Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Co sadzicie o tym modelu A4Tech'a? Kupilem go 2 dni temu za 76zl i musze przynac ze jak myszke za ta cene jest bardzo dobra...

ale jak kazda myszka posiada kilka bledów ktore rzucily mi sie w oczy na poczatku uzytkowania, np: boczne klawisze sa za daleko i nie dlatego ze jestem niski i mam male dlonie....:).. Po 2 dniach jest pierwsze miejsce gdzie zaczal sie scierac chrom na myszce, to jest dopiiero dziwne:)

Reszta jak narazie jest ok, w grach dziala bez zarzutu ( gram w Q3A )...

Teraz maly opis techniczny:

- Możliwość ustawienia dodatkowych alternatywnych trybów pracy: 2000, 1600, 1200, 800 lub 600 DPI. Pięć trybów pracy A4Tech określa mianem 5-DPI-Shift ( nie ma mozliwosci "+", "-", tylko zmiana dpi na wyzsza, po 2000 wraca na 600 )

- Bardzo cieniutki kabelek o długości 180 cm. Ma zaledwie 2,2 mm grubości i długości 180 cm

- X-718 ma sześć ślizgaczy, po dwa większe z przodu i z tyłu myszy oraz dwa mniejsze, umieszczone bardzo nietypowo, po bokach sensora.

- Reakcja: 1ms

- 6500 ramek/s

- 5.8 MPIX

- szybkość 40 cali/s

- przyspieszenie 15 G

- 6 dodatkowych programowalnych przycisków (58 funkcji przycisków)

- wysokiej klasy mikrostyki Omron (o żywotności 8 mln kliknięć)

To jest najtańsza myszka dla graczy, jest ona optyczna co prowadzi do problemu z czrwonymi podkladkami na ktorych sie gubi, jednak musze powiedziec ze bardzo dobrze mi sie na niej gra... Sterowniki bardzo latwo sciagnac ze strony producenta, na oryginalnej płycie ze strownikami jest takze program A4Tech USB Mouse Quality Testing. To aplikacja mierząca jakość myszy dla graczy. Instaluje specjalny sterownik przechwytujący ruchy myszy, a następnie stara się ocenić, czy mysz regularnie przesyła dane o swoim położeniu (np. co 8 ms przy częstotliwości portu USB 125 Hz) i czy żadne dane nie są gubione. Następnie na podstawie otrzymanych danych generuje wykres i ocenia jakość myszy. G5 uzyskało 92 punkty a A4Tech 95, ale to oczywiscie program A4tech'a:)

Jezeli ktoś juz ma ja dłuzej niech napisze jak sie sprawuje po dluzszym czasie ponieważ ta firma dopiero wchodzi na rynek profesjonalnych myszek wiec zawsze moga wyjsc jakis niedociagniecia po czasie:)

Dołączona grafika

Strona Producenta: www.a4tech.com

Edytowane przez Q3Hanni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!Dziś dostałem tą myszke wraz z podkładką steelpad qck i mam pare pytan:

1.Czy w tej myszy mozna zwiekszyc czestotliwość portu USB np na 500MHz lub 1000MHz?

2.Pierwszy raz mam taką mysze z tak duzym dpi daltego niewiem czy tak ma byćtongue.gif bo zauważyłem tym mniejsze dpi np 600 lub 800 to kurosr od myszy działa wolniej,a tym większe 1200,1600,2000 to kurosr bardzo szybko się porusza,czy tak pownno być?Bo mi się wydawało że jeśli więcej dpi to mysz jest dokładniejsza...to jesli np gramw unreala to zeby miec dobra dokładnosc daje dpi na 2000 i obnizam szybkosc myszy w grze zeby ten kuros powoli chodził?

3.Nie mozna ustawic zeby zawsze po zmianie dpi kuros chodizł o takiej samej predkosc lub przynajmniej troszke wolniej przy duzym dpi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam od 5 dni ta myszke. Niezla alternatywa do oferty Logiteha. Poza nia mam tez SWOP-80 A4Techa. Uwazam ze jesli nie jest sie slepo zapatrzonym w Logitechy, albo ich niekwestionowanym fanem, to rozsadek podpowiada, ze to najlepsza oferta na rynku biorac pod uwage stos. cena/jakosc. Ze SWOP-80 rowniez jestem bardzo zadowolony. W X-718 jedyna wada jaka widze to dosc szybkie scieranie sie srebrnej farby w miejscu styku z dlonia. Ale czy to wada? Obydwa gryzonie spisuja sie rewelacyjnie (SWOP-80 mam ponad rok). Reasumujac, jesli nie masz "kuku" na punkcie "Marki" to wg. mnie A4Tech obecnie ma najlepsza oferte dla "zwyklego" uzytkownika i gracza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam od 5 dni ta myszke. Niezla alternatywa do oferty Logiteha. Poza nia mam tez SWOP-80 A4Techa. Uwazam ze jesli nie jest sie slepo zapatrzonym w Logitechy, albo ich niekwestionowanym fanem, to rozsadek podpowiada, ze to najlepsza oferta na rynku biorac pod uwage stos. cena/jakosc. Ze SWOP-80 rowniez jestem bardzo zadowolony. W X-718 jedyna wada jaka widze to dosc szybkie scieranie sie srebrnej farby w miejscu styku z dlonia. Ale czy to wada? Obydwa gryzonie spisuja sie rewelacyjnie (SWOP-80 mam ponad rok). Reasumujac, jesli nie masz "kuku" na punkcie "Marki" to wg. mnie A4Tech obecnie ma najlepsza oferte dla "zwyklego" uzytkownika i gracza.

Czyli chodzi o te cienkie paski na brzegach? Jaki jest kolor plastyku pod tą srebrną farbą ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, jeszcze sie nie przetarl. Wyglada to raczej jak zmatowienie. Mi to nie przeszkadza i jak rozmawiam ze znajomymi posiadajacymi ta mysz, na "zmatowieniu sie konczy" Jednak wystepuje to tylko wtedy gdy poca sie rece. Osoby nie majace tego problemu nie powinny sie martwic matowieniem ;]

I u mnie to nie boczne paski, lecz mala srebrna linia na lewo od rolki... (norma), w MX mam o wiele wiecej odbarwien, przyciski zwlaszcza lewy oraz tyl myszki, ale niby MX slynie z odbarwiania ;]

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi