xeav Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Szukałem jakichś większych produkcji na linuksa. To co znalazłem to: - Quake 3, 4 - unreal Tournament 2004 - i... to wszystko! piszcie jeśli znacie jaieś inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmarian Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 jak dla mnie bomba ;-) tylko co mamy pisac ? nie zrozumialem pytania... a jedna z ulubionych moich to cedega, nie liczac natywnych ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psla Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 jak rozumiem chodzi o natywne gierce na lina :P w zasadzie chyba wiekszosc id software (jesli nie myle firmy) ofc quake1 :P heroes3 (!!) (to z tych co mam) no i na emulatorku dziala wiele gier, w tym m.in moje ulubione hity: wow, diablo2 (tylko co tu z maphackiem zrobic;P) dyna (dosbox:P) - of corz hicior ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 bierzez http://www.vmware.com/ i naginasz w co chcesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 bierzez http://www.vmware.com/ i naginasz w co chcesz ;) Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego co napisales. VMWare emuluje karte graficzna, ktora na dzien dzisiejszy bardzo kiepsko radzi sobie z obsluga Direct3D i o jakiejkolwiek grze, ktora tego wymaga mozesz w tym przypadku raczej zapomniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) jak gry z windowsa to wine,cedega - zadne tam vmware (huh) jak portowane to z tego typu, ktory wmieniles to (porty z fBSD przeportowane z linuksa): http://www.freebsd.org/ports/games.html (Przejrzyj sobie te z linux-* w nazwie) popatrz sobie, pare z nich to slynne FPP... PS. podalem liste portow z BSD, bo nie widzialem w sieci dobrego spisu gier pod linuksa Edytowane 2 Marca 2006 przez lofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego co napisales. VMWare emuluje karte graficzna, ktora na dzien dzisiejszy bardzo kiepsko radzi sobie z obsluga Direct3D i o jakiejkolwiek grze, ktora tego wymaga mozesz w tym przypadku raczej zapomniec. Cos sie zmieniło od wersji 3? Bo ostatnim razem jak korzystałem z tego to direct3d w ogóle nie działało. Zresztą w virtualpc tez nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Quake 1, 2, 3, 4 Unreal Tournament 99, 2003, 2004 America's Army Enemy Teritory Descent 3 Heretic II Savage: The Battle for Newerth Terminus Jagged Alliance 2 itd. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Cos sie zmieniło od wersji 3? Bo ostatnim razem jak korzystałem z tego to direct3d w ogóle nie działało. Zresztą w virtualpc tez nie działa. Coz, troche zmian bylo: http://www.vmware.com/support/ws5/doc/ws_vidsound_d3d.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 No to ładnie, bo w zadnym innym programie tego typu takiej mozliwosci nie ma. Nie widzialem tego przy opisach nowych wersji. Trzeba bedzie potestowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeav Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 no to mamy heroes3 Quake 1, 2, 3, 4 Unreal Tournament 99, 2003, 2004 America's Army Enemy Teritory Descent 3 Heretic II Savage: The Battle for Newerth Terminus Jagged Alliance 2 czyli niema tak źle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmarian Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 mhm... i mamy jeszcze kilkaset pozycji na www.transgaming.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeav Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 mhm... i mamy jeszcze kilkaset pozycji na www.transgaming.com ale mi chodzi o 'większe' produkcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Czyli co? Wiekszosc gier z windows to nie są 'duze' pozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Cube. Fajne fpp. ;] Btw. http://gry.linux.pl Edytowane 12 Marca 2006 przez mkl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al_Azif Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Jest jakaś możliwosc uruchomienia Call of duty 2 pod linuxa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmarian Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 mi się pod cedegą