stamad7411 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Mam problem gdy włączam komputer nieraz nie loguje się do systemu tylko pisze boot DISK BOOT FAILURE , INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER.Po ponownym restarcie zaczyna się ładować i windows chodzi. nie wiem co to może być myślałem ,że dysk bo nie dawno kupiłem nowy i zaczął mi stwarzać problemy oraz pojawiły się na nim bad sektory myślałem ,że to od tego,ale chyba nie bo dysk oddałem do reklamacji i zainstalowałem system na innym dysku i robi się to samo. Nie wiem czy to istone ale ostatnio w kompie zmieniłem płytę główną,pamięci,dysk,karte graficzną,procesor i zasilacz moja konfiguracja SEAGATE BARACUDA 80 GB PŁYTA ECS KT600A PROC SEMPRON 2800+ GRAF LEADTEK WINFAST A6200TD ZASILACZ TRONIE 550 W Pamięć Kingston 512 Mb DDR Przypuszczam,że dysk dostał bad sektorów od czegoś innego,ale nie wiem co może być tego przyczyną. w załączniku podaję odczyt S.M.A.R.T. smart.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 Przeleć dysk hdd regeneratorem, i wymień zasilacz, nie podoba mi sie on. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stamad7411 Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 zmieniałem już taśmę,zasilacz i nadal nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Grzechu_1990 Napisano Wczoraj, 21:30 Przeleć dysk hdd regeneratorem, i wymień zasilacz, nie podoba mi sie on. Grzechu nie przesadzaj z tymi zasilaczami :) zobacz jakiego ja mam (s)hita a nie mam problemów hehe pozdrawiam Edytowane 11 Marca 2006 przez 123Frytki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Ja mam fortrona 300w i tkai sam problem z dyskiem. Ale dosyć rzadko więc się nie przejmuje. Zasilka raczej nie ma wiele do rzeczy. Taśmy zmieniałem dziesiątki razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123Frytki Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Ja mam fortrona 300w i tkai sam problem z dyskiem. Ale dosyć rzadko więc się nie przejmuje. Zasilka raczej nie ma wiele do rzeczy. Taśmy zmieniałem dziesiątki razy.A robi sie tak obojętnie do którego gniazda IDE na płycie podepniesz dysk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p0rNfLaKe Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 ja mialem podbobnie. znaczy badsectory sie nie pojawialy, ale znikaly dane, musialem z pare razy przeinstalowac windowsa (znkaly pliki systemowe itd), itd itp. wiele rzeczy probowalem. ale co pomoglo? przedmuchanie zasilacza. zasilacz pewnie po prostu nie wyrabial. 2 partycje przez to stracilem. z duza iloscia danych. po prostu dysk tracil dane. od 3-4 miesiecy po przedmuchaniu wszystko cacy. wiec zasilacz, naprawde ma duze znaczenie. mimo ze nie zmienilem, to wydmuchalem tone kurzu i pomoglo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Co do zasilaczy, to może mieć nawet CH420W. Po prostu raz się uda, a raz nie... Poza tym polecam ten topik: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972 oraz ten: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=199660 No i jeszcze ten program: http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk oraz tematy o uszkodzeniach dysków (na forum - szukajka jest na górze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...