Raptor Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zastanawiam się nad wymianą budy. Tylko nie wiem na którą się zdecydować ?? a może coś do sprzęta dołożyć/zmienić zamiast budy :? Poradźcie coś :!: AX-01-SLD lub APX-01SD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Ja bym z budy nie rezygnował Chieftec to fantastyczna sprawa mam DA-01BD i jestem mega zadowolony. A Która buda w Twoim przypadku hmm to kwestia gustu obie są świetne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 A gdzie masz zamiar kupować tego chieftec apx-01sd bo musze przyznać że jest bardzo fajny :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Ja bym wziął pierwszą, ale druga też fajna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyan Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Bierz APX-01SD. W środku są takie same ale ten nowy przód jest dużo ładniejszy. Gdzie w pl można je dostać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Ja jestem za bramką numer dwa. A co do sprzętu od Chiefteca to są zajebiste te budy. Sam bym taką chciał :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
--=KOBE=-- Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 widzialem obie LIVE i przyznam ze pierwsza jest bardzo duzo lepiej wykonana i ogolne wrazenie jest lepszejsze , ale nie musisz sie zsugerowywac mojom opiniom, bo mna sie i tak nikt tu nie pszejmuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 budy dostępne na http://www.chieftec.pl Pierwsza 630zł z zasiłka 360W Druga 652zł bez zasiłki :( - ale chyba ją wezmę a pote, PSU Top Power lub ThermalTake Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Na twoim miejscu to bym sobie wział Chiefteca Stalowego Big Towera np takiego jak ja mam dalem za niego 550zł! teraz koszyuje "tylko" 499zł! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 ale big mi się nie podoba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LucAss Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 ja bym wziął jednak tą klasyczna... zreszta taka mam, tylko czarna i nie alu... :) do tego mam tez okienko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Ta pierwsza jest brzydka i nawet za 400 pln bym nie wzial. Ta druga jest piekna (APX-01SD) - wzialbym za 400 pln :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 a ja bym za te pieniadze nie wzial zadnej z nich... za 650zl to naprawde wolalbym cos ze sprzetu wymienic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 a ja bym za te pieniadze nie wzial zadnej z nich... za 650zl to naprawde wolalbym cos ze sprzetu wymienic... Ostatnio mało gram więc GF3TI mi wystarczy (a poza tym 10k 3DMRKs na razie wystarczy) - co byś zmienił w moim konfigu - link na dole?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Może kilka słów od osoby która sprzedaje te obudowy :) Ax-01sld jest cała aluminiowa waży z zasilaczem okolo 8 kilo, generalnie bardzo dobra obudowa, koszyki na dyski doskonale odprowadzaja ciepło. Jedynie należy zmienić wentyl w bocznej ściance na model wolniejszy lub zmienic na 5 V., po prostu aluminium jest lżejsze i ten panel przy wentylu 2500 obr wpada w nieprzyjemne wibracje (przy modelach stalowych tego nie ma) :( Co do modelu APX-01SD to ma on z aluminium wykonany TYLKO przód więc a tą cene to porażka i to jeszcze bez zasilacza. Ta cena wynika z tego że jest to model robiony specjalnie dla cooler mastera przez Chieftec a jak wiadomo budy cooler mastera nie są tanie :) W razie jakiś dodatkowych pytań zapraszam na michal@chieftec.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomBa Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 najciemniej pod latrnią :lol: Chieftec są też u nas na http://sklep.tweak.pl 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LucAss Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Może kilka słów od osoby która sprzedaje te obudowy :) Ax-01sld jest cała aluminiowa waży z zasilaczem okolo 8 kilo, generalnie bardzo dobra obudowa, koszyki na dyski doskonale odprowadzaja ciepło. Jedynie należy zmienić wentyl w bocznej ściance na model wolniejszy lub zmienic na 5 V., po prostu aluminium jest lżejsze i ten panel przy wentylu 2500 obr wpada w nieprzyjemne wibracje (przy modelach stalowych tego nie ma) :( Co do modelu APX-01SD to ma on z aluminium wykonany TYLKO przód więc a tą cene to porażka i to jeszcze bez zasilacza. Ta cena wynika z tego że jest to model robiony specjalnie dla cooler mastera przez Chieftec a jak wiadomo budy cooler mastera nie są tanie :) W razie jakiś dodatkowych pytań zapraszam na michal@chieftec.pl Czemu jak sie cos u was chce kupic to nie ma na stanie, a jak sie dzwoni to odbiera pani mowiaca prawie po niemiecku ? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Może kilka słów od osoby która sprzedaje te obudowy :) Ax-01sld jest cała aluminiowa waży z zasilaczem okolo 8 kilo, generalnie bardzo dobra obudowa, koszyki na dyski doskonale odprowadzaja ciepło. Jedynie należy zmienić wentyl w bocznej ściance na model wolniejszy lub zmienic na 5 V., po prostu aluminium jest lżejsze i ten panel przy wentylu 2500 obr wpada w nieprzyjemne wibracje (przy modelach stalowych tego nie ma) :( Co do modelu APX-01SD to ma on z aluminium wykonany TYLKO przód więc a tą cene to porażka i to jeszcze bez zasilacza. Ta cena wynika z tego że jest to model robiony specjalnie dla cooler mastera przez Chieftec a jak wiadomo budy cooler mastera nie są tanie :) W razie jakiś dodatkowych pytań zapraszam na michal@chieftec.pl Czemu jak sie cos u was chce kupic to nie ma na stanie, a jak sie dzwoni to odbiera pani mowiaca prawie po niemiecku ? :( Po prostu nie bylo dostawy od polowy grudnia, nowa przyjedzie do Niemiec w przyszłym tygodniu w Polsce powinna byc pod koniec przyszłego tygodnia. Poza tym nie ma tylko kilku modeli (co prawda najpopularniejszych) gwarantuje ci jednak ze jak ich nie ma u nas to gdzie indziej nie kupisz :) no chyba że ktoś sam przytargał :). Co do tej "pani" to sekretarka w telefonie po niemiecku, po prostu często dzwonią do nas Niemcy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 aiki jaki jest czas realizacji zamówienia (DX-01-BD lub AX-01-SLD?? Czy istnieje możliwość zamówienia tej siateczki do umieszczenia przed przednimi wentylami ?? Rozumiem że ceny z VAT'em na stronie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist007 Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Ja wziol bym NR 1. Ten wiatraczek z boku na klapie to super rzecz. Idealnie chlodzi grafike (szczegolnie jak jest pasywny radiator). Troche psuje np efekt wygluszania, ale i tak bym wziol AX-01-SLD. Wiem co mowie, mam TX-10SL-D (scorpio). Chcialem z serii Dragon, ale Dragony MEDIUM maja 340W zasilke a Scorpio MEDIUM maja 360W. Sprawdz jakie maja zasilki (chyba ze chcesz do niej zaladowac jakis lepszy zasilacz (Fortron czy Enermax). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LucAss Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Ja wziol bym NR 1. Ten wiatraczek z boku na klapie to super rzecz. Idealnie chlodzi grafike (szczegolnie jak jest pasywny radiator). Troche psuje np efekt wygluszania, ale i tak bym wziol AX-01-SLD. Wiem co mowie, mam TX-10SL-D (scorpio). Chcialem z serii Dragon, ale Dragony MEDIUM maja 340W zasilke a Scorpio MEDIUM maja 360W. Sprawdz jakie maja zasilki (chyba ze chcesz do niej zaladowac jakis lepszy zasilacz (Fortron czy Enermax). teraz wszystkie modele już dają z 360W zasiłką nawet jak w katalogu jest 340W :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist007 Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 A i jeszcze jedno. Jezeli wezmiesz tego AX-01-SLD to mosisz sie liczyc z wymiana tego wentyla na klapie. Jest chyba na lozyskach ciernych i jakis kiepski "rzezi" strasznie. Ja wymienilem go na mastercoolera. A co do tej siateczki to ja rowniez zamontowalem sobie filtry powietrza na wejsciach (na przodzie i z boku). Ale trzeba by chyba uszczelnic klapy jakas b. cienka uszczelka i nieszczelnosci z tylu zeby uzyskac lepszy efekt bo troszke kurzu sie mi sie przedostaje mimo to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Sam mam pierwszego chieftec'a tylko w wersji big&black (nie do konca jest to black- ci co maja te budy to wiedza o czym pisze ;)), do tego enermax 431PFC (kupilem go wczesniej wiec zostal) i coz moge rzec? Bierz ktoras z tych bud, chlopie, i nie miej ZADNYCH dylematow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 aiki jaki jest czas realizacji zamówienia (DX-01-BD lub AX-01-SLD?? Czy istnieje możliwość zamówienia tej siateczki do umieszczenia przed przednimi wentylami ?? Rozumiem że ceny z VAT'em na stronie :?: DX-01-BD Bedą do końca następnego tygodnia AX-01SLD są dostępne. Jeśli obudowa jest dostępna wysyłam w tym samym dniu. Siateczek na razie nie ma być może od marca bedą w ofercie. Ceny z VAT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 A i jeszcze jedno. Jezeli wezmiesz tego AX-01-SLD to mosisz sie liczyc z wymiana tego wentyla na klapie. Jest chyba na lozyskach ciernych i jakis kiepski "rzezi" strasznie. Ja wymienilem go na mastercoolera. A co do tej siateczki to ja rowniez zamontowalem sobie filtry powietrza na wejsciach (na przodzie i z boku). Ale trzeba by chyba uszczelnic klapy jakas b. cienka uszczelka i nieszczelnosci z tylu zeby uzyskac lepszy efekt bo troszke kurzu sie mi sie przedostaje mimo to. Wentylator z boku obudowy to model D80SL-12 http://www.cybercoolerinc.com/dcfan3.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...