Gość lukas_gab Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Witam ! Mam Płyte Asrock 478 Celeron D numeru nie znam wiem ze ma orginalne taktowanie 2,93 GhZ Dysk 80 gb + 40 gb 1*256mb ram + 1*512 mba ram ( 166MhZ ) Ladatek GF FX 5200 128MB 64bit ( 315/510 ) i tu pojawia sie moje pytanie czy to jest dobre na te czasy ? Jak nie co dokupić / zmienić I jeszcze jedno dlaczego ludzie uważają że np. athlon 4000 ( dokłądnie nie znam modelu ) jest lepszy od np. pentiuma ileśtam jeżeli ten athlon ma mniejsze taktowanie ?? Czy to znaczy że athlony mają mniejsze taktowanie ale są tak wydajne jak np. pentium ż taktowaniem róznym ich nazwie ?? Prosze o odpowiedz i ewen. Zestaw z Płyty + proc za nie za duze pieniądze ale żeby był fobty karte tesz wymienie ale nie teraz może ... Prosze o szybką odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Celeron D jest dobrym procesorem. Zacznij od zmiany karty graficznej ( teraz ) CPU zostaw w spokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Dobrze ale na jaką i na pci czy na agp bo jak na pci to bym musiał zmienić płyte główną bo pci nie mam no i ile taka płytka dobra kosztuje ?? i czy ten sam model tego samego profucenta na pci i agp ma taka samą wydajność ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Ja na twoim miejscu zostawiłbym płytę i kupił (może na allegro) dobrą grafę na AGP - na parę lat może starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...