Przemas_85 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 tak ale to juz jest jednorazowy wydatek rzedu 700 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) tak ale to juz jest jednorazowy wydatek rzedu 700 zl.Ale defacto bardziej opłacalny... Fredek - taki biały glut, który nie chciał zejść <_< Edytowane 14 Listopada 2006 przez Majkel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Heloł ewrybadi. Karta Honora zmieniła własciciela i czasowo ją gnębie. Jak narazie 10.5k z nonOc grafiką. Jutro planuje posiedziec i pognębić grafike, ale narazie jestem średnio zadowolony z zalmana.Wyje toto niemiłosiernie, nawet na minimum obrotów....Chyba trzeba zmienic samo smigło na cos bardziej user-friendly^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 tez mialem zwykla biala paste (wersja non-zalman). przy okazji zakladania pentagrama alcu zmienilem i paste na as5... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Mam duza prosbe. Czy moglby ktos zrobic 3DMarka 2001, 2003 i 2005 na takich samych ustawieniach jak ja mam ? (w sigu) Kurde cos male mi sie te wyniki wydaja (grafa stadnard) 2001 - 17k, 2003- 10k, 2005- 3900 i moze na takich taktach tak ma byc ? W tym 2001 to ja kurde na starym 9700PRO mialem wiecej. Aha, prosilbym kogos, kto ma podobny sprzet :) EDIT: Aha, wiem ze duzo wymagam, ale proslbym jeszcze o screeny "Details", zebym mogl zobaczyc na czym mam mniej klatek niz ma byc. Edytowane 14 Listopada 2006 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 hmmm ja bez oc mialem z tego co pamietam w 2001-troche ponad 24k,2003-11k,2005-chyba 4,5k aktualnie walcze o ponad 30k w 01 i ponad 6,5k w 05 ale kurde juz niemam sily ogladac tych markow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 (edytowane) Mam duza prosbe. Czy moglby ktos zrobic 3DMarka 2001, 2003 i 2005 na takich samych ustawieniach jak ja mam ? (w sigu) Kurde cos male mi sie te wyniki wydaja (grafa stadnard) 2001 - 17k, 2003- 10k, 2005- 3900 i moze na takich taktach tak ma byc ? W tym 2001 to ja kurde na starym 9700PRO mialem wiecej. Aha, prosilbym kogos, kto ma podobny sprzet :) EDIT: Aha, wiem ze duzo wymagam, ale proslbym jeszcze o screeny "Details", zebym mogl zobaczyc na czym mam mniej klatek niz ma byc. Twoj wynik jest troche niski w 3D marku 2k1... (2003 i 2005 chyba oki...) Abit NV8 + Sep 2500+ @ 7x325 ; mem na div 166 3-4-4-12-1T; vga stock, stery 91.47 i 20800 pkt http://service.futuremark.com/compare?2k1=9086176 ...Samym procem w 3D smarku 2k1 mozna nawet z 10k pkt nadrobic... :lol: Edytowane 15 Listopada 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 (edytowane) Mam duza prosbe. Czy moglby ktos zrobic 3DMarka 2001, 2003 i 2005 na takich samych ustawieniach jak ja mam ? (w sigu) Kurde cos male mi sie te wyniki wydaja (grafa stadnard) 2001 - 17k, 2003- 10k, 2005- 3900 i moze na takich taktach tak ma byc ? W tym 2001 to ja kurde na starym 9700PRO mialem wiecej. Aha, prosilbym kogos, kto ma podobny sprzet :) Marka2001 olej bo to jak wrozenie z fusow. Wtedy jeszcze chyba sami nie wiedzieli do czego ma tak naprawde sluzyc 3dMark, czy do testu wydjnosci ogolnie calego kompa czy samej grafiki pod wzgledem video. U mnie na bardzo podobnym sprzecie wyniki sa wyzsze (narazie mam tylko 256mb ramu, lol): 3dM2003: 11,5k pkt 3dM2005: ~4,7k pkt Typowe podstawowe wyniki po O/C to 12k pkt i 5kpkt i wzwyz przy dobrym O/C i konfigu kompa do okolo 14k pkt i 6,5k pkt. Ps Czy ty czasem nie podales wynikow na stockowych zegarach ? Jesli tak,to wyniki w porzadku Edytowane 15 Listopada 2006 przez TeQuila SunRise Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 (edytowane) Marka2001 olej bo to jak wrozenie z fusow. Wtedy jeszcze chyba sami nie wiedzieli do czego ma tak naprawde sluzyc 3dMark, czy do testu wydjnosci ogolnie calego kompa czy samej grafiki pod wzgledem video. U mnie na bardzo podobnym sprzecie wyniki sa wyzsze (narazie mam tylko 256mb ramu, lol): 3dM2003: 11,5k pkt 3dM2005: ~4,7k pkt Typowe podstawowe wyniki po O/C to 12k pkt i 5kpkt i wzwyz przy dobrym O/C i konfigu kompa do okolo 14k pkt i 6,5k pkt. Ps Czy ty czasem nie podales wynikow na stockowych zegarach ? Jesli tak,to wyniki w porzadku Zegary proca i pamieci sa w sigu, a grafa jest na standardzie 500/1400. Ale z tego co czytalem, to ona wlasnie na takich taktach robi duzo wieksze wyniki od moich i ja juz nie mam sily od czego ja mam takie niskie. Wszystko juz probowalem, system swiezy, stery wszystko najlepsze, w biosie wszystko poustawiane jak trzeba. Po lekkim podkreceniu grafy na 550/1500 mam w 2003 ledwo 100pkt wiecej niz na standardzie (standard 9950, OC 10050), a w 2005 zaledwie 4000 (standard 3900). WTF ??? Edytowane 15 Listopada 2006 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Mam duza prosbe. Czy moglby ktos zrobic 3DMarka 2001, 2003 i 2005 na takich samych ustawieniach jak ja mam ? (w sigu) Kurde cos male mi sie te wyniki wydaja (grafa stadnard) 2001 - 17k, 2003- 10k, 2005- 3900 i moze na takich taktach tak ma byc ? W tym 2001 to ja kurde na starym 9700PRO mialem wiecej. Aha, prosilbym kogos, kto ma podobny sprzet :) EDIT: Aha, wiem ze duzo wymagam, ale proslbym jeszcze o screeny "Details", zebym mogl zobaczyc na czym mam mniej klatek niz ma byc. Ja trochę z innej beczki. Po wymianie grafy robiłeś reinstal systemu ? Albo przynajmniej coś w takiej kolejności: wywalenie sterów radka > driver cleaner pro > wywalenie sterów do agp (ULi) > instalacja sterów nv ? Jak nie było formata to się nie dziw, że wyniki mniejsze, bo resztki po Ati syfią [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierdlik Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Marka2001 olej bo to jak wrozenie z fusow. Wtedy jeszcze chyba sami nie wiedzieli do czego ma tak naprawde sluzyc 3dMark, czy do testu wydjnosci ogolnie calego kompa czy samej grafiki pod wzgledem video. Zgadzam sie z konegą 3dmark 2001 jest bardzo zalerzny od ogulnej konfigóracji kompa. Dla przykładu posiadam 7600gs na zwykłych ustawieniach czyli 500/1400 i procek celeron d326 ora 1GB ramu w dualu. No i moje wyniki w 3dmara2001 - 12568 a w 3dmark2003 -11689 róznica żedu 879 miedzy tymi dwoma 3dmarkami widac tu jak na dłoni ze 3dmark2001 jest bardzo zalerzny tez od Procesora jaki jest w kompie. :lol2: O ja [ciach!] :| Sciagnij sobie firefoxa z opcja zaznaczania bledow ortograficznych. Masz na to duuuzo czasu //Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Pamięci są firmy Qimonda, nie jestem w stanie powiedzieć ile mają ns bo dziwne oznaczenia na nich są... Ważna uwaga dla posiadaczy PALIT 7300GT Sonic 256 DDR3: na nowych rewizjach(większe pcb) nie działają pencil mody ze starych rewizji. Próbowałem nawet pencil moda z 7600GS na podobnym pcb i nic to nie dało, odczyt z miernika jest taki sam jak przed operacją icon_sad3.gif Ołówek to 5b, nakładałem go kilka razy, za każdym razem coraz więcej i lipa. Niewielkie różnice jednak okazują sie na tyle ważne że mazianie nic nie daje. Będe szukać jeszcze na necie, może coś znajdę. Może spróbuje jeszcze jakiegoś innego ołówka, może ten co mam teraz jest jakiś lipny. Jeśli ktoś znajdzie schemat pencil moda dla 7300GT od palita w nowej rewizji prosze pisać na pw albo wrzucić na forum icon_smile3.gif Pzdr. lul, dziwne, ja sie spotykałem z kartami z 2ns infineon i leciały~1200 rdzeń prawie wszytkie na580-600, t pamieci to dziwna sprawa, dasz rade ich V zmierzyć? zalerzny od ogulnej konfigóracji O ja [ciach!] icon_neutral3.gif Sciagnij sobie firefoxa z opcja zaznaczania bledow ortograficznych. Masz na to duuuzo czasu //Orgiusz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Ja trochę z innej beczki. Po wymianie grafy robiłeś reinstal systemu ? Albo przynajmniej coś w takiej kolejności: wywalenie sterów radka > driver cleaner pro > wywalenie sterów do agp (ULi) > instalacja sterów nv ? Jak nie było formata to się nie dziw, że wyniki mniejsze, bo resztki po Ati syfią [; Teraz juz nie pamietam, ale na 99% robilem reinstal. A nawet jesli nie, to wlasnie zawsze uzywam driver cleaner pro. Te stery AGP, to sa te "PCI to AGP Drivers" w Dodaj/usun ? Bo to tez wywalilem i wynik sie nie zmienil. Co do zaleznosci 3DMarka 2001 od reszty kompa, to wiem, ze jest duza, ale jednak kompa nie mam najgorszego, a wynik wcale nie jest rewelacyjny, wiec cos tu nie gra :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Pamięci są firmy Qimonda, nie jestem w stanie powiedzieć ile mają ns bo dziwne oznaczenia na nich są... Ważna uwaga dla posiadaczy PALIT 7300GT Sonic 256 DDR3: na nowych rewizjach(większe pcb) nie działają pencil mody ze starych rewizji. Próbowałem nawet pencil moda z 7600GS na podobnym pcb i nic to nie dało, odczyt z miernika jest taki sam jak przed operacją :sad: Ołówek to 5b, nakładałem go kilka razy, za każdym razem coraz więcej i lipa. Niewielkie różnice jednak okazują sie na tyle ważne że mazianie nic nie daje. Będe szukać jeszcze na necie, może coś znajdę. Może spróbuje jeszcze jakiegoś innego ołówka, może ten co mam teraz jest jakiś lipny. Jeśli ktoś znajdzie schemat pencil moda dla 7300GT od palita w nowej rewizji prosze pisać na pw albo wrzucić na forum :) Pzdr. eh a juz myslalem ze da sie w latwy sposob podniesc V :/ bo 550/1600 to nie jest super wydajnie, jakby ktos znalazl to niech lepiej wrzuci na forum niz pw :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Dziubek jak tylko dostane kosc 1gb ramu to zrobie testy karty na stocku i zalacze screeny zebys mogl sobie porownac. Konfigi mamy w sumie bardzo podobne wiec bedziesz miec jasnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 bo 550/1600 na rdzeniu to moze tak, ale mem 1ghz@1.6ghz to malo ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 na rdzeniu to moze tak, ale mem 1ghz@1.6ghz to malo ? :blink:no o rdzen mi chodzi :P przy 560 juz 3dmark sie potrafi zawiesic <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 ale liiipa :D jaka masz temp ? daj od spodu moze jakis nawiew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Ale to nie kwestia temperatury tylko mało V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 (edytowane) ale liiipa :D jaka masz temp ? daj od spodu moze jakis nawiewmax jaka temp mialem to troche powyzej 50C ^_^ w 2d mam 39-41 no chyba ze ten czujnik troche przeklamuje, ale fakt ze po kilku smarkach radiatorek na gpu jest zimny PS radiatorek dobrze zalozony, bo zmienialem paste na AS5 Edytowane 15 Listopada 2006 przez Drainer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Papu jej i tyle :wink: musi się dać coś jeszcze wykrzesać. Dalej róbcie jakieś wyniki bo chce <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> się za powtórne testy 73gt - załozenia : 900 na rdzeniu (nawet przy 1,8v) no i z 850-900 na mem ale jeszcze nie wiem ile v będę potrzebował. Ma ktoś pomysł na oradiatorowanie dodatkowe oprócz pamieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 rdzen od od dołu, jak jeszcze nie masz :Peeee do czego ty chcesz tam radiator przylozyc ? http://galeria.purepc.pl/d/1925-5/7300_3.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majkel Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Papu jej i tyle :wink: musi się dać coś jeszcze wykrzesać. Dalej róbcie jakieś wyniki bo chce <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> się za powtórne testy 73gt - załozenia : 900 na rdzeniu (nawet przy 1,8v) no i z 850-900 na mem ale jeszcze nie wiem ile v będę potrzebował. Ma ktoś pomysł na oradiatorowanie dodatkowe oprócz pamieci?Ja dałbym jakieś duże radiatorki i puścił na nie wentyl albo nawet dwa ;] Mówie tu o pamięciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 ciii :P :D juz okej , pomyliłem się... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Na pamięci starczą najzywklejsze zalmany/penty alu i dobry przewiew (coś a'la delta :wink:), ewentualnie znajde coś z cu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 2x80mm na dole @ 7v wieją mocniej od fandera 120mm na medium, a jednak pamięci mi się za bardzo grzeją i walą artami ;] TJ np przy włączeniu gry na taktach mem 880 po jakichś 10 minutach pojawiają się arty i potem jest ich coraz więcej... Mam penty alu na pamięciach... Co do 900Mhz to się postaram, ale nic nie obiecuję :) Pod 850 podejdę na 90%, wyżej to już zależy od tego czy dam więcej niż 1.7v [; No ale to dopiero jak na dworze będzie z -5* :mrgreen: :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 panowie ja czekam na -10 przynajmniej i lece po 900 na gpu (760 przy 1.5v) niestety na mem duzo nie licze niestety 1.4 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 do 7300gt 1.4ns 1. jakich uzywacie sterownikow 2. jakiego programu uzywacie do podkrecania karty 3. jaka jest temperatura karty podczas szczytowego podkrecenia karty na defaultowym napięciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 (edytowane) chyba to wszystko mozna wyczytac watku ?? ew. faq? a ja nadal czekam na swoj karcioche :blink: Edytowane 15 Listopada 2006 przez mar_cin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 ad1. Co mają pamięci do sterowników ? :lol: Mój teścik sterów na dniach wzbogacę o teścik w Splinter Celu Chaos Theory i HL2, mógłbym jeszcze podać średnią ilość fps w menu w NFS:C, ale to prawie żaden test ;) ad2. Do podkręcania tylko riva, a to już było X razy tu o tym pisane. ad3. Pewnie maxymalnie koło 50* przy 1.25v ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...