Lanc Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 iqe007 - ale o to chodzi że ja mam procesor na najgorszym stresie chłodny na karcie.mam standardowego zalmana tylko usunąłem te gumki co były między gpu a zalamanem bo one stabilizowały cały radiator ale ograniczały styk z gpu i zmieniłem standardową gluto-gumę na lepszą srebrną pastę,z drugiej strony palcem dotykam i już pcb nie jest takie gorące,podkreślam nawet na największym stresie.a jak cewki się nagrzeją tak że ich dotknąć nie można to i tak karta jest ociupinkę mniej stabilna. A jakie masz tempy jeśli można spytać ? :| Włącz monitoring rivy i zapuść smarka 03 z monitoringiem w tle... Nie masz v-moda to temperatury małe... :wink: U mnie przy 770/1800 42*C idle w stressie dochodzi do 59-60*CTo i tak mało [; U mnie przy 1.58v jest w stresie 72* :] Za to IDLE to 40-41* :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) To i tak mało [; U mnie przy 1.58v jest w stresie 72* :] Za to IDLE to 40-41* icon_smile3.gif Zalman robi swoje :wink: I nie wiem czemu piszesz że za mało jakbym oszukiwał :-| Wiecznie piszesz że ma zamało :lol: Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gof Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Wlasnie o to chodzi ze u Was temp w ide kolo 35-38 stopni a u mnie ponad 42, co prawda wersja PCIE ma napiecie chyba 1.25 a u mnie bylo 1.33 ale mimo wszystko cos te temp za duze o przynajmniej 5* Jest to mozliwe ze zalman jest zle zamocowany? W tej chwili w idle 45* przy 1.4V co wydaje sie duzo biorac pod uwage ze u innych 40-42* przy duzo wiekszym napieciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 @gof Możliwe że pasta jest źle nałożona :) @Fredus Nie nie atakuje cie [; Ale ige i opo mieli wyższe tempy. Może u ciebie tak zimno w mieszkaniu ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Nie nie atakuje cie [; Ale ige i opo mieli wyższe tempy. Może u ciebie tak zimno w mieszkaniu ;> Ciepło jeest :wink: Wiesz ige wiadomo jakie miał napięcie, opo chyba też, ja nie wiem więc nie powiem ci jak na to napięcie to dużo czy mało :-P Może dlatego temperatura jest taka ,,mała,, bo napięcie nie jest wysokie :rolleyes: Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Dodam, że mam na GPU ceramique :rolleyes: Update: Czy na moim 7300gt (rev pozbawiona buzera itp), można zastosować vmoda na zworki, tak jak ma to miejsce w 7600GS? UPDATE: Chyba można, ale wiaze sie to z utrata gwarancji - trzeba przeciac mostek laczacy 2 piny, w ktorych powinna byc zworka od zmiany napiecia (mam nadzieje, ze wiadomo o chodzi) Edytowane 2 Stycznia 2007 przez kretfr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raider Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Wlasnie o to chodzi ze u Was temp w ide kolo 35-38 stopni a u mnie ponad 42, co prawda wersja PCIE ma napiecie chyba 1.25 a u mnie bylo 1.33 ale mimo wszystko cos te temp za duze o przynajmniej 5* Jest to mozliwe ze zalman jest zle zamocowany? W tej chwili w idle 45* przy 1.4V co wydaje sie duzo biorac pod uwage ze u innych 40-42* przy duzo wiekszym napieciu. Przed vmodem i obnizeniem predkosci standardowego wentylatora mialem idle 48 stopni, po obnizeniu obrotów 50-51 stopni w idle, po vmodzie mam 51-53 stopnie - w stresie ostatnio mierzylem i wyszlo mi 80 stopni :mur: ale grafika dziala stabilnie Zeby nie bylo, sprzet mam non stop podkrecony wiatraków 80mm mam pare: 1 na przodzie 5v, 2 z tyłu jeden podlaczony pod 5v drugi to revoltec fabrycznie slabo sie kreci, na bocznej sciance mam 2 wentyle jeden AC podlaczony tak jak fabryka nakazała jako nawiew na grafe(i tak kreci sie wolno) i drugi domyslnie podlaczony byl na 5V ale teraz go wylaczylem bo zaczynal rzezic - jako nawiew na cpu. Mimo w miare dobrego oplywu powietrza temperaturke mam wysoką GPU przesmarowane jakas nowa pasta Arctic co po paru dniach sama sie rozprowadza i zmniejsza temeprature. Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Raider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Dodam, że mam na GPU ceramique :rolleyes: Update: Czy na moim 7300gt (rev pozbawiona buzera itp), można zastosować vmoda na zworki, tak jak ma to miejsce w 7600GS? UPDATE: Chyba można, ale wiaze sie to z utrata gwarancji - trzeba przeciac mostek laczacy 2 piny, w ktorych powinna byc zworka od zmiany napiecia (mam nadzieje, ze wiadomo o chodzi) A nie lepiej pencil'a ? Mniej zachodu i gwary nie tracisz :) Przed vmodem i obnizeniem predkosci standardowego wentylatora mialem idle 48 stopni, po obnizeniu obrotów 50-51 stopni w idle, po vmodzie mam 51-53 stopnie - w stresie ostatnio mierzylem i wyszlo mi 80 stopni :mur: ale grafika dziala stabilnie Zeby nie bylo, sprzet mam non stop podkrecony wiatraków 80mm mam pare: 1 na przodzie 5v, 2 z tyłu jeden podlaczony pod 5v drugi to revoltec fabrycznie slabo sie kreci, na bocznej sciance mam 2 wentyle jeden AC podlaczony tak jak fabryka nakazała jako nawiew na grafe(i tak kreci sie wolno) i drugi domyslnie podlaczony byl na 5V ale teraz go wylaczylem bo zaczynal rzezic - jako nawiew na cpu. Mimo w miare dobrego oplywu powietrza temperaturke mam wysoką GPU przesmarowane jakas nowa pasta Arctic co po paru dniach sama sie rozprowadza i zmniejsza temeprature. Znajomy ma 76GS non zalman od Galaxy. OC na 640 rdzeń, bez vmoda, w stresie temp potrafi dojść do 89* :) Karta ofc stabilna [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 euzebiox hehe sory ale to jest niemozliwe ze przy 2v na rdzeniu masz niskie temperatury,sam ladowalem 1,95V na rdzen i pozatym ze nic to niedalo to wzrot temperatury byl ZNACZNY dodam ze chlodzenie bylo bardziej rozbudowane niz standardowy zalaman....no chyba ze zle miezysz napiecia pozatym podaj jakie masz temperatury w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Znajomy ma 76GS non zalman od Galaxy. OC na 640 rdzeń, bez vmoda, w stresie temp potrafi dojść do 89* :) Karta ofc stabilna [; O mnie mowa ?;> :lol: :D Eee jct takie tempy przy zamknietej budzie... w Far Cry'u max temp jaka widziałem to 95* :o Ale na tej grafie granica to 115* z tego co mi wiadomo... ;> euzebiox hehe sory ale to jest niemozliwe ze przy 2v na rdzeniu masz niskie temperatury,sam ladowalem 1,95V na rdzen i pozatym ze nic to niedalo to wzrot temperatury byl ZNACZNY dodam ze chlodzenie bylo bardziej rozbudowane niz standardowy zalaman....no chyba ze zle miezysz napiecia pozatym podaj jakie masz temperatury w stresie Nie ma szans.... na 2v tempy maxymalnie ida w góre i nigdy nie uwierze w to że temperatury na tym napięciu są w granicach zdrowego rozsądku :] Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Pacific Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 @Pacific Ty tam sicho siedź ;> Twój 76GS z Fanderem na maxa z boku + 1.65v + 810 na rdzeniu miał tylko 79* :> Nie chciałbyś chyba zobaczyć tych 115* na rdzeniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 @Pacific Ty tam sicho siedź ;> Twój 76GS z Fanderem na maxa z boku + 1.65v + 810 na rdzeniu miał tylko 79* :> Nie chciałbyś chyba zobaczyć tych 115* na rdzeniu ;) 815 [; Kazdy mhz sie liczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 A o freezie w smarku 03 pod koniec to zapomniałeś ? :P Dobra koniec OT :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Tez nie wierze w to 2v bo, prawdopodobnie kiedyś miałem tyle, pomazałem troche włączam kompa i....60*C w idle :lol: Jakiekolwiek OC było nie możliwe bo komp sie resetował :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Ej no Fredek, ale ty sprawdzasz temp Monitoringiem, a euzebiox sprawdza tempy dotykając tylniej części karty :lol: z drugiej strony palcem dotykam i już pcb nie jest takie gorące,podkreślam nawet na największym stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 z drugiej strony palcem dotykam i już pcb nie jest takie gorące,podkreślam nawet na największym stresie Bardzo oryginalna metoda :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Posiadam karte Galaxy 7300gt 1.2ns chłodzenie zwykłe... Mam ołowek "chyba" HB i czy takim ołowikiem da rade podnieść na tyle napiecie że będzie one niebezpieczne? Miernika nie tykam :P Po v-modach miałem na gpu 43* w idle wiec tempreratura ładnie zwrosła wraz z napięciem. Robiłem stable 720MHz na rdzeniu. Pamiątki tęz ostro pomalowałem i z 800 robia mi 830MHz. Jaki jest najlepszy ołowiek do malowania? Taki żebym nie przesadził zbyt dużym V... Mój wynik w 3dMark 03 to 1.32k a w 05 to 6.2k. Czy to dobre wyniki? Mój procek pracuje z czestotliwością 2.65GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Żeby nic nie uwalić to polecam 2B :-P p.s narzekacie że na C2D na 730 mały wynik a @kamil2201 przy tylu mhz robi 13,2k Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Żeby nic nie uwalić to polecam 2B :-P p.s narzekacie że na C2D na 730 mały wynik a @kamil2201 przy tylu mhz robi 13,2k Czyli nawet jak mocno będe mazał tym 2B to nic nie uwale? A ten wynik to waszym zdaniem mały czy duży? Jak dla mnie średni bo procek nędzny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Czyli nawet jak mocno będe mazał tym 2B to nic nie uwale? A ten wynik to waszym zdaniem mały czy duży? Jak dla mnie średni bo procek nędzny Nie bój się miernika, bo niewiem co jest bardziej prawdopodobne: to że pojedziesz miernikiem tam gdzie nie trzeba, czy to że "przemalujesz" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 @kamil2201 Zawsze można mierzyć opór na wyłączonej karcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Możesz mi Lanc powiedzieć gdzie mierzyć w jakich miejsach? I na jakich przełacznikach w mierniku? Byłbym wdzieczny. Edytowane 2 Stycznia 2007 przez kamil2201 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Widać, że nie czytacie FAQ tylko od razu walicie z pytaniami... Wszystko jest w 2 poście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 No rzeczywiście wszystko jest jak sie lepiej przyjżałem. Dziekuje. A jak jest z tym wynikiem? Duży mały? I na jakich napieciach moge stabilnie pracowac na gpu i mem? memki-samsungi Ps po Vmodzie jak miałem 43w idle tem w stresie była od 60-65stopni? To raczej duzo. Jak właczyłem wymagajacą gre i miałem takie temperatury to gpu z 720mhz zrobiło sie samo na 500mhz czyli na standard. Czyżby za duże temp? A moja karta jest dziwna. Nie mam w niej artefaktów.Wcale. Ale mam tylko zwisy. A arty są tylko jako 2 kropeczki na jednym filmie. Tylko tyle wylukałem. Narazie jade na 700\800MhZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zwis = za dużo Mhz na rdzeniu > karta wskoczy sama na 500Mhz. Rozwiązanie: Odkręć rdzeń, albo zwiększ napięcie :) Temperatury w normie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Jak bede miał wolny czas to pobawie sie z miernikiem. Fajna sprawa przy wyłączonej karcie t o juz nie strach. Na gpu moge wysmarować 1.55v lub 1.6v i ta karta jeszcze troche pozyje? Bo mam cheć dobic do 750-780 na rdzeniu i 850\880 na pamiatach. BTW to nie karta to potwór. A jej nie podkrecić do grzech :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 750 powinieneś zrobić na napięciu około 1.55v :) A jak masz rdzeń Rev B1 to jeszcze niżej [znów odsyłam do 2 postu ;)] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Niestety rev A1... Ja nie chce dojść do 800mhz. Tylko te skormne 750mhz i zebym miał tak ze 14k w 3d3 ale cos mnie procek hamuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 @kamil bezpieczne napięcie na codzień to 1,55v :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 No a jak 1.55 no dobra tyle dam. A jak mi sie machnie 1.6v to też nie bedzie źle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...