Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra . Byłem przekonany w 100% , żet nie borygo. A jednak . Zwracam honor. Króciec był nie dokładnie przekręcony do plexy i kropelka po kropelce , borygo spływało na radiator od NB a potem z radiatora na kartę . Dzisiaj podłączyłem ją i działa ..... Wybaczcie za zamieszanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam !!!

posiadam geforce'a 7300GT(AGP) od galaxy ze 128mb(1,4ns) na pokladzie... i teraz pytanie czym zmieniac/czytac timingi pamieci tej karty(juz bardzo duzo stron przetrzepalem i nigdzie nie ma o tym mowy)... i czy moglby mi ktos podac jakie powinny byc timingi defaultowe(karta z wymiany w serwisie i musze sprawdzic czy czasem czegos tam nie zmieniali)... pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przegladaj 94 strony... to wcale nie takie proste taka monotonia... pytam jakim programem sprawdzic/zmienic i zeby ktos z was mi podal swoje jakie ma defaultowe(1,4ns AGP wersja grafy)... i wsio

Edytowane przez SiZz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przegladaj 94 strony... to wcale nie takie proste taka monotonia... pytam jakim programem sprawdzic/zmienic i zeby ktos z was mi podal swoje jakie ma defaultowe(1,4ns AGP wersja grafy)... i wsio

Wejdz na posty ige007 (ma ich tylko 200) i gwarantuje ze znajdziesz w mniej niz 5 minut.... ale nie czlowiek ma dwie lewe rece... <_<

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wszystko super pieknie ladnie... potrzebne mi sa timingi galaxy 7300gt(agp) 128 mb 1,4 ns... moze mi ktos takowe podac ??i pytanie nr 2... wielu uzytkownikow pyta o vmoda tej karty w wersji agp i nie dostaje odpowiedzi takze ponawiam pytanie... czy na tym forum naprawde siedza tylko same dzieciaki ?nie umiejace prosto odpowiedziec na pytanie bez odsylania ''gdzies tam''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

A ja wam panowie że chyba z tym kończę - koniec z ocowaniem karty, przecież i tak nie gram w wymagające gry a wszystko chodzi na maks detalach. Po co mam ją niepotrzebnie katować? Myslałem nawet aby ją sprzedać i kupić sobie jakiegoś GF 4 MX lub Radka 9550 ale chyba aż tak źle to ze mną nie jest ;) . Ostatni raz będą podkręcał kartę na ferie zimowe - będzie czas i być może także chęci.

Oj.. chyba się starzeję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SiZz po co ci podawac timingi skoro masz jes podane w nitriborze? musisz tak czy tak zrucic biosa ze swojej karty....z ktorego timing setu korzysta twoja krta pisze w sterownikach wez sie troche wysil chlopie,co do vmodow jak by takowe byly napewno pojawily by sie w tym temacie jesli niema to odpowiedz sobie sam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wszystko super pieknie ladnie... potrzebne mi sa timingi galaxy 7300gt(agp) 128 mb 1,4 ns... moze mi ktos takowe podac ??i

Polecam PM do usera Raider, bo on posiada chyba takową kartę.

pytanie nr 2... wielu uzytkownikow pyta o vmoda tej karty w wersji agp i nie dostaje odpowiedzi takze ponawiam pytanie.

A po co mam odpowiadać komuś jak po 1 było już o tym pisane, po 2 masz info o tym w FAQ, także zastanów się po co trolujesz i pytasz po raz enty o to samo...

NIE MA NARAZIE VMODA DO GALAXY 7300GT NA AGP

czy na tym forum naprawde siedza tylko same dzieciaki ?nie umiejace prosto odpowiedziec na pytanie bez odsylania ''gdzies tam''

A ty ile masz lat, że takimi textami rzucasz ? Ty nie umiesz przeczytać 2 posta, w którym jest zawarte pytanie i odpowiedź... :lol: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i nareszcie... trzeba bylo wstrzasnac troche i sa odpowiedzi... wszystko jasne... ige007 timingi kogos(oryginalne) sa mi potrzebne zeby porownac z moimi czy przypadkiem w serwisie mi cos tam nie mieszali(czyt.nie zmieniali)bo rozne sie trafiaja osobniki... mgr... tyle mam lat;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten serwis wlasnie robi wszystko i rozne walki ludziom chca wcisnac... a dlatego tak pytam o te timingi bo niby ta sama grafa a wynik sobie spadl o 650pkt w 3dm03:/ juz teraz rozumiecie ?:]

Edytowane przez SiZz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wy próbujecie w marku03 dobić do 16k,a ja walcze by dojść do 15k i powiem,że nie jest mi tak łatwo.Przy ustawieniach 790/900 mam tylko ok 14,4k.Podobnie jak Lanc mam ustawione zegary i on ma 15581 pkt.

Jak myślicie,że to przez procek?U mnie 2655MHz,a tam 3003Mhz. :?

Edytowane przez florky312

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

@Lukas może to nie starzenie sie tylko masz ochote pobawic sie czymś nowym?? :wink:

Hehehe... chyba tak.. wolę zajmować się stroną i uczyć się tego na czym jest oparta (PHP, MySQL) ale nie będę o tym tutaj przynudzał bo nie do tego jest ten temat.

Dzisiaj idę do kolegi znowu robimy moda, mamy nowe ołówki i może tym razem będzie lepiej. Jak coś to będę pisał o jego karcie, moją zostawiam na ferie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie jak Lanc mam ustawione zegary i on ma 15581 pkt.

Jak myślicie,że to przez procek?U mnie 2655MHz,a tam 3003Mhz. icon_confused2.gif

Procek też ale on ma/miał pamięci na 270mhz a więc+200-250pkt i optymalizacja kolego optymalizacja :wink: :wink: Ja po świętach może powalcze z moją :rolleyes: byłoby fajnie gdyby przy 770 na rdzeniu pamiątki poszły na te 1800mhz ale wątpie bo pewnie już GPU będzie podbierało v Memką, trzea będzie sie chyba deltą poratować :wink: (chyba) :lol:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sterowniki wszystko takie same... taktowanie tez ;)... potrzebuje oryginalnych timingow zeby porownac ze swoimi i tyle no ... w zmiane poluznianie/zaciesnianie bede sie bawil innym razem narazie mi oryginalne potrzebne od kogos;)... ehh przypominaja mi sie czasy radka 9550:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lanc

Napisalem ale zero odzewu z jego strony...

Hmmm... przeczytalem nibitorem te timingi nieszczesne... wchodze w zakladke timings i jest ustawiony 'timingset 0'... jak wezme autoselect albo nawet w test timings>get timings to wywala 'timingset7'... one sa cholernie luzne... cos tu mi sie nie zgadza bo z tego co znalazlem w necie to powinny byc timingi z zestawu 'timingset0'(tRC 12; tRFC 14; tRAS 8; tRP 4; tRCDRD 4; tRCDWR 4; tRRD 2)... poprawcie mnie jak sie myle...

Edytowane przez SiZz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi