Skocz do zawartości
Memphis

Polish Linux Distribution ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Właśńie kupiełm Chip SPECIAL w którym jest PLD 1.0 (3 CD). Na dniach będę miał dysk ok. 5 - 8 GB (mam nadzieję, zę wystarczy ?) specjalnie dla niego. czy jest moze na forum jakiś urzytkownik tej dystrybucji, albo ktoś, kt mógłby powiedzieć o ewentualnych wadach tej dystr. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Właśńie kupiełm Chip SPECIAL w którym jest PLD 1.0 (3 CD). Na dniach będę miał dysk ok. 5 - 8 GB (mam nadzieję, zę wystarczy ?) specjalnie dla niego. czy jest moze na forum jakiś urzytkownik tej dystrybucji, albo ktoś, kt mógłby powiedzieć o ewentualnych wadach tej dystr. ?

Primo PLD Linux Distribution - lamy z chipa używają jeszcze rozwijają to na Polish... co jest nieaktualne od dawna.

Zainstaluje się to bez problemów na 120 MB więc 5-8 styknie w zupełności.

To jedyna dystrybucja pozbawiona wad :wink: No może nie ma pełnej autodetekcji sprzętu... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PLD ma jedną wadę - gdy zainstalujesz to nie chcesz patrzeć na inne dystrybucje już nigdy więcej :)

A poważnie to spotkałem się z opinią że największa wada PLD to brak graficznego instalatora. Ja osobiście instalowałem PLD ręcznie za pomocą 'prowizorki' (parę skryptów + ręczne wpisywanie poleceń) i nie narzekam. Obecny instalator to i tak luksus :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra. Dysk to będzie Caviar 8,4 GB. Tylko poczekam na wysyłkę, ale przez ten czas trochje mi się nudzi i czytam sobie o Linuxie. Znalazłem w sieci ( http://newbie.linux.pl/?id=article&kategoria=4&show=6 ) opis konfiguracji SDI. Czy w przypadku mojego łącza (z Multimedii 128kb/s) konfiguracja będzie przebiegała podobnie ? Monterzy nie zostawili żadnych ionformacji, a nie chcę na razie dzwonić do pomocy technicznej. I od razu drugie pytanie - nie lubię zbytnio uczyć się e- book'ów. przydałoby się coś papierowego (wygoda i oczy nie bolą). Może coś polecicie ? Z góry thanks ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

No dobra. Dysk to będzie Caviar 8,4 GB. Tylko poczekam na wysyłkę, ale przez ten czas trochje mi się nudzi i czytam sobie o Linuxie. Znalazłem w sieci ( http://newbie.linux.pl/?id=article&kategoria=4&show=6 ) opis konfiguracji SDI. Czy w przypadku mojego łącza (z Multimedii 128kb/s) konfiguracja będzie przebiegała podobnie ?

Przez co jest podłączone te łącze?

Co do SDI zerknij na: http://irc.pld.org.pl/?sub=show&item=22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

PLD ma jedną wadę - gdy zainstalujesz to nie chcesz patrzeć na inne dystrybucje już nigdy więcej :)

A poważnie to spotkałem się z opinią że największa wada PLD to brak graficznego instalatora. Ja osobiście instalowałem PLD ręcznie za pomocą 'prowizorki' (parę skryptów + ręczne wpisywanie poleceń) i nie narzekam. Obecny instalator to i tak luksus :)

puknij sie w glowe, ;] PLD jest fajen bez graficznego instalatora - nota bene slack tez nie ma graficznego - a jak czlowiek wie co ma robic i juz nie pierwszy raz instaluje linuxa to mu graficzny instalator nie jest potrzebny, a PLD 1.0 (Ra) narazie nie jest dystrybucja latwa w obsludze dla poczatkujacych - dla kazdego poczatkujacego nie mogacego sobie poradzic z instalka polecam rh 7.2 lub wyzszy ;]. pozdr

ps. w koncu PLD to polski produkt na skale swiatowa ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi