luisam Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Czy to normalne, że boxowy wiatrak chodzi zaraz po włączeniu kompa za chwilę staje a ponownie włącza się dopiero jak komp osiągnie 51-52 stopnie ?? Jak temp. spadnie poniżej 50 znowu staje. Dziwi mnie to tym bardziej że wcześniej mialem stycznośc z takim samym procem i wentyl działał cały czas. Ps. Jeżeli było proszę o wybaczenie, szukałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 nienormalne. jeszcze czegos takiego niewidzialem chyba ze w laptokach :P moze cos w biosie poprzestawiane?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 no nie wiem, ten problem jest u kumpla który boi się czegokolwiek dotknąć więc wątpię żeby w biosie grzebał chociaż sprawdzę, miał taki syf na radiatorze że startowa temp. wynosiła ok. 70 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 jak ma w biosie wlaczona regulacje w zaleznosci od temp to jest to normalne, nawet na k8 jest cos takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 aha, dzięki Niemiec, pokombinuje jak to wylaczyc bo wcale mi sie to nie podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 napisz jakie mobo masz, w asusie nazywa sie to q-fan a w gigabyte smart fan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) to nie moje mobo, nie znam dokladnego modelu ale jest to gigabyte więc poszukam tej opcji, dzięki bardzo za pomoc Edytowane 2 Marca 2006 przez luisam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 W Intelach nie spotkałem się z opcją całkowitego wyłączenia wentylatora. Biorąc pod uwagę zasyfienie, możliwe że wentyl zacina się i rusza dopiero gdy bios podniesie napięcie na max. To boxowy wentylek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 tak, to boxowy wentyl, niby zasyfienia już nie ma bo na samym poczatku go zdjelem i caly kurz usunelem wiec jest czysciutki niestety teraz nie mam dostępu do tego kompa a kumpel nie moze znaleźć tej opcji smart fan w biosie, dokladny model plyty to Gigabyte GA-8IPE775-G Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...