Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Jeżeli rzeczywiście nie używałeś miernika to robienie modów w ogóle jest tutaj zbyt niebezpieczne aby było opłacalne. To co karta ma aktualnie i da się z niej wycisnąć bez modów jest IMO wystarczające ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie vmodów , nie jest sztuką zrobić vmod i podziałać na karcie powiedzmy tydzień. Dlatego vmody trzeba robić z głową , odrazu po vmodzie do najbardziej grzejących się elementów zapodać radiator , podstawa to mosfety zasilające gpu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm nie pamiętam ile ona miała, może z 2-3 tygodnia, ciekawośtka: inna chodzi już następne dni na 1,45v i taktach 725/850 na stock cooling czyli zalmanie :wink:. Tak więc pytanie pozostaje otwarte: dlaczego one padają?

To jest tak specjalnie zrobione :) Każdy taki gf prędzej czy później musi paść :lol2: hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może po prostu to że grafa padnie nie zależy od tego czy jest po o/c czy ma zrobionego vmoda tylko od danej sztuki :) U mnie aktualnie na grafę z dołu wieją 2x80mm (połączone ze sobą ;] - czyli tak jakby 160x80mm [; ) Także cała strona przy wentylatorze jest owiewana. Wydaje mi się że jest ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Majkel, LukasAMD i inni nieszczesliwcy :-| :

kojarzycie mniej wiecej jakie mieliscie temperatury w idlu? bo kurcze robilem pencil-moda jak byl na niego boom, ale bez miernika. teraz troche sie przestraszylem, starlem grafit, temp w idlu mam 44-45 przy zamknietej, bardzo kiepskiej budzie. z grafitem tez nie szalalem, na 685 na rdzeniu poprzestalem. ostatnie smarowanie olowkiem bylo grubo ponad miesiac temu, wytarlem nieco dzis dopiero.. kurcze czas chyba zmienic grafike zeby nie budzic sie z mysla czy komp nie padnie.. peace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do posiadaczy Kart 7300GT czy się opłaca je teraz kupować?? Mam problem bo chcę bardzo Core 2 duo ale okazuje się że musze jakiegoś LCD 19 calowego kupić i budżet troche jest podcięty. Jakbym kupił 7300GT to by mi spokojnie starczyło.

Ech a planowałem kupić 7900GS :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do posiadaczy Kart 7300GT czy się opłaca je teraz kupować?? Mam problem bo chcę bardzo Core 2 duo ale okazuje się że musze jakiegoś LCD 19 calowego kupić i budżet troche jest podcięty. Jakbym kupił 7300GT to by mi spokojnie starczyło.

Ech a planowałem kupić 7900GS :-|

no ale jak juz to wersje 256MB

Mysle zewarto wspomniec na 1 stronie w FAQ ze v mody lubia usmierac te karty :lol: Ja tam swoja na pewno nie bede tak katował. Sa inne sposoby aby osiagnac te 700Mhz na rdzeniu B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie to nie ma takiej duzej ruznicy bo 73 od galaxy podkrecisz do 76gs od galaxy wiadomo ze 76 sie jeszcze lepiej podreci ale no co zrobic najbardziej opłaca sie 128 mb jak grasz w rozdziałkach do 1024/768 to wtedy sie spoko spisuje wiecej to juz wiecej pamieci a pozatym za 2 lata przyjdzie czas na zmiene grafy to w s sumie nie bedzie duzej ruznicy pomiedzy 73 a 76:D Pozdro:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas kupić miernik jeśli się chcemy bawić w vmody... No i pomyśleć o przewiewie kiedy takiego vmoda robimy :) // Teraz wszyscy będą sprzedawać grafy po 4 osobom padły (do tego głównie z ich winy) :mur:

po pierwsze, vmody na 7300gt robilo pare osob wiecej bez miernikow. gdy zaistniala potrzeba zakupu takowego, odpuscilem mierniki za 20 zl z powodu roznych opinii, a mam teraz inne priorytety co do wydatkow. roznica polega na tym ze z miernikami niektorzy dochodzili tu do 750, ja nie majac miernika zatrzymalem sie na 685 i jak mowilem, od miesiaca ponad zadnego olowka nie bylo.

po drugie, buda byla otwarta do wczoraj, do kiedy byl grafit. obudowe czas zmienic ale to nie jest zakup "pierwsza z brzegu".

zdziwil mnie freez podczas pisania tego postu ktory zakonczyl sie resetem kompa, wczoraj zas wiatraczek podkrecajacy obroty do trybu low power 3d w czasie kiedy bylem na pulpicie..

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale jak juz to wersje 256MB

Mysle zewarto wspomniec na 1 stronie w FAQ ze v mody lubia usmierac te karty :lol: Ja tam swoja na pewno nie bede tak katował. Sa inne sposoby aby osiagnac te 700Mhz na rdzeniu B-)

Jakie te sposoby ?

w sumie to nie ma takiej duzej ruznicy bo 73 od galaxy podkrecisz do 76gs od galaxy wiadomo ze 76 sie jeszcze lepiej podreci ale no co zrobic najbardziej opłaca sie 128 mb jak grasz w rozdziałkach do 1024/768 to wtedy sie spoko spisuje wiecej to juz wiecej pamieci a pozatym za 2 lata przyjdzie czas na zmiene grafy to w s sumie nie bedzie duzej ruznicy pomiedzy 73 a 76:D Pozdro:D

No jeżeli nie będą mieli na stanie akurat takiej karty to będe brał 7600gs (ale to mało prawdopodobne). Tyle że wersje 128mb. Dobry wybór ? I tak mam monitor 17' Więc nie gram w rozdziałkach > 1024x768. Co o tym myślicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o pamięć to 256 RAM. Będe szukał finansów na 7600GS ale mi na C2D zależy bardzo a jakoś nie pajam radością kupować X2 :angry: bo na LCD 19 calowy trzeba wydać conajmniej 950 zeta ale sprzedaje swego starego kompa i monitor więc kasa będzie tle że i tak trzeba zaoszczędzić

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

@Majkel, LukasAMD i inni nieszczesliwcy :-| :

kojarzycie mniej wiecej jakie mieliscie temperatury w idlu? bo kurcze robilem pencil-moda jak byl na niego boom, ale bez miernika. teraz troche sie przestraszylem, starlem grafit, temp w idlu mam 44-45 przy zamknietej, bardzo kiepskiej budzie. z grafitem tez nie szalalem, na 685 na rdzeniu poprzestalem. ostatnie smarowanie olowkiem bylo grubo ponad miesiac temu, wytarlem nieco dzis dopiero.. kurcze czas chyba zmienic grafike zeby nie budzic sie z mysla czy komp nie padnie.. peace.

Ja maiłem podobne ale przy tych temperaturach w idle to już pobijałem własne rekordy na rdzeniu ;) Czyli napięcie musisz mieć raczej spore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeżeli nie będą mieli na stanie akurat takiej karty to będe brał 7600gs (ale to mało prawdopodobne). Tyle że wersje 128mb. Dobry wybór ? I tak mam monitor 17' Więc nie gram w rozdziałkach > 1024x768. Co o tym myślicie ?

Dobra decyzja, w grach te dodatkowe 128mb jakoś nie daje wymiernich efektów, jedynie w markach :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra decyzja, w grach te dodatkowe 128mb jakoś nie daje wymiernich efektów, jedynie w markach :wink:

Jaka jest zasadnicza róźnica między 7300GT a 7600GS Galaxy 256mb bez zadnych podkręceń?? Czy tylko się róźnią ilością potoków?? I czy 7300GT nie będzie ograniczało C2D??

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest pewna informacja :) ? Bo jeżeli faktycznie styka te 128 mb na karcie no to wiadomo co zrobie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiesz teoretycznie tak jest , natomiast pamietam ze jak gralem w Rise of Legends to niezaleznie od rozdzialki gra miala zablokowane niektore opcje graficzne z dopiskiem ze req. 256.. aczkolwiek ja jestem rowniez zdania ze lepiej 7600 i mniej ramu - sam bym sie chyba nawet zdecydowal jesli mialbym taka szanse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiesz teoretycznie tak jest , natomiast pamietam ze jak gralem w Rise of Legends to niezaleznie od rozdzialki gra miala zablokowane niektore opcje graficzne z dopiskiem ze req. 256.. aczkolwiek ja jestem rowniez zdania ze lepiej 7600 i mniej ramu - sam bym sie chyba nawet zdecydowal jesli mialbym taka szanse

Możesz źle zmierzyć napięcie i upalić karte tak jak większość z nas :) Jeżeli będziesz miał szczęście i nie będą mieli takiej to... reszte wiecie :P

Czyli albo 7300gt 256 albo 7600gs 128 ta :) ? Ale co lepsze :> ? Jakies testy przydalyby sie ale wersji dokładnie takich jak podałem ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz źle zmierzyć napięcie i upalić karte tak jak większość z nas :) Jeżeli będziesz miał szczęście i nie będą mieli takiej to... reszte wiecie :P

Czyli albo 7300gt 256 albo 7600gs 128 ta :) ? Ale co lepsze :> ? Jakies testy przydalyby sie ale wersji dokładnie takich jak podałem ;p

lepszy 76gs 128MB bez zadnych modow i po zwyklym oc mam takie wyniki jak na modowanych 73gt 256MB

zreszta ja tylko bym bral 73gt 128MB lub 76gs 128MB jesli juz cos z 256MB to tylko 79gs i wyzej

a co do blokad w niektorych grach, to wystarczy zmodowac cfg :P - te blokady to czysty marketing (nie mowie o wszystkich grach)

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie to masz nieregulaminowy sig...

Co do tv to spróbuj programem TVTOOL ;)

sig poprawiony, thx za zwrócenie uwagi

TVTOOL nie pomaga ]:-/ pokombinuje z kablami jeszcze

mam pytanie do Uzytkownikow posiadajacych 7300GT z Zalmanem i pamieciami 1.2ns, ktorzy nie robili zadnych vmodow:) jakie macie temp w idlu?

ja mam 34*, bez vmodów @600 na rdzeniu. vmody chciałem zrobić ale po ostatnich przejściach jakie tu są na forum chyba jednak zrezygnuje, przynajmniej teraz. pytanie czy ktoś komu padła karta robił vmoda lutownicą czy same ołówkowe??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi