Gość Majkel Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 LukasAMD >> zdaje sie ze na opakowaniu jest wyraznie napisane ze to wersja Premium bla bla bla, pamieci 1.4ns Przynajmniej u mnie tak bylo na pudelku. Jesli sie okazuje ze to 2.5 to przeciez oszustwo. Lanc też ma wersje premium a ma pamieci 1.4ns i stare pcb. Ja miałem wersje nie-premium i miałem stare pcb i też 1,4ns także... ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blokers Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 na czym polega różnica między wersją premium a wersją nie premium?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Dzisiaj ściągam limit w rivie i robię testy na > 750 Mhz na gpu... Co do tych 1,4ns na pamięciach - takie coś mam na fakturze i gwarancji a skoro mam kartę z 2,5ns to jest to niezgodność towaru z opisem. Mam jednak problem - kto mi da gwarancję że po zmianie (znowu...) GPU będzie takie chętne do OC? ;) Aha... maksymalna temperatura na 750/800 to 54 stopnie (wentyl chodzi na 60% czyli ustawieniach domyślnych). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 witam wlasnie stałem sie posiadaczem tego maleństwa wyniki bez vmod raczej cienkie 612 na rdzeniu i 756 na pamieci i niestety dalej nie idzie mam pytanie jaką macie rev rdzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 (edytowane) opo masz podobnie jak ja karte z nowym pcb z krwi i kości, u mnie kręci sie na 585/805 więc troche lepiej niż u ciebie, poprostu nowe pcb i tyle, producent obiecał że karty będą sie lepiej kręcić no a jest jak jest :wink: Ale i tak lubie ta karte B-) Edytowane 7 Listopada 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Bawiłem się jeszcze trochę i działa ok. aż do 770/735 czyli całkiem nieźle. Na pudełku jest napisane o pamięciach z 1,4ns ale wydaje mi się że przy takim rdzeniu nie warto tego reklamować - i tak w grach nie daję więcej niż 660 Mhz na rdzeniu a wtedy pamięci ustawione na 1700-1770Mhz chyba go nie spowalniają. Tak w ogóle to zauważyłem że podniesienie pamięci z 700 do 735 przy rdzeniu na 750 w aquamarku daje co najwyżej 10-15 pkt. wg. mnie to norma błędu statystycznego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Uff, wreszcie przebrnołem przez 55 stron tematu :lol: Miałem zapodać wyniki teścików i wrażenia na temat Palita Sonic 7300GT 256DDR3, ale siły już nie mam... Jutro jak tylko bede w domciu napisze co i jak. I jak wykombinuje cyfraka to i fotki też będa :D Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Witam wszystkich, mam 7300GT z Zalmanem - chce jednak wymienić to chłodzenie bo nawet przy 25% obrotów(nie wiem jak mozna ustawic mniej) slychac wentylator. jakie inne chlodzenie polecicie, najlepiej pasywne:) p.s. czy 7300gt ma takie same wymiary jak 7600gs(gt) gakaxy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Ma nawet takie samo pcb :) Dokładniej nowa rewizja 76 ma takie samo pcb jak 73 :) Czyli wymiary identyczne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Ma nawet takie samo pcb :) Dokładniej nowa rewizja 76 ma takie samo pcb jak 73 :) Czyli wymiary identyczne ;]aha, czyli ogolnie karty z serii 7600gt(nie-galaxy) moga miec inne wymiary??? no i nadal otwarta jest kwestia zmiany chlodzenia? czy moge sugerowac sie ze jesli jakies chlodzenie pasuje na 7600 to pasuje tez na 7300gt od galaxy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 No ale co sugerujecie że galaxy pakuje do kart hynixy?? :blink: :blink:Jak już mówiłem, hynixy to bardzo dobre pamięci ;] Jak lukas ma 2.5ns i mu lecą 1.6Ghz to już coś o nich świadczy :) Chociaż naprawdę wątpię, że to 2.5ns ... Lanc też ma wersje premium a ma pamieci 1.4ns i stare pcb. Ja miałem wersje nie-premium i miałem stare pcb i też 1,4ns także... ;pChciałeś powiedzieć 1,2ns na czym polega różnica między wersją premium a wersją nie premium??Na niczym ;] Po prostu od jakiegoś czasu galaxy do paczek dodaje wkładkę premium :) A kiedyś nie dodawało. Ot taka sobie różnica xD Uff, wreszcie przebrnołem przez 55 stron tematu :lol: Miałem zapodać wyniki teścików i wrażenia na temat Palita Sonic 7300GT 256DDR3, ale siły już nie mam... Jutro jak tylko bede w domciu napisze co i jak. I jak wykombinuje cyfraka to i fotki też będa :D Pzdr. No to czekamy na testy i wrażenia [; aha, czyli ogolnie karty z serii 7600gt(nie-galaxy) moga miec inne wymiary??? no i nadal otwarta jest kwestia zmiany chlodzenia? czy moge sugerowac sie ze jesli jakies chlodzenie pasuje na 7600 to pasuje tez na 7300gt od galaxy? Chyba tak... Ale poczekaj, aż ktoś jeszcze odpisze, bo nie chcę cię wprowadzać w błąd ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Chyba tak... Ale poczekaj, aż ktoś jeszcze odpisze, bo nie chcę cię wprowadzać w błąd ;]chyba tak ze ma inne wymiary czy chyba tak ze chlodzenie bedzie pasowac?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 a ja mam problem vgpu bez moda 1.6v albo miernik ciula albo nie te punkty :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobo0 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 a ja mam problem vgpu bez moda 1.6v albo miernik ciula albo nie te punkty :( zobacz czy napięcia 12V i 5V też przekłamują. Jeżeli tak to sprawdź baterię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Raczej miernik ;] Przy 1.6v byś już miał dosyć wysoką temp w stresie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 no wlasinie bateria była słaba w mierniczku :( kupiłem nowa :D vgpu i vmem mod zrobiony teraz zobaczymy jak bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Jak już mówiłem, hynixy to bardzo dobre pamięci ;] Jak lukas ma 2.5ns i mu lecą 1.6Ghz to już coś o nich świadczy :) Chociaż naprawdę wątpię, że to 2.5ns ... Już sam pewny nie jestem - końcówka to była 25 więc wydaje mi się że to 2,5ns. Aha... nie lecą na 1.6Ghz tylko nieco ponad 1.7Ghz ;) Dobrze gdybym biosem nieco poluzował timingi - może większe taktowanie dałoby lepsze wyniki... druga sprawa że nie za bardzo wiem jak to zrobić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Hehe, widze, ze Lukas juz zapomnial, co mowil 'nie bede robil vmodow, nie bede robil vmodow'. :lol2: A przelutowywal juz ktos ta zworke, ile srednio daje mhz na gpu ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) A więc napisze troszke o Palicie ;] Pudełko nie jest z badziewnego kartonu jak to miało miejsce we wcześniejszych egzemplarzach, Ma zielony kolor i jest wysokiej jakości. :lol: W pudle jednak niewiele - płytka CD, kabelek i malutka instrukcja. Brak TRD3 ;) Po wyjęciu karty miałem pewne obawy co do OC karty, ponieważ okazało się że jest to prawdopodobnie nowa rewizja - zamiast pamięci Infineon 2.0ns (które robiły grubo ponad 1400 - 1500MHz) na karcie są pamięci firmy Qimonda... O firmie nigdy wcześniej nie słyszałem a z oznaczeń na kostkach niezbyt idzie wywnioskować ile mają ns. PCB karty jest większe (dłuższe) niż wcześniejsze egzemplarze Sonic 7300GT 256DDR3. Z niezbyt pozytywnym nastawieniem zabrałem się do testów i OC. Karta bez OC zrobiła jakieś ~4500 pkt w 3DMarku 05. Stery to NGO 93.71 A teraz to na co wszyscy czekają :D OC - max GPU to 560MHz, czyli bardzo malutko, ale byłem przygotowany na niewielkie oc GPU przy stockowym napięciu. Natomiast memki okazały się świetne, z 1000 podkręciły się bez najmniejszych problemów na 1600MHz ;] 3DMark 05 pokazał taki oto wyniczek: Bawiłem się jeszcze troszke ale 560 to max dla rdzenia, 10MHz więcej i są freezy w 3DMarkach i zwieszki w grach. Chciałem jeszcze coś z memków wycisnąć, ale skala w rivie i sterach się skończyła B-) Zainstalowałem ATITOOLa i zapodałem 1640 skan nie wykazał artefaktów, 3DMark również bez artefaktów i 15 minut gry w HL2 nie wykazało problemów. Jednak na 1660 już w windzie sypało artami i zwieszka ;/ I co najdziwniejsze po obniżeniu taktów do 1640 zonk, 3DMark sypie artami, po wyjściu do windy zwiecha i res... więc dałem sobie spokój ATITOOLa usunąłem i karta śmiga na 560/1600 :) Co do stockowego coolera to jest on względnie cichy i wystarczający (jak narazie of kors ;p). W idle temperatura wynosi 30*, pod obciążeniem max 43*. Co do laminatu, to z tego co znalazłem na necie to jest on taki sam jak w 7600GT od Palita, tak więc sposoby na zwiększenie napięcia na GPU powinny być bardzo podobne :D Na przyszły tydzień dorwe jakiś miernik i poszukam schematów na pencil moda. Zapomniałbym - komp wyjęty z budy, na karte wieje 12cm revoltec. Edytowane 17 Listopada 2006 przez Cichy_killer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 No pamiątki ładnie, +600mhz to już coś :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 a wiec po malutkich testach stabilnie 721Mhz gpu i 1676 mem i taki smieszny wyniczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 ile dałeś na GPU i mem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 na gpu około 1.5v na mem chyba 2.2v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Strasznie dużo na mem ;] U mnie przy 1.82 karta się dziwnie zachowuje... Pisałem już o tym wcześniej. Albo to wina mojej karty, albo nie wiem czego :mur: A rdzeń ci poleciał standardowo ;) Na 1.5v prawie każda robi ponad 700 [; (u mnie chyba 730 robi // aktualnie mam 1.45 i 695 na rdzeniu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 duzo na mem powiadasz? a ile wy średnio dajecie? teraz testuje 741 na gpu po 30 min w NFSC wszystko ok:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Oto stalem sie posiadaczem Galaxy 7300GT 128MB Zalman. Kupiona tutaj, jest to wersja z radiatorami na pamieciach i niebieskim wentylatorem. Poki to moge na nia tylko popatrzec (czekam na procesor) - wyglada slicznie :) Pozytywnie zaskoczyly mnie informacje po polsku na pudelku i w instrukcji instalacji - czesto sie to w przypadku sprzetu komp. nie zdarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Oto stalem sie posiadaczem Galaxy 7300GT 128MB Zalman. Kupiona tutaj, jest to wersja z radiatorami na pamieciach i niebieskim wentylatorem. Poki to moge na nia tylko popatrzec (czekam na procesor) - wyglada slicznie :) Pozytywnie zaskoczyly mnie informacje po polsku na pudelku i w instrukcji instalacji - czesto sie to w przypadku sprzetu komp. nie zdarza. Gratuluję zakupu ale jednak polecałbym wersję 256 mb ;P Aha - link nie działa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Za cene wersji 256MB to juz bym wolal 7600GS (rowniez od Galaxy) ;) To oczywiscie przy zalozeniu, ze mialbym na to pieniadze ;) Link dziala, tylko Allegro mialo w nocy przerwe techniczna. A skoro juz jestesmy przy tej karcie: stery, jak rozumiem, jak najnowsze (z punktu widzenia wydajnosci w grach)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 @costi Tutaj masz porównanie w syntetykach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Takie pytanko: jest sens puszczac dwie takie karty w SLI? Teraz mam jedna, za jakis czas bym dokupil ew. druga. Pytam, bo moge jeszcze wymienic zamowionego Asusa A8N5X na A8NSLI-SE, ale zanim to zrobie (i doplace 50zl), to wolalbym wiedziec, czy nie wywalam kasy w bloto ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...