victor89 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) czy mi sie wydaje czy nawet na labiku z piomx leja sie ludzie :DNAWET? :blink: Ciekawe który to :P Na jego miejscu przetestowałbym jego procka i memki na innej płycie, by wykluczyć kwestię słabego o/c jego mobo Takie taktowanie to niektóre smithfieldy na deafulcie robiły, a nie które nawert na zaniżonym napięciu :D Edytowane 23 Marca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 na tweaku jest kozak z abitem aw8, który szpanuje że ma najlepszą mobo na świecie, a 920stka polecała mu na 3,35Ghz :rotfl:Niemiec. Ciekawe kto to mógł być? jak to na 170 i 340 ???, nie rozumiemNigdy tego nie zrozumiesz :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 nie martw sie, my tez nie ;]a juz się bałem że ze mną cos nie tak ;) atek, jak bym niebieskie brał to na bank tego ABITa ;) ten szum 80 wiatraków .. ehhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 koledze piomx chodzi o to, ze: - procki na szynie 533 (133) nie chca isc wiecej niz fsb 170 na aw8 - procki na szynie 800 (200) nie chca isc wiecej niz fