Skocz do zawartości
Raptor

Obudowa Chieftec - dylemat?

Rekomendowane odpowiedzi

a ja bym za te pieniadze nie wzial zadnej z nich... za 650zl to naprawde wolalbym cos ze sprzetu wymienic...

Ostatnio mało gram więc GF3TI mi wystarczy (a poza tym 10k 3DMRKs na razie wystarczy) - co byś zmienił w moim konfigu - link na dole??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może kilka słów od osoby która sprzedaje te obudowy :)

Ax-01sld jest cała aluminiowa waży z zasilaczem okolo 8 kilo, generalnie bardzo dobra obudowa, koszyki na dyski doskonale odprowadzaja ciepło.

Jedynie należy zmienić wentyl w bocznej ściance na model wolniejszy lub zmienic na 5 V., po prostu aluminium jest lżejsze i ten panel przy wentylu 2500 obr wpada w nieprzyjemne wibracje (przy modelach stalowych tego nie ma) :(

Co do modelu APX-01SD to ma on z aluminium wykonany TYLKO przód więc a tą cene to porażka i to jeszcze bez zasilacza. Ta cena wynika z tego że jest to model robiony specjalnie dla cooler mastera przez Chieftec a jak wiadomo budy cooler mastera nie są tanie :)

W razie jakiś dodatkowych pytań zapraszam na michal@chieftec.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ax-01sld jest cała aluminiowa waży z zasilaczem okolo 8 kilo, generalnie bardzo dobra obudowa, koszyki na dyski doskonale odprowadzaja ciepło.

Jedynie należy zmienić wentyl w bocznej ściance na model wolniejszy  lub zmienic na 5 V., po prostu aluminium jest lżejsze i ten panel przy wentylu 2500 obr wpada w nieprzyjemne wibracje (przy modelach stalowych tego nie ma) :(

Co do modelu APX-01SD to ma on z aluminium wykonany TYLKO przód więc a tą cene to porażka i to jeszcze bez zasilacza. Ta cena wynika z tego że jest to model robiony specjalnie dla cooler mastera przez Chieftec a jak wiadomo budy cooler mastera nie są tanie :)

W razie jakiś dodatkowych pytań zapraszam na  michal@chieftec.pl

Czemu jak sie cos u was chce kupic to nie ma na stanie, a jak sie dzwoni to odbiera pani mowiaca prawie po niemiecku ? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynie należy zmienić wentyl w bocznej ściance na model wolniejszy  lub zmienic na 5 V., po prostu aluminium jest lżejsze i ten panel przy wentylu 2500 obr wpada w nieprzyjemne wibracje (przy modelach stalowych tego nie ma) :(

W razie jakiś dodatkowych pytań zapraszam na  michal@chieftec.pl

Czemu jak sie cos u was chce kupic to nie ma na stanie, a jak sie dzwoni to odbiera pani mowiaca prawie po niemiecku ? :(

Po prostu nie bylo dostawy od polowy grudnia, nowa przyjedzie do Niemiec w przyszłym tygodniu w Polsce powinna byc pod koniec przyszłego tygodnia. Poza tym nie ma tylko kilku modeli (co prawda najpopularniejszych) gwarantuje ci jednak ze jak ich nie ma u nas to gdzie indziej nie kupisz :) no chyba że ktoś sam przytargał :). Co do tej "pani" to sekretarka w telefonie po niemiecku, po prostu często dzwonią do nas Niemcy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wziol bym NR 1. Ten wiatraczek z boku na klapie to super rzecz. Idealnie chlodzi grafike (szczegolnie jak jest pasywny radiator). Troche psuje np efekt wygluszania, ale i tak bym wziol AX-01-SLD. Wiem co mowie, mam TX-10SL-D (scorpio). Chcialem z serii Dragon, ale Dragony MEDIUM maja 340W zasilke a Scorpio MEDIUM maja 360W. Sprawdz jakie maja zasilki (chyba ze chcesz do niej zaladowac jakis lepszy zasilacz (Fortron czy Enermax).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wziol bym NR 1. Ten wiatraczek z boku na klapie to super rzecz. Idealnie chlodzi grafike (szczegolnie jak jest pasywny radiator). Troche psuje np efekt wygluszania, ale i tak bym wziol AX-01-SLD. Wiem co mowie, mam TX-10SL-D (scorpio). Chcialem z serii Dragon, ale Dragony MEDIUM maja 340W zasilke a Scorpio MEDIUM maja 360W. Sprawdz jakie maja zasilki (chyba ze chcesz do niej zaladowac jakis lepszy zasilacz (Fortron czy Enermax).

teraz wszystkie modele już dają z 360W zasiłką nawet jak w katalogu jest 340W :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i jeszcze jedno. Jezeli wezmiesz tego AX-01-SLD to mosisz sie liczyc z wymiana tego wentyla na klapie. Jest chyba na lozyskach ciernych i jakis kiepski "rzezi" strasznie. Ja wymienilem go na mastercoolera. A co do tej siateczki to ja rowniez zamontowalem sobie filtry powietrza na wejsciach (na przodzie i z boku). Ale trzeba by chyba uszczelnic klapy jakas b. cienka uszczelka i nieszczelnosci z tylu zeby uzyskac lepszy efekt bo troszke kurzu sie mi sie przedostaje mimo to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mam pierwszego chieftec'a tylko w wersji big&black (nie do konca jest to black- ci co maja te budy to wiedza o czym pisze ;)), do tego enermax 431PFC (kupilem go wczesniej wiec zostal) i coz moge rzec? Bierz ktoras z tych bud, chlopie, i nie miej ZADNYCH dylematow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aiki jaki jest czas realizacji zamówienia (DX-01-BD lub AX-01-SLD??

Czy istnieje możliwość zamówienia tej siateczki do umieszczenia przed przednimi wentylami ??

Rozumiem że ceny z VAT'em na stronie :?:

DX-01-BD Bedą do końca następnego tygodnia

AX-01SLD są dostępne.

Jeśli obudowa jest dostępna wysyłam w tym samym dniu.

Siateczek na razie nie ma być może od marca bedą w ofercie.

Ceny z VAT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i jeszcze jedno. Jezeli wezmiesz tego AX-01-SLD to mosisz sie liczyc z wymiana tego wentyla na klapie. Jest chyba na lozyskach ciernych i jakis kiepski "rzezi" strasznie. Ja wymienilem go na mastercoolera. A co do tej siateczki to ja rowniez zamontowalem sobie filtry powietrza na wejsciach (na przodzie i z boku). Ale trzeba by chyba uszczelnic klapy jakas b. cienka uszczelka i nieszczelnosci z tylu zeby uzyskac lepszy efekt bo troszke kurzu sie mi sie przedostaje mimo to.

Wentylator z boku obudowy to model D80SL-12

http://www.cybercoolerinc.com/dcfan3.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...