutecznie obniża ich temepreaturę do akceptowalnego poziomu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@euzebiox

Jaka temperatura i jakie chłodzenie ?

Nie procek tylko rdzeń karty albo procesor graficzny [;

Strasznie mało na mem ;P

Cewki są gorące bo masz 2v na rdzeniu :mur: Daj jej 1.7v i zobacz czy działa na tych 800Mhz, pewnie będzie działać, bo po tym co robiła karta ige widać, że powyżej 1.7v nic się nie zyskuje, tylko wzrost temp. I jeszcze jedno... 813 na rdzeniu przy 2v to nie jest dobry wynik...

BTW: Nie polecam 1.9v na co dzień...

Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem się pochwalić vmodem zrobionym na 7300GT AGP według tego przepisu- http://www.purepc.pl/node/511

Vmod jest na kartę 7600GS , ale można go dostosować do innych kart.Kręcenie karty przy pomocy ołówka nie daje takiej kontroli napięcia jak regulacja przy pomocy potencjometru.Na razie podkręciłem rdzeń na 740 MHz na napięciu 1.6v a pamięci na 1700 na 2.2v.Wynik w marku 05 to 5300 ,nie jest to wielki wynik bo mam słaby procek.Na ustawieniach fabrycznych 500/1400 mam 4000.

Edytowane przez wela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem się pochwalić vmodem zrobionym na 7300GT AGP według tego przepisu- http://www.purepc.pl/node/511

Vmod jest na kartę 7600GS , ale można go dostosować do innych kart.Kręcenie karty przy pomocy ołówka nie daje takiej kontroli napięcia jak regulacja przy pomocy potencjometru.Na razie podkręciłem rdzeń na 740 MHz na napięciu 1.6v a pamięci na 1700 na 2.2v.Wynik w marku 05 to 5300 ,nie jest to wielki wynik bo mam słaby procek.Na ustawieniach fabrycznych 500/1400 mam 4000.

no jo moze i fajny bajer moc sobie kontrolowac napiecie zamiast bawic sie olowkiem ale prawda jest taka ze jakby 90% z nas dotknela sie za lutownice to musielibysmy otworzyc cmentarz dla naszych kart... Dla wielu osob pomazanie olowkiem to operacja z potem na czole... Ale ratuluje udanego moda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

euzebiox cewki sie moga grzac nic im nie bedzie to niejest uklad scalony....co do tego napiecia jakie dajesz na gpu to przy takich napieciach szybko ci rdzen powie papa na codzien maks napiecie to 1,65-1,7V na dobrym chlodzeniu (WC)

co do vmoda lutowanego ;) dawno bym go wykonal ale szkoda mi gwarancji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka macie temperature na rdzeniu? Bo wydaje mi sie ze u mnie jest troche za duza. Mam zalmana i temp w idle/stres 42/54 stopnie a po lekim vmodzie z 1.33 na 1.4 V (jak wierzyc miernikowi) temp 45/60 (rdzen na 720). Chodzi mi o to ze podawaliscie temp w idle ok 36-38 stopni a u mnie bez vmoda bylo ponad 42. Tojak juz teraz mam 60 stopni to co bedzie jak zwieksze napiecie do 1.5-1.55V a u Was jakos to smiga. Choc moze tylko mi sie tak wydaje ze jest duza temp... :wink: Nie chce katowac karty dla 1-3 fps wiecej bo to nie ma najmniejszego sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka macie temperature na rdzeniu? Bo wydaje mi sie ze u mnie jest troche za duza. Mam zalmana i temp w idle/stres 42/54 stopnie a po lekim vmodzie z 1.33 na 1.4 V (jak wierzyc miernikowi) temp 45/60 (rdzen na 720). Chodzi mi o to ze podawaliscie temp w idle ok 36-38 stopni a u mnie bez vmoda bylo ponad 42. Tojak juz teraz mam 60 stopni to co bedzie jak zwieksze napiecie do 1.5-1.55V a u Was jakos to smiga. Choc moze tylko mi sie tak wydaje ze jest duza temp... :wink: Nie chce katowac karty dla 1-3 fps wiecej bo to nie ma najmniejszego sensu.

ja tez mialem na stocku cos ponad 40 stopni w idle. teraz mam w idle 44 w stresie max 60 wiec nie ma o co sie bac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iqe007 - ale o to chodzi że ja mam procesor na najgorszym stresie chłodny na karcie.mam standardowego zalmana tylko usunąłem

te gumki co były między gpu a zalamanem bo one stabilizowały cały radiator ale ograniczały styk z gpu i zmieniłem standardową gluto-gumę na lepszą srebrną pastę,z drugiej strony palcem dotykam i już pcb nie jest takie gorące,podkreślam nawet na największym stresie.a jak cewki się nagrzeją tak że ich dotknąć nie można to i tak karta jest ociupinkę mniej stabilna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi