Skocz do zawartości
sebkan

Kupno nagrywarki - Help me

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam do wyboru

Asus

Philips

Traxdata

Sony

Lite On

Wszystkie w podobnej cenie (cztaj do 300 zł) i podobnych prędkościach 40, 48

Najbardziej sklonny jestem do Traxdaty bo słyszalem ze jest na podzespolach teac'a i ma jako jedyna obsługe Mount Rainier (płytka cd-rw zachowyje sie jak hdd) fundusze do 300 zeta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli do celów edukacyjnych to bierz Lite-ON'a :P.

:lol:

pozatym tylko LITEON & TEAC

Zgadzam się - tylko LiteOn lub Teac. Ja mam Teac 40x12x48 i jest bardzo dobra pod każdym względem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem niedawno LiteOna 48246S i jestem z niego (odpukac) bardzo zadowolony.

BTW polecilem koledze z Kangurlandii i tez sobie kupil, a na dokladke DVD, zas mojej szefowej DVD do domowego komputera - powinienem dostac jakis bonus od firmy chyba ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kumple też mają LiteOn'a i sa zadowoleni no i uwazam ze bylby to pewny zakup, ale chcialbym tez wiedziec czy ktos ma Traxdate i jak sie mu sprawuje. chodzi mi o tę funkcje Mount Rainier. Nagrywarki bede uzywal do kopii zapasowych i do ogolnych zastosowan :) ale nie zarobkowo :wink:

aha bede jej tez uzywal jako cd-rom bo moj stary CTX zrombal sie i musze go "zakrecac" palce :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej sklonny jestem do Traxdaty bo słyszalem ze jest na podzespolach teac'a i ma jako jedyna obsługe Mount Rainier (płytka cd-rw zachowyje sie jak hdd)

Mozesz sprecyzowac o co chodzi? Bo z opisu wynika ze o zapis pakietowy - plyta wciaz jest otwarta, mozesz z niej korzystac jak z hdd - zapisujesz, kasujesz itp, a rw jest widoczne jako normalny naped?

Bo jesli o to chodzi , to zadna nowosc - mialem to za czasow szajsunga 12x a i teraz spokojnie uzywam na soniaku crx185a1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

litel-on bardzo dobre sprzety TYLKO TO POLECAM NO I W OSTATECZNOSCI ASUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pablo c0 to za nwa firma Litel-on ? 8O

Namietnie to wypisujesz wszedzie :P , to jakis klon LiteOna :?: 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Twoim miejscu kupiłbym Lite-On. Co do formatu Mt.Rainer to obsługują go modele od prędkości 40x (co prawda nie wszystkie, ale w tych, które tego nie obsługują można wymienić firmware i juz będą obsługiwały - był o tym artykuł na cdrinfo.pl konkretny link masztutaj.

Do Grzesia: format Mt.Rainer rózni się nieco od zwykłego zapisu pakietowego (UDF) - głównie tym, że nie potrzeba formatować dysku RW (co zajmuje sporo czasu). Po prostu wkładasz dysk RW do napędu i możesz już z niego korzystać w trybie Read-Write a formatowanie następuje w tle, podczas zapisu danych na dysk (troche to uprościłem :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki ze odswiezam, ale nie bede smiecil nowym tematem.

Ja sie tak zastanawiam nad 40x24x48x?? CZy warto?? CZy lepiej 40x12x48x??

A mozecie zapodac jakies linki ,zsczegolnie chodzi mi o jakies recki, testy cos w tym stylu do tych nagrywarek szczegolnie do tego Lite-Ona i Teac'a. Nagrywara tylko do nagrywania naturalnie bedzie.

Bym byl wdziczny gdyby ktos udzielil porady :)

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki ze odswiezam, ale nie bede smiecil nowym tematem.  

Ja sie tak zastanawiam nad 40x24x48x?? CZy warto?? CZy lepiej 40x12x48x??

A mozecie zapodac jakies linki ,zsczegolnie chodzi mi o jakies recki, testy cos w tym stylu do tych nagrywarek szczegolnie do tego Lite-Ona i Teac'a. Nagrywara tylko do nagrywania naturalnie bedzie.

Bym byl wdziczny gdyby ktos udzielil porady :)  

Pozdr

Testy nagrywarek to najlepiej na cdrinfo, tu masz linka:

http://www.cdrinfo.pl/testy.php3

A jak bym miał wybierać między tymi dwoma firmami to bym wybrał Teac-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...