Arni Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Bo pytasz o rzeczy które są na tej samej stronie u góry .... :ph34r: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Sorki ale zupełnie nie rozumiem o co Ci chodzi... jak nie zamierzasz pomóc to po co sie odzywasz ?? Bo wiesz jest taka mała zasada. Jeżeli coś jest na forum to nie pytamy się o to 10razy tylko czytamy , szukamy i takie tak. Niestety tobie sie nie chce i skonczy się na tym , że będziesz się pytał czym się różnią złączki , jakie węże kupic. Chłodzenie wodne to nie zabawka i może zrobić duże kuku komputerkowi więc jeżeli nie masz ochoty czytać , dużo czytać nawet nie zaglądaj w tą część forum. Oczywiście jeżeli będziesz mial jakis naprawdę problem to z pewnością bardziej doświadczeni użytkownicy pomogą , tymczasem zapraszam do "ważnych tematów" oraaz do oglądania wucetów innych userów bo wiele można się przez to nauczyć ! dziekuje ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Dziękuje za cenne rady. Powiem tylko tyle, że to nie jest mój pierwszy kontakt z WC (bez głupich skojarzeń proszę). Mam już za sobą 2 rewizje. Niestety na temat pompek Laind nie wiem za dużo, dlatego pytam.. Edit. Czy pompkę można uruchomić na "sucho" ? nic jej sie nie stanie ? Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez abnormal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 wersji bez '+' nie przerobisz na + modyfikacja topu :) :) lutownica do ręki i na forum jest link jak to zrobic. wersja z '+' teoretycznie moze byc nieznacznie glosniejsza bo wirnik pracuje z większa iloscia rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Na sucho tej pompki nie odpalaj bo bedziesz musiał kupić drugą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Czy pompkę można uruchomić na "sucho" ? nic jej sie nie stanie ?Zależy jak długo. Kilka sekund nic jej nie zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Zależy jak długo. Kilka sekund nic jej nie zrobi.Jednej zrobi , drugiej nie. Nie warto ryzykowac ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 mam ostatnio problem z ta pompka, od jakis 2 dni wydaje niesamowicie denerwujacy dzwiek cos jakby sie stalo kolo wielkiego tranzystora :/ wiecie moze co to moze byc? powietrze chyba odpada bo z reza nie zasysa, przynajmniej tego nie widze. mozliwe aby za mocno przykrecony top wplywal na takie efekty? dodam tylko ze czasm zdarzylo sie ze pompka chodzila z niewielka iloscia plynu bo na dolocie sie blokowalo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Nadpalona . 2 sek wystarczy by spalić pompke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Nadpalona . 2 sek wystarczy by spalić pompke Chyba jakiś lipny egzemplarz Ci się trafił :P Mojej się nic nie stało jak ruszyła na sucho bo woda nie doszła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Nawet jeśli to i tak twierdzenie że nic się nie stanie pompce jak odpali ją się na sucho jest trochę :ploom: i to wbrew instrukcji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 mam ostatnio problem z ta pompka, od jakis 2 dni wydaje niesamowicie denerwujacy dzwiek cos jakby sie stalo kolo wielkiego tranzystora :/ wiecie moze co to moze byc? powietrze chyba odpada bo z reza nie zasysa, przynajmniej tego nie widze. mozliwe aby za mocno przykrecony top wplywal na takie efekty? dodam tylko ze czasm zdarzylo sie ze pompka chodzila z niewielka iloscia plynu bo na dolocie sie blokowalo :PJa mialem taki dosc dziwny przypadek z DDC i topami do niej. To znaczy mam 2 rewizje DDC z 2 roznymi topami watercoola, ten starszy wirnik mial nieco szerszy wlot i zarowno top oryginalny jak i ten watercoola ze starszej rewizji mial 2mm pierscien przy wlocie... Jakos bardzo na to nie zwrocilem uwagi dopoki nie zamienilem topow, jedna pompka pracowala sporo lepiej, za to druga nie ruszyla wogole... dopiero wtedy odkrylem ten pierscien w starszej rewizji (co ciekawsze jak ja rozebralem to i PCB sie inne okazalo, tak ze w tym PCB zrobienie moda niestety nie bedzie taki proste...). Oczywiscie od razu oba topy poszly pod szlifierke i przerobilem je na hiflow, jesli sie zachowaly jakies foty z prac to pewnie wrzuce porownanie tych topow i wirnikow. Jaka masz wersje DDC? T czy RT? Jesli z gwintami i uzywasz o-ringow to rownie dobrze mogles zadusic pompke przez zbyt mocne ich dokrecenie, tez tak zrobilem i oringi sie zgniotly i zablokowaly prawie calkiem przelot, warczala wtedy dosc mocno. Najlepiej je wywal i uzyj tasmy teflonowej. Warczec i stukac moze jeszcze jak sie tam napcha paprochow, nawet minimalny smiec powoduje taki efekt, tak to bywa z wirnikami odsrodkowymi i duza liczba rpm, wiec sugerowal bym demontaz i dokladne wymycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 mam swiftech wersja T, ale wczesniej pompka chodzila wporzadku na topie alphacoola, jak przez kilka miechow. teraz zalozylem zlaczki koolance i przy odpaleniu zaczela buczec, aktualnie na topie koolanca dalej buczy. sadze ze kwestia bebechow. zapewne jak Arni podal cos nadpalilo sie. w sobote skocze z gwara do skelpu zobaczymy co bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Mój laing chodzi jak silniczek z zabawek, zmiana topu z standardowego na ek 3/8" prócz wyglądu + flow nic nie przyniosła czy to jest normalny dźwięk w tej pompce(nie mam porównania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Postaw ją na gąbeczce. Jeśli już to zrobiłeś (odizolowałeś od podłoża) to znaczy że coś z nią nie teges. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 caly czas stala ma macie wyciszajacej teraz nawet w powietrzu i nic, cos sie zrypala trzeba na gwarancji podjac walke :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Wszystkie ddc maja odglos silniczka tylko nie wszyscy to slysza;p lub zagluszaja im inne czesci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Wszystkie ddc maja odglos silniczka tylko nie wszyscy to slysza;p lub zagluszaja im inne czesciHeh... ale niektore pracuja cicho, a niektore faktycznie warcza... rewizji tego wyszlo sporo, a ktora sie ma da sie stwierdzic po wirniku i PCB, bo ono tez sie roznilo. ja mam 2 szt., obie zamocowane na topie Watercoola z rozwierconymi wlotami pod zlaczki hiflow, obie sa zamocowane za zestawie montazowym do DDC w zatoce 3,5 cala, tylko ze ta starsza rewizja jest po prostu 3 razy cichsza od nowszej, wydajnosc powiedzial bym ze tez ma nieco lepsza, glownie ze wzgledu pewnie na nieco szerszy otwor w wirniku. Nic innego mi ich nie zaglusza, bo zwyczajnie jak robilem porownanie podpiolem je same z bezglosnego zasilacza, ktorego uzywam do napelniania ukladu, wiec chyba moglem je normalnie porownac... Glosnasc tej pompki zalezy od tego na co trafisz, choc faktycznie te najnowsze sa juz praktycznie o tej samej powtarzalnosci tak ze w nich nie bardzo jest jak przebierac za najcichsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Tyle ze stara rev sie psula a w nowej faktycznie chyba sa glosne moja wybieralem a jest dosyc glosna porownywalem tez z innymi ddc posiadanymi przez forumowiczow i nawet okazywal sie cichsza ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 @Miczq - o ktorej rewizji mowisz? Bo z tego co mi sie zdaje to z 5 ich bylo labo lepiej... Ja mam najnowsza, to znaczy jakas 3-4 miesieczna i taka sprzed 2-3 lat, jeszcze z innym PCB. Ta stara smiga idealnie i nie zauwazylem na niej praktycznie zadnych sladow zuzycia, do tego jest wydajniejsza i cichsza, tak ze nie narzekam. Nowsza jest glosniejsza, ale tez dziala spoko, wiec plakal nie bede :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 a można gdzieś dostać wirnik ze starej rev. ? lub ew. nowy do zmodowania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 (edytowane) Na shacku bylo cos na ten temat, Arni pisal tam wlasnie o DDC i jej modach. Tylko z wirnikiem podejrzewam ze nie bedzie tak latwo, to znaczy z rozwierceniem/rozszlifowaniem, coby wewnetrznych kanalikow nie uszkodzic, to wirnik odsrodkowy, tak ze musza jeszcze byc odpowiednio wyprofilowane. Jutro jak nie zapomne zgrac fotek i wziac do roboty dam fotki moich wirnikow. Oba sa czarne (tak ze ten stary to bardzo stara rewizja, bo z tego co kojarze jeszcze po drodze byly niebieskie z wiekszym otworem). Edytowane 3 Września 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 (edytowane) Hmm myslalem ze tylko dwie rev najnowsza jest chyba z niebieskim wirnikiem? A przynajmniej taka mam a tez kupowalem niedawno i to z nowej dostawy Ps. Jakbys kiedys zdejmowal top napisz jaka masz rev pcb Edytowane 3 Września 2008 przez Miczq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Niebieskie wirniki z tego co pamiętam mają 3.2 a czarne 3.1 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Arni a orientujesz sie czy 3.2 to najnowsza rev? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 3.2 to inaczej wersja plus, czyli ta 18w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 ja mam zwykla wersje z niebieskim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Ps. Jakbys kiedys zdejmowal top napisz jaka masz rev pcbOk. Z tej nowszej nie bede przez najblizszy czas sciagal, ta starsza pracuje w innym ukladzie tak ze pewnie dzis albo jutro bede w nim dlubal coby grafe zmienic, tak ze i do pompki moge zajrzec i strzelic fotke PCB, chyba ze mam ja juz gdzies zrobiona. W takim razie ta moja nowsza to pewnie 3.1 bo wirnik czorny jak smola, a starsza to juz bardziej zabytkowa seria :) W kazdyb badz razie PCB nie przypomina nawet tego ktore Arni pokazywal na shacku przy temacie o modowaniu DDC, tam moda tak strzelic sie niestety nie da... krotko mowiac PCB calkiem inne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Abnormal - ja mam 3.2 a mam zwykla wersje bez + Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 bo 3.2 jest + i bez + wersja plus różni się lutem .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...