Skocz do zawartości
Gość MaRuH

P4 530j Vs 805!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pisze w imieniu brata,ma on tego p4 530 i zastanawia sie czy go nie sprzedać i kupić dwurdzeniówke 805 bo jest wmiare tania, 530 pujdzie gdzies za 550 zł a 805 w apollo kosztuje chyba 520zł wiec sie opłaca ale czy wydajnosc bedzie wieksza bo 530 jest na szynie 800 a 805 na 533 a i nie wiem jeszcze czy ten 805 ma HT? jak myslicie brać 805

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

moze na logike jak sprzedajesz cos drozej a kupujesz tansze to co jest lepsze? to drozsze czy tansze?

Pojęcie względne, był test semprona 2600+ i 2800+, czasami to ten tańszy był szybszy a czasami ten droższy, a jeszcze w innej sytuacji były równe. Albo wybierając proca do gier, amd vs intel-amd lepsze i tańsze ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde ten intel wszystko bruździ ...

Za 520 zł są 2 rdzenie , a w Q4 to ten Pentium zmiata San diego ... teraz tylko pytanie ile nowych gier będzie wstanie wykorzystywać struktury 2 rdzeniowe , bo jak większość to bardziej sie opłaca Intel , jak niewiele to AMD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem czy będzie duża różnica :?. Można sporo poczytać na ten temat. Ten procek Intelowi trochę nie wyszedł. Ja bym się jeszcze wstrzymał z kupnem dwurdzeniowego Pentiuma do czasu, aż coś w nim poprawią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi