bobby_moore Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Czesc, mam w domu 2 kompy i jeden monitor <_< , jeden jest bardzo leciwy, ale za to bezgłośny, dlatego chcialbym go uzywac do sciagania , sluchania muzy itp, jednoczesnie robiąc co innego na drugim. Czy można w czasie pracy kompa odłączyc monitor od karty graficznej i podpiac go do do drguiego kompa. Podlaczany jest przez złącze D-sub. Wiem ze to glupie rozwiazanie, ale tylko tymczasowe, ale niedlugo kupuje nowy monitor i nie bedzie problemu, ale poki co chcialbym zapyac czy moj pomysł wypali? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Faktycznie nie najlepszy pomysł. A moze monitor podłaczyć do tego komputera na którym robisz inne rzeczy niż ściąganie a ten drugi obsługiwać poprzez "zdalny pulpit", może być windowsowy lub np "Remote Administrator". Jeden warunek to to, że komputery są podłączone w sieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Z odłączeniem monitora w czasie pracy nie ma zadnego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Czesc, mam w domu 2 kompy i jeden monitor <_< , jeden jest bardzo leciwy, ale za to bezgłośny, dlatego chcialbym go uzywac do sciagania , sluchania muzy itp, jednoczesnie robiąc co innego na drugim. Czy można w czasie pracy kompa odłączyc monitor od karty graficznej i podpiac go do do drguiego kompa. Podlaczany jest przez złącze D-sub. Wiem ze to glupie rozwiazanie, ale tylko tymczasowe, ale niedlugo kupuje nowy monitor i nie bedzie problemu, ale poki co chcialbym zapyac czy moj pomysł wypali? :lol:można pod warunkiem że wyłączysz monitor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x_brat Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 kilka razy sie uda, ale za którymś tam razem możesz uskodzić grafike lub monitor, wystarczy małe spięcie na wtyczce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) jak chcesz w miare bezpiecznie to przy odłączaniu odetnij napiecie na monitorze i przy podłączaniu do drugiego dotkij masę wtyczki do obudowy kompa, kilka razy juz tak robiłem i nic sie nie stało, ale generalnie lepiej połaczyć je w sieć i drugi obsługiwać zdalnie Edytowane 18 Marca 2006 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobby_moore Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 ok, dzieki za pomoc, faktycznie nie wpadłem na to ze mozna go obsługiwać zdalny pulpit, jescze raz thx;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...