reikeb Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Mam problem z tą karta w Counter Strike 1.6 . Podczas strzelania wyskakują mi kwadraty: http://img396.imageshack.us/img396/2756/cs...e0003ic2.th.jpg Karta 7300 GT 128 . Stery 91.31 , zmieniałem na inny z płyty ale nie pomagało. Te banditos co zrobiles ze znikly ci te kwadraty w cs bo mam taki sam problem i nie wiem co zrobic Nie cytujemy obrazków Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Te banditos co zrobiles ze znikly ci te kwadraty w cs bo mam taki sam problem i nie wiem co zrobic Kierując się tabelką z 2 postu zainstalowałem "91.47 WHQL_" i pomogło. Gdy instalowałem sterowniki z płyty to przy instalce wyskakiwał błąd .... Problem zniknął :) Dzięki Tian. Czytanie nie boli :mur: // Nie cytujemy obrazków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 lipa chyba, grafika mi sie kreci 600/777 :D (:() liczyłem na więcej,aaa i powiedzcie mi o co kaman z tym"LOD-em"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Hah już wiem skąd taki ,,niski,, wynik w 3d marku 03 na ustawieniach z sygnaturki, zainstalowałem Atitoola, zapodałem scana i pamiątki sypią artami na prawo i lewo :lol: Hmm..czyżby im za ciepło było?? Smarka na 860 przechodzą z palcem w d.....widocznie temperatura je trzyma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsel Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Z własnego doświadczenia stwierdzam że artefakty nie mają jako takiego wpływu na wynik, zresztą w moim teście srało artami na lewo i prawo a wynik przyzwoity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Hah już wiem skąd taki ,,niski,, wynik w 3d marku 03 na ustawieniach z sygnaturki, zainstalowałem Atitoola, zapodałem scana i pamiątki sypią artami na prawo i lewo :lol: Hmm..czyżby im za ciepło było?? Smarka na 860 przechodzą z palcem w d.....widocznie temperatura je trzymaZa mało prądu, a nie za ciepło... U mnie radiatory są lekko ciepłe... Kumpel ma 76GS Galaxy, na tych samych memkach do ja i przy 830 Mhz na memkach pamięci są zimne... A wyżej są arty [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Hmm..no możliwe, tylko ciekawe że w 3d marku niema żadnych kresek ani kwadracików Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Włącz sobie 05 i się przypatrz uważnie - 1 gra, pierwsze parenascie sekund, albo Splinter Cell Double Agent ;] Tam to już będziesz zasypany kwadratami :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Odpaliłem na 860 i czysto w smarku 05 :blink: :blink: , sprawdziłem przed chwilą radiatorka, lekko go dotknąłem i mało co nie spadł, ledwo sie trzyma na tej pożal sie boże taśmie, a pozostałe jeżdżą po kości jak po lodzie :? Edytowane 3 Grudnia 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 heh puściłem moją na 650|1400 i w dwóch testach miałem zwiechy ;p W ostateczności mniej pkt. niż na 600|1400 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 @banditos niedowoltowany rdzen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 cichutki to pojecie wzgledne, mam w budzie 3 x 120 mm + 90mm silent cat na thermaltake'u wiec zalman sie nie przebija... Zreszta co tam delikatny szmer wiatrakow jak muza i tak napierdala non toper B-) I wszystko jasne... ja u siebie slysze Zalmana nawet przy 25%, jakbym wymienil wiatrak w zasilaczu to Zalman stalby sie najglosniejsza dmuchawa w kompie, bo w tej chwili to i grafa, i zasilacz halasuja mniej-wiecej tak samo, z lekka przewaga zasilacza. Panuj tez troche nad slownictwem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 I wszystko jasne... ja u siebie slysze Zalmana nawet przy 25%, jakbym wymienil wiatrak w zasilaczu to Zalman stalby sie najglosniejsza dmuchawa w kompie, bo w tej chwili to i grafa, i zasilacz halasuja mniej-wiecej tak samo, z lekka przewaga zasilacza. Panuj tez troche nad slownictwem. A zmniejszyłes sobie poniżej tych 25%? Ja mam 13% tak jak ath. Jest ciszej, ale i tak go słysze :( Musze kupic sobie evercoola [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Boje sie, ze jak go zwolnie za bardzo, to mi sie mostek polnocny zacznie za bardzo grzac (wentylator z grafy robi nawiew na niebieskiego Zlamana na chipsecie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zalman jest dość cichy ale nie cichy, u mnie chodzi na default czyli na 31% ale jaj zwolnie go na 9% to wyraźnie słychać jak zwalnia, zatem taki super cichy to on nie jest, przynajmniej dobrze chłodzi B-) p.s za to radiatory na pamięciach, a raczej ich mocowanie to kpina, nie wiem czy tylko u mnie ledwo sie trzymają ale tak czy siak powinni dać jakąś lepszą taśme p.s2 ATI Tool Rox B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Nie bo Riva roX ;] ATT jest dobry tylko w tym, że można dać wyższe takty w 2d... Moje pentagramy siedzą super na karcie ;]] A co do chłodzenia to mnie się wydaje, że moje jest cichsze od zalmana ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) Nie bo Riva roX ;] Ati tool dlatego rox że ma skaner artów :wink: Moje pentagramy siedzą super na karcie ;]] A tam pentagramy, mi chodzi o firmowe galaxy, Pentagramy mają czarnego gluta pod spodem więc sie nie dziw że sie trzymają :) Edytowane 4 Grudnia 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ati tool dlatego rox że ma skaner artów :wink:Ten skaner to sobie o kant doopy możesz... U mnie zaczął znajdywać arty przy mem 850 i zjeżdżał tak sobie z mem, zjechał do 650 i dalej znajdywał i szedł na dół ;]] :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 panowie nowy rekordzik ;) core 805mhz mem 1830mhz vgpu 1,72V mem 2,33V :D wynik lepszy od bantiego :D http://img161.imageshack.us/my.php?image=03markkksq8.jpg dodam ze na procu 2,9ghz a jeszcze przedemna 3ghz proc i 1,8V gpu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 No rzeczywiście coś dziwny ten skaner, nie widzi artów nawet przy 860 mimo że w 3d marku 03 podczas drugiego testu już lekkie sie pojawiają :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 panowie nowy rekordzik ;) core 805mhz mem 1830mhz vgpu 1,72V mem 2,33V :D wynik lepszy od bantiego :D http://img161.imageshack.us/my.php?image=03markkksq8.jpg dodam ze na procu 2,9ghz a jeszcze przedemna 3ghz proc i 1,8V gpu :D to jakim Waszym zdaniem jest bezpieczny V na gpu i mem nie boisz sie IGE ze Ci karta padnie po tygodniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 hehe ja jutro dam na gpu 1,8V :D a bac sie nie boje najwyzej....zreszta i tak nie bede pracowal caly czas na tych ustawieniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Staraj się tylko do testów te v stosować, ot tak dla bezpieczeństwa. Zrób tylko jeszcze orby i pełnia szczęścia, ja może kiedyś się zabiore jeszcze za te 73gt :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 to jakim Waszym zdaniem jest bezpieczny V na gpu i mem nie boisz sie IGE ze Ci karta padnie po tygodniu? Do codziennej pracy 24/7 bezpieczne jest 1.55v przy zachowaniu ponizej 65* na rdzeniu ;] Wyższe napięcia to tylko do testów ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja dałem takze 1,72v i max robil 803mhz, temp max. 75 stopni chyba jak pamietam, mozna by wiecej ale i tak rekordu na moim procu nie zrobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Staraj się tylko do testów te v stosować, ot tak dla bezpieczeństwa. Zrób tylko jeszcze orby i pełnia szczęścia, ja może kiedyś się zabiore jeszcze za te 73gt :wink: banti spokojnie wiem ze trzeba rozsadnie z V wkoncu w OC nie bawie sie od dzis... ;) czemu nie zrobilem orga to juz pisalem lancowi na gg :D ale jak bede mial czas to pociagne na nowo smarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja miałem u siebie ściane na 800mhz na rdzeniu, karta robiła tyle przy mniej niż 1,6v, ale żeby podnieść już wyżej sami widzicie musiałem dać 1,68v. Sam jestem ciekaw ile v do np 900 potrzebuje do testów, bo pod windą tyle chodziła z pół godziny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Na razie karta kręci się na 600/1500 MHz. Rdzeń jeszcze pójdzie, ale jak dam pamięci na 1600 MHz to RivaTuner wywala błąd wewnętrznego zegara. Troszkę dziwne, bo spodziewałem się, że rdzeń będzie się gorzej kręcił. Tak btw, czy jest możliwość zwiększenia napięcia dla GPU przez wgranie BIOSa? Nie chce bawić się w hardmody, bo karta jest nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 (edytowane) Tak btw, czy jest możliwość zwiększenia napięcia dla GPU przez wgranie BIOSa? Nie chce bawić się w hardmody, bo karta jest nowa. NIEE!! NIe ma takiej możliwości, jestes nowy, ok, ale powienieneś wykazać chociaż troche inwenzji i zaangażowania w przeszukanie tematu... :mur: Edytowane 4 Grudnia 2006 przez banti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ige007 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Ja miałem u siebie ściane na 800mhz na rdzeniu, karta robiła tyle przy mniej niż 1,6v, ale żeby podnieść już wyżej sami widzicie musiałem dać 1,68v. Sam jestem ciekaw ile v do np 900 potrzebuje do testów, bo pod windą tyle chodziła z pół godziny :wink:umnie sciana byla na 770mhz/1,59V i zeby osiagnac 805 musialem zapodac 1,72V dodam tylko ze ja mam delty nie ruszane bo nic to umnie nie daje a ty banti jak masz z deltami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...