Gość MaRuH Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Witam Pisze w imieniu brata,ma on tego p4 530 i zastanawia sie czy go nie sprzedać i kupić dwurdzeniówke 805 bo jest wmiare tania, 530 pujdzie gdzies za 550 zł a 805 w apollo kosztuje chyba 520zł wiec sie opłaca ale czy wydajnosc bedzie wieksza bo 530 jest na szynie 800 a 805 na 533 a i nie wiem jeszcze czy ten 805 ma HT? jak myslicie brać 805 Edytowane 4 Marca 2006 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 moze na logike jak sprzedajesz cos drozej a kupujesz tansze to co jest lepsze? to drozsze czy tansze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 wiadomo ze to drosze heh ale 805 ma 2 rdzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 moze na logike jak sprzedajesz cos drozej a kupujesz tansze to co jest lepsze? to drozsze czy tansze?Pojęcie względne, był test semprona 2600+ i 2800+, czasami to ten tańszy był szybszy a czasami ten droższy, a jeszcze w innej sytuacji były równe. Albo wybierając proca do gier, amd vs intel-amd lepsze i tańsze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Kurde ten intel wszystko bruździ ... Za 520 zł są 2 rdzenie , a w Q4 to ten Pentium zmiata San diego ... teraz tylko pytanie ile nowych gier będzie wstanie wykorzystywać struktury 2 rdzeniowe , bo jak większość to bardziej sie opłaca Intel , jak niewiele to AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Czy ja wiem czy będzie duża różnica :?. Można sporo poczytać na ten temat. Ten procek Intelowi trochę nie wyszedł. Ja bym się jeszcze wstrzymał z kupnem dwurdzeniowego Pentiuma do czasu, aż coś w nim poprawią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 A ja bym zmienił 530 na 805. Różnica powinna być odczuwalna. Co dwa ficzyczne rdzenie, to nie dwa logiczne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 wejdz do tematu o 805 i poczytaj o nim ;] w 3d markach procek nie odstaje od semprona a w 2006 kopie go po zadzie ;] moja 805 narazie smiga na 3,6ghz i jestem bardzo zadowolony ze zmiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 chyba bracik zmieni ale jeszcze nie jest pewien bo 530 wykrecony na 3.6ghz narazie mu wystarcza do wszystkiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skowri Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Ja bym zostal przy P4530. Dwurdzewniowe P4 sa pod wzgledem wydajnosci takie same jak jedno a czasami nawet slabsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...