e!Gr00bY Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Arkady - no to pozastaje Palomino 1700+ AGOIA @ ~1.7GHz. Tak źle to nie jest. Przy FSB 150MHz PR wyjdzie koło 2100+ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Arkady - no to pozastaje Palomino 1700+ AGOIA @ ~1.7GHz. Tak źle to nie jest. Przy FSB 150MHz PR wyjdzie koło 2100+ :)a co na ciebie wpłynęło: - problemy z zakupem mobo - niewiadoma (na95% że nie) obsługa t-bred - ograniczenia ze slotami pci - ograniczenia z ilścią memorków non-ecc - brak opcji o/c mnożnika na płycie :?: :) :?: qrna, jak to brzmi...tragedia...ale ja się cieszę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Arkady - oczywiscie zostało 2xPalomino 1700+ AGOIA bo T-Breda nie można uruchomic jako MP (L5 nie działa). Opcja Dual Athlon pozostaje jak najbardziej aktualna... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Arkady - oczywiscie zostało 2xPalomino 1700+ AGOIA bo T-Breda nie można uruchomic jako MP (L5 nie działa). Opcja Dual Athlon pozostaje jak najbardziej aktualna... :)no, to ql. ale żeby wszystko było do końca powiedziane to do powyższej "tragicznej" listy dodajmy to, że bardzo mało softu wykorzysta moc takiego kompa. po prostu sprzęt będzie jechałał na jednym cpu (a konktretnie na dwóch, w sumie wykorzystanych na 50% całej wydajności), lepiej, żebyś się nie zawiódł. inna sprawa, że odpalając 2 programy lub więcej - wtedy winda "rozdziela" obciążenie na oba cpu. psu - zalecany min 400W gry - nie słyszałem, by któraś to wykorzystywała, quake ponoć miał mieć obsługę duala ale na listach (jak chcesz to znajdę) piszą , że nic z tego. no i problem z dużą ilością memorków - odsyłam do mojego postu (sznurek wisi pare postów wyżej). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 http://forums.2cpu.com/showthread.php?s=&t...&threadid=30679 gość (natter) pisze jak byk ze zmoddowal tbreda 1700 a tu inny: http://forums.2cpu.com/showthread.php?s=&t...&threadid=30646 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 http://forums.2cpu.com/showthread.php?s=&threadid=30679 gość (natter) pisze jak byk ze zmoddowal tbreda 1700 a tu inny: http://forums.2cpu.com/showthread.php?s=&threadid=30646 ja bym był ostrożny - tam są dwaj kubusie co zmodowali XP tbred na duala ale oni mają mobo z jakimś nowym chipsetem MPX2. muszę zalookać na stronę amd co to za wynalazek albo na stronie iwila. dajmy się sprawie uleżeć :lol: ale jak tak to zaj.....ie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 rany ... i tak jest jak z ogniwem peltiera .... jak ktos nie dotknie to pisze fajnie rzeczy ..... ja siedze na dualu od ok 5 lat ( od kiedy weszlo abit bp6 ) i szczerze .... juz nigdy potem niekupilem jednoprocesorowej plyty potem byl abit vp6 ... z którego pisze i asus z opisu wydajność dedykowanych programów jest cholerna :-) ( troche baiwe sie dvix ) w ile intel 3.0Ghz obrabia pakiet seti ?? a i gdzie jeszcze dostac AGOIE w wawie ?? szukam 1800+ :-) MIchał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Co do programów i gier które nie wykorzystują dwóch procesorów to jeden 1.7GHz wystrarczy jak już mówiłem. A moc będzie potrzebne do 3DStudio, a z tego co mi wiadomo ten progs. nie ma problemów z obsługa dwóch procków 8) MPX2 powiadasz? Łyknął bym coś takiego, ale dostępność tego jest pewnie porownywalna z P4 1.8A na C1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Co do programów i gier które nie wykorzystują dwóch procesorów to jeden 1.7GHz wystrarczy jak już mówiłem. A moc będzie potrzebne do 3DStudio, a z tego co mi wiadomo ten progs. nie ma problemów z obsługa dwóch procków 8) MPX2 powiadasz? Łyknął bym coś takiego, ale dostępność tego jest pewnie porownywalna z P4 1.8A na C1hmm - biały króliczek jest pewnie tam gdzie dealer IWIL'a w Polsce. ps. 3ds + 2procki = rulzz. 90 - 95% przyrostu wydajności w renderingu. niestety przy liczeniu świateł dual nie działa - tylko w czystym renderze (odbicia i scenka). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 http://forums.2cpu.com/forumdisplay.php?forumid=28 to sobie przeglądnijcie a w szczególności podpisy konfigów kolesi. najbardziej mnie cieszy że chodzą im 2x XP2400+. jeszcze poszukam, może ktoś odpalił t-breda w dualu, chociaż znalazłem posty, że się nie da. ale 2x 2400+ to i tak jest już wypas. takie dwa proce by sprawiły, że przez następny rok żaden komp by w renderze nie podskoczył :lol: . Przeciez 2400+ to tylko Throughbready. Palomino sie skonczylo na 2100+ 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 http://forums.2cpu.com/forumdisplay.php?forumid=28 to sobie przeglądnijcie a w szczególności podpisy konfigów kolesi. najbardziej mnie cieszy że chodzą im 2x XP2400+. jeszcze poszukam, może ktoś odpalił t-breda w dualu, chociaż znalazłem posty, że się nie da. ale 2x 2400+ to i tak jest już wypas. takie dwa proce by sprawiły, że przez następny rok żaden komp by w renderze nie podskoczył :lol: . Przeciez 2400+ to tylko Throughbready. Palomino sie skonczylo na 2100+ 8Oyhm, później skumałem, że kompy tych ludzi to sprzęt na chipsecie MPX2, tak więc jest prawdopodobieństwo, że tbredyXP chodzdzą w dualu tylko na tym chipsecie - bo to o to chodzi. jeśli chodzi o obsługę pojedyńczych tbredów to od biosu 1009 np. moja mobo obsługuje nawet XP2600+ (ciekawe czy odpala się podziałka 1/5 8O :?: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Nie chce nic mówić ale z tego co wiem to takie płyty chodzą na prockach MP a nie XP; a jeszcze muszą to być 2 identyczne procki ?? ale nie jestem znawcą tego tematu więc prosze o skorygowanie mojej wypowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 Nie chce nic mówić ale z tego co wiem to takie płyty chodzą na prockach MP a nie XP; a jeszcze muszą to być 2 identyczne procki ?? ale nie jestem znawcą tego tematu więc prosze o skorygowanie mojej wypowiedzicały w tym sęk żeby odpalić 2x XP za pół ceny 2x MP. czyż to nie jest szczyt O/C :?: :lol: nie muszą być identyczne (musi być jedynie to samo fsb) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegan Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 e!Gr00bY jak tam szukanie mobo i składanie szmelcu do kupy :-) Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Znalazłem za 550zł w W-wie :) Nie powiem gdzie bo jeszcze ktoś mi wykupi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Znalazłem za 550zł w W-wie :) Nie powiem gdzie bo jeszcze ktoś mi wykupi :Dno stary, pożegnaj się z widokiem jednego socketu na mobo, bo u siebie już zawsze będziesz miał dwa :lol: z czasem zacznie cie obchodzic co to znaczy ecc, ale to inna bajka :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Znalazłem za 550zł w W-wie :) Nie powiem gdzie bo jeszcze ktoś mi wykupi :DZa dualną płytę ???? - jaka asus ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Arkady - Fajnie, że ma obsługę 2400+ i 2600+, ale bardziej by mnie ucieszyła obsługa T-Bred'ów 0.13um. Nie wiem może jak w tutaj sprawa wygląda?a 2400+ i 2600+ to co może Palomino ?? 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 no to decyzja o upgrejdzie została podjęta... kupuję 2x XP2100+ B0 i przestawiam mnożnik... http://forums.2cpu.com/showthread.php?s=&t...&threadid=31147 czy ktoś wie gdzie w wawie są "dobre" XP2100 ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 no to decyzja o upgrejdzie została podjęta... kupuję 2x XP2100+ B0 i przestawiam mnożnik... http://forums.2cpu.com/showthread.php?s=&t...&threadid=31147 czy ktoś wie gdzie w wawie są "dobre" XP2100 ???? no, będę śledził twoje poczynania :) ja próbowałem ciąć i łączyć mostki L3 i L4 w palomino (ciebie też to czeka) i mi nie wyszło :oops: mimo, że wyglądało na to, że udało mi się przeciąć mostki i połączyć. ciekawostka - po przecięciu wszystkich i bez ponownego połączenia procek działa nominalnie czyli jako xp1600 8O a to moje stare zmagania: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=7776&highlight= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Plytka to ten ASUS o ktorym caly czas mowa. MOBO jest nowe i nie bedzie problemu nawet z faktura VAT :) Na dodatek jeszcze dzis przeczytalem, ze juz przerobili 9500 na FireGL (wiedzialem, ze to kwestia czasu) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=19511 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 jakby ktos z was sie zdecydowal przypadkiem na tego gigabyte'a to prosze o jakies sprawozdanie ;] bo sie szykuje na niego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Plytka to ten ASUS o ktorym caly czas mowa. MOBO jest nowe i nie bedzie problemu nawet z faktura VAT :) Na dodatek jeszcze dzis przeczytalem, ze juz przerobili 9500 na FireGL (wiedzialem, ze to kwestia czasu) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=19511 Czyli znalazłeś asusa w cenie trochę powyżej 500 zł ???? Za taką cenę ja też bym się pisał - możesz załatwić więcej tych płytek (tzn. przynamniej jeszcze jedną :) )? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Wiem, ze jest jedna. Jak bede kupował to sie spytam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Ludzie ,przeciez 2400+ i 2600+ to sa wlasnie tbredy i to B0 innymi slowy 0.13u wiec tbredy dzialaja....A i widzialem w podpisach na zachodzie bredy na dualach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 I czym się różni ten czipset z X na końcu? Cena płyty mnie zdziwiła - jak ostatnio się pytałem (co prawda było to chwilkę temu) to dostałem odpowiedz w granicach 1000 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 X od extended - rozszerzona obsługa portów PCI - w mpx są 64bit/66MHz, w mp - 64bit/33Mhz. oraz inne różnice. na stronie AMD masz specyfikację. MPX: http://www.amd.com/us-en/Processors/Techni...39_4296,00.html MP: http://www.amd.com/us-en/Processors/Techni...39_1130,00.html btw - o mpx2 nic nie ma 8O ,to chyba jakaś innowacja iwil'a, jeśli w ogóle są różnice, poza nazwą, ofkorz I czym się różni ten czipset z X na końcu? Cena płyty mnie zdziwiła - jak ostatnio się pytałem (co prawda było to chwilkę temu) to dostałem odpowiedz w granicach 1000 zł. hmmm - to dużo czy mało? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 W porównaniu do 500 dużo. Jak by nie liczyć dwa razy więcej. Jeszcze się musze zastanowić, skończyć z sesją i posprawdzać Krakowskie sklepy - i może też dualem się będęcieszył. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...