Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Na dole forum masz date, i tam jakieś takie znaczki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) Edit: Maciag :D Edytowane 16 Marca 2006 przez MareCeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) O to chodzi co zaznaczyłem na screenie:) EDIT: MareCeK :D Edytowane 16 Marca 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) Tak, o to chodziło mi i marco EDIT: http://img131.imageshack.us/img131/2176/czas3nj.jpg były małe zwisy i taki czas był <_< EDIT2: http://img388.imageshack.us/img388/6154/skad2ha.jpg jakiś dziwny serwis, też był mały zwis <_< EDIT3: Buu to zostało wyjaśnione w moim poście i tych dwóch wyżej ;] Spóźniłeś sie ;] Edytowane 16 Marca 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) @DaRoN marco chodzi o: EDIT: lol otworzylo mi sie na ostatnim czytanym poscie, a wiec DaRoN-a, nie zobaczylem ze jest juz 3 strona ;) moja kulpa. EDIT: oglaszam, ze miedzy godzina 18:50 a 19:00 nie moglem sie wbic na forum. W tym czasie opera stala na forum.purepc.pl, btw sprawdzalem tez na IE i tez nic :? Edytowane 16 Marca 2006 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 mi najczesciej wiesza sie na gemiusie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Ja temu forum jestem w stanie wszystko wybaczyć... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?showuser=128960 zawsze miałem jakieś ale co do spoilera w sigu, czemu miałem racje, bagatela 16 linijek <_< EDIT: Niemiec kliknij w spoiler ;] A norme trzeba trzymać ;] Edytowane 16 Marca 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showuser=128960 zawsze miałem jakieś ale co do spoilera w sigu, czemu miałem racje, bagatela 16 linijek <_< ja tam widze 2 [; poza tym od zglaszania sigow masz raport lub pw do moderatora, ale rozumiem, ze musisz norme 40postow na dzien wyrobic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showuser=128960 zawsze miałem jakieś ale co do spoilera w sigu, czemu miałem racje, bagatela 16 linijek <_<Sig ma 2 linijki wiec nie widze tu problemu, a nikt Ci nie kaze go rozwijac :lol2: Forum cos dzisiaj nadzwyczaj dobrze mi chodzi i oby tak pozostalo. Wczesniej mialem problem by wbic sie w obojetnie jaki temat o tej porze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 (edytowane) ja tam widze 2 [; poza tym od zglaszania sigow masz raport lub pw do moderatora, ale rozumiem, ze musisz norme 40postow na dzien wyrobic :PTrue true Niemiec ;] Caly nasz Grzechu 1990... daj sobie chlopie spokoj - gosciu ma spoiler - nie widze problemu - popraw lepiej swoj stosunek do uzytkownikow tegoz forum, i dbaj o poziom merytoryczny swoich wypowiedzi... Moderatorem nie bedziesz - zapewniam Cie - a jak nim zostaniesz - poprosze marco o bana ;] Edytowane 16 Marca 2006 przez Ecuadoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Tym razem Grzechu ma rację. Jak klikniecie na spojler to będzie ponad 10 linijek. Chyba że to jest dozwolone w spojlerze, lecz nie wydaje mi się. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Tym razem Grzechu ma rację. Jak klikniecie na spojler to będzie ponad 10 linijek. Chyba że to jest dozwolone w spojlerze, lecz nie wydaje mi się. Pozdrawiam. Mi sie wydaje ze Grzechu 1990 nie ma racji - z prostej przyczyny - regulamin nie wskazuje na zadne ograniczenia w przypadku spoilera - baa - nawet nie ma zadnej wzmianki o spoilerze. Wiec dla mnie sprawa jest oczywista - poki co, nie ma zadnych limitow, jezeli uzywamy spoilera. Niech moderator zabierze glos w dyskusji - moze sie myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Robicie z igły widły, a już było mówione że na moderatorskim toczyła się dyskusja dot. spoilera w sigu. Z tego co pamiętam, to stanęło na tym, że moderka nie będzie się tego czepiała jeśli będzie wszystko ok- bez linków, wylgaryzmów, etc. A to, że komuś się sygnatura wyświetli tylko raz na stronie, to już jego strata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Mam taki pomysł, może zrobić tak by nowo zarejestrowani użytkownicy mieliby przez tydzień dostęp tylko do "podstawowych zagadnień" i do "archiwum 2003" bez możliwości pisania postów również przez tydzień? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Mam taki pomysł, może zrobić tak by nowo zarejestrowani użytkownicy mieliby przez tydzień dostęp tylko do "podstawowych zagadnień" i do "archiwum 2003" bez możliwości pisania postów również przez tydzień? Moze i pomysl dobry - ale popatrz na to z drugiej strony - beda sie pojawialy setki pytan na PM do administracji dlaczego nie maja dostepu do forum, co jest grane, nie dziala... etc... Niestety nie sprawdzi sie ten pomysl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Trzeba by zrobić automat wysyłający PM z tłumaczeniem. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Trzeba by zrobić automat wysyłający PM z tłumaczeniem. :) Corso badz realista ;] :lol: Juz to widze, setki rejstrujacych sie osob, setki nowych problemow - ja wiem ze Twoja idea jest dobra, chcesz wyeliminowac, glupote ktora czesto towarzyszy nowym userom, ale w ten sposob dojdziemy do jeszcze gorszej sytuacji... Juz widze te tematy, jak uzyskaja dostep, dlaczego bylem zablokowany - robicie mnie w ... etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Trochę ideologii nie zaszkodzi! Tymbardziej że jest najlepsza na głupotę! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Nie mozemy zakładać, ze każdy nowo rejestrujący się user jest n00bem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Poza tym Grzechu słusznie zwrócił uwagę na jego podpis. Zrzutkę na serwer już przerabialiśmy (nierealne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Poza tym Grzechu słusznie zwrócił uwagę na jego podpis. Zrzutkę na serwer już przerabialiśmy (nie realne). Cytat z regulaminu: PODPIS (sygnatura, sig) - tekst wyświetlany pod każdą wiadomością użytkownika, definiowany w profilu. Może to być krótki opis posiadanego komputera (konfig) lub ważna dla użytkownika maksyma. Do podpisu nie wolno wstawiać żadnych reklam, obrazków (w tym także emotikonów ze zdalnych serwerów - jedynymi emotikonami dopuszczalnymi są emotikony udostępnione na naszym serwerze), a jedyne linki, które można w nim umieszczać, to linki do konfigu (strony www z konfigiem) i benchmarków (wyników testów) oraz do topików na forum.purepc.pl (również tych w dziale "Giełda"). Linka do własnej strony www nie umieszcza się w podpisie, ale w innym polu profilu (link dostępny w karcie i profilu użytkownika). W podpisie można umieścić swoje dane kontaktowe (identyfikatory wybranych komunikatorów, jeden adres mailowy). Dozwolone jest także wstawianie linków do akcji humanitarnych. Inne linki można zamieścić jedynie za zgodą administracji forum.purepc.pl. Podpis nie powinien być wizualnie męczący dla innych użytkowników forum: maksymalna wielkość czcionki to czcionka domyślna (2), należy unikać stosowania rażących kolorów, a przy długich (np. kilkulinijkowych) podpisach zdecydować się na zmniejszenie czcionki. Maksymalną długością sygnaturki jest 10 linii. W podpisie nie należy stosować znaczników , i pochodnych ([php], [sql], [html], etc.). Domik widzsz jakies zdanie lub wzmianke aby regulamin odnosil sie do kwestii spoilera ? Bo ja nie... No chyba ze macie jakies inne regulacje ktore sie do tego odnosza. Jezeli tak to je wskaz. Jezeli nie, to obaj nie macie racji. Edytowane 17 Marca 2006 przez Ecuadoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Nie trafiłeś że chodzi o spoiler, chodzi o ilość linijek w sigu, po rozwinięciu spoilera masz z 16, a max to 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Nie trafiłeś że chodzi o spoiler, chodzi o ilość linijek w sigu, po rozwinięciu spoilera masz z 