Skocz do zawartości
slasher

Gry Na Joy'a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dzisiaj mnie olśniło i przypomniałem sobie że mam fajny joystick - Wingman strikeforce 3d który juz xx czasu leży w pudełku. Wpadłem na genialny pomysł - żeby go do czegoś wykożystać bo po co ma leżeć i się marnować? :D

Nie orientuje sie niestety w fajnych grach pod joy'a - podajcie jakies tytuły, tylko żeby grafike miały w miare :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm joy, jedno co mi przychodzi na mysl to symulatory lotu. ;]

A wiec najlepsze na rynku to: il2 sturmovik z dodatkami (2 WS), lock-on z dodatkiem (czasy wspolczesne), ms flight simulator 2005 (samoloty cywilne). Wszystki maja ladna grafe i sa najlepsze w swojej dziedzinie. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem tylko info o ms filght symulator 2004

...jak na razie, to najnowszy jest właśnie FS2004 (FS9). 2006 jak na razie w planach, może pod koniec roku go zobaczymy. Do FS-a jest na sieci masa darmowego downloadu, polecam Simviation Jeżeli zasmakujesz we flight simulatorze, to dodatkowo można się rzucić na coś płatnego, np. German Airports - dodatek nie jest tani, ale wymiata wszystkie darmówki razem wzięte...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby nie fakt, ze to joy analogowy i w zwiazku z tym dosc delikatny, polecilbym emulator C64 i decathlon - oraz inne gierki z rodzaju "machaj jak najszybciej joyem w lewo i prawo" - swoja droga mozna sie bylo nieraz niezle zmeczyc przy nich :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu dużo pisać...Tylko i wyłącznie X-wing alliance!! Na tej gierce wylatalem pół ubiegłego roku, i musze powiedziec ze strasznie wciąga.Niestety wciąga tylko wtedy kiedy grasz online bo nic nie zastąpi człowieka za kokpitem :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wcześniej na tym joy'u grałem w 'pod racres' i było fajnie tylko że graficzka juz nie taka...

The Babylon Project sciągnołem zainstalowałem ale bez patcha nie widać kampani(oczywiscie zainstalowałem 1 kampanie) a z nim wogóle się nie włącza - errory w jakimś skrypcie wywala ...

A gra mi się spodobała patrząc na screeny bo kiedys sporo grałem w freespace(niestety tylko na klawiaturze)

Może ktoś z tym TBP coś mi poradzi bo sobie smaku narobiłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo... Wygrzebałem wingmana z szafy i nie mam w co grać :P

ja tez swojego znalazlem i okazalo sie ze nie mam game portu :( a znalazlem taka fajna giere jak Incoming :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa serio nie masz zintegrowanej dzwiekowki ? Chyba 95% mobo ma. : D

Dźwiękówkę to może i owszem ale port gier już niekoniecznie.

Arnie - a może przejściówka na USB?

1968247[/snapback]

Gdyby nie fakt, ze to joy analogowy i w zwiazku z tym dosc delikatny, polecilbym emulator C64 i decathlon - oraz inne gierki z rodzaju "machaj jak najszybciej joyem w lewo i prawo" - swoja droga mozna sie bylo nieraz niezle zmeczyc przy nich :D

Jeśli ktoś ma stary joy od Amigi albo C64, to po wykonaniu przejściówki może z niego korzystać:

Amiga/Atari/C64 digital joystick to PC game port adapter

LPTJOY & AtaJoy driver

How to make a joystick adapter for the PC parallel port

Convert Amiga-style joystick to PC joystick port

PC Competitior Interface

Edytowane przez Placio74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa serio nie masz zintegrowanej dzwiekowki ? Chyba 95% mobo ma. : D

no wlasnie mam(intel ICH5) ale gameportu brak :/

ta przejsciowka 74zl :/

Edytowane przez Gość