instaluje ale nie uruchamia : CoD2 1.0 build win-x86 Oct 6 2005----- FS_Startup -----Current language: englishCurrent search path:C:\Program Files\Call of Duty 2\main\iw_14.iwd (4038 files)C:\Program Files\Call of Duty 2\main\iw_13.iwd (22624 files)C:\Program Files\Call of Duty 2\main\iw_12.iwd (1016 files)C:\Program Files\Call of Duty 2\main\iw_11.iwd (1462 files)C:\Program Files\Call of Duty 2\main\iw_10.iwd (1936 files)C:\Program Files\Call of Duty 2\main\iw_09.iwd (2142 files)C:\Program Files\Call of Duty 2\main\iw_08.iwd (2723 files)C:\Program Files\Call of Duty 2\main\iw_07.iwd (3384 files)C:\Program Files\Call of Duty 2\main\iw_06.iwd (990 files)C:\Program Files\Call of Duty 2\main\iw_05.iwd (928 files)C:\Program Files\Call of Duty 2\main\iw_04.iwd (698 files)C:\Program Files\Call of Duty 2\main\iw_03.iwd (26 files)C:\Program Files\Call of Duty 2\main\iw_02.iwd (40 files)C:\Program Files\Call of Duty 2\main\iw_01.iwd (16 files)C:\Program Files\Call of Duty 2\main\iw_00.iwd (102 files)C:\Program Files\Call of Duty 2/mainC:\Program Files\Call of Duty 2/rawC:\Program Files\Call of Duty 2/raw_sharedC:\Program Files\Call of Duty 2/devrawC:\Program Files\Call of Duty 2/devraw_sharedFile Handles:----------------------81546 files in iwd filesexecing default.cfgcouldn't exec language.cfg========= autoconfigureconfigure.csv: using CPU configuration 2 GHz 512 MBexecing configure.cfgconfigure.csv: using GPU configuration "*"Measured CPU speed is 2.00 GHzSystem memory is 1024 MB (capped at 1 GB)Video card is "Direct3D HAL"Streaming SIMD Extensions (SSE) supported----- Client Initialization ---------- Initializing Renderer ---------------------------------------- Client Initialization Complete ---------- R_Init -----Getting Direct3D 9 interface...Pixel shader version is 1.3Vertex shader version is 1.1Video card or driver doesn't accelerate dynamic textures.Video card or driver doesn't support the required fixed-function texture blend operations. DirectX 7 rendering path will not be available.Video card or driver doesn't support linear filtering when copying and shrinking the frame buffer.Video card or driver doesn't support enough textures for the DirectX 9 code path. DirectX 9 rendering path will not be available.Error during initialization:No valid rendering code path detected. zassałem sobie Win2003 Server Enterprajs - akurat za 180 dni mi się znudzi ;-) Może ktoś wie co można zrobić aby CoD2 zadziałało ? Czy ww info o braku wsparcia dynamicznych textur itp nie są zaimplementowane w cedegę ? a może wystrczy kilka opcji w .conf ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veXus Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Al_Azif jest taka możliwość, cedega sobie radzi z CoD2 Inne gry: http://gry.linux.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al_Azif Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Al_Azif jest taka możliwość, cedega sobie radzi z CoD2 Inne gry: http://gry.linux.pl/ Tzn. radzi sobie, ale jak czy mozna w m iare komfortowo grac czy tylko uruchomic popatrzec na pokaz slajdów albo na jakies błedy wyskakujace i sie podniecic ze sie uruchomił....;P bardziej zadawala mnie opcja pierwsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veXus Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Nie uruchamialem, wiec ci nie powiem jak dziala. Na jakims forum widzialem wypowiedz kolesia, ktory mowil ze w America`s Army pod Linuxem ma wiecej fps niz pod Windowsem. Nie wiem jak bedzie u ciebie z Cod2 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harvester of Chaos Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 A może ktoś znalazł jakiś projekt serwera dedykowanego dla HoMM III ? :) Szukałem i szukałem i nic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 a co tam serwerowac, to nie fpp ze ludzie moga sie dolaczac tylko zamnkiete sesje gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harvester of Chaos Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 No nei wiem nie udało mi sie go jakoś zmusić do grania online. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...