16, a max to 10. Ale to jest po kliknieciu, moj drogi, o regulamin nie porusza takich kwestii. Jak dana osoba zabierze glos w w dyskusji lub zalozy topic - ja widze tylko spoiler - a to ze ktos sobie na niego kliknie i sprawdzi co sie pod nim kryje - to jego sprawa, ja nie bede widzial tych 16 czy 18 linii. Sprawa jest prosta. Uzytkownik posiada jak najbardziej regulaminowy podpis. Zreszta sluszna uwage napisal Santi. Jednoczesnie zaznaczam: jezli ten user dostanie kare w postaci 10 %, osobiscie bede interweniowal u administracji. Edytowane 17 Marca 2006 przez Ecuadoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Ecuadoo odpowiedź moja jest taka: na moderatorskim rozmawialiśmy o tym i rozmawiamy. Ja napisałem że słusznie zwrócił uwagę na ten podpis tzn że nie ma zapisu w regualminie o spoilerach. Dzięki temu teraz wprowadzimy jakieś rozwiązanie, i ododamy adnotacje w regualminie. Więc gdzie nie mam racji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Jednoczesnie zaznaczam: jezli ten user dostanie kare w postaci 10 %, osobiscie bede interweniowal u administracji.Nie koniecznie musi dostać 10%, można zawsze usunąć sig i pouczenie na pw dać. IMO W całej tej sprawie nie zgadzam sie z Tobą, spoiler można mieć (nie przedyskutowane jeszcze, ale można narazie ;] ) ale ilość linijek jednak obowiązuje, że po rozwinięciu spoilera ma być 10 linijek. Ja tak to rozumiem, ale Ty masz prawo rozumieć to inaczej, i ja Ci tego nie bronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Ecuadoo odpowiedź moja jest taka: na moderatorskim rozmawialiśmy o tym i rozmawiamy. Ja napisałem że słusznie zwrócił uwagę na ten podpis tzn że nie ma zapisu w regualminie o spoilerach. Dzięki temu teraz wprowadzimy jakieś rozwiązanie, i ododamy adnotacje w regualminie. Więc gdzie nie mam racji ? Ciesze sie ze o tym rozmawiacie - poruszcie tez tematyke wstecznego stosowania tegoz regulaminu. Adnotacja powinna byc - ale, jednoczesnie bardzo ostroznie musicie odnosic sie do takich sytuacji - gdyz spoiler to nie czyste np 14 linii, ktore widzi kazdy - wiec z % troszke rozsadku, funkcja moderatora nie zwalnia od myslenia mam nadzieje... :lol: Grzechu - pisz co chesz, moze sie nawet ze mna nikt nie zgadzac. Nie interesuje mnie to. Prawo jest prawem. Ma byc spisane, jasne, jawne i zrozumiale, w przepisach nie ma miejsca na domysly. Koniec kropka. Edytowane 17 Marca 2006 przez Ecuadoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Jakie nie czyste ? Podpis ma być widziany cały ? Taki jest chyba sens nie ? A co ja nie myśle ? Chcesz mnie obrazić ,czy kogoś innego ? I pytam się ponownie gdzie nie mam racji w swoim poście ? Jak narazie wstecznie nie stosowaliśmy regulaminu . I powiedz mi co oznacza "Ma byc spisane, jasne, jawne i zrozumiale, w przepisach nie ma miejsca na domysly. Koniec kropka." ? Że nie ma opisu spoilera ? Czy coś innego bo jak to że nie ma spoilera to Ci pisałem że rozmawiamy o tym. Chyba że coś innego w regulaminie jest nie jasne itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Caly nasz Grzechu 1990... daj sobie chlopie spokoj... wiec z % troszke rozsadku, funkcja moderator nie zwalnia od myslenia mam nadzieje... :lol:Funkcja usera nie upoważnia do obrażania moderatora, admina czy pozostałych userów. :evil: Piszesz o prawie. Zapominasz jednak, że prawo dotyczy wszystkich. IV Punktacja systemu ostrzeżeń ... 12. Umieszczanie obraźliwych treści - 10% +14 dni ZKU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Uff moze nareszcie odpoczniemy od tego usera, bo meczacy jest niesamowicie. ;] Moze jeszcze napisac w regulaminie, ze w spoilerze nie wolno zamieszczac obrazkow, linkow, filmow ? Chyba to jest oczywiste, ze jesli ktos stosuje spoiler to powinien wiedziec, ze jest to zwijana wersja sygnaturki i ogowiazuja takie same zasady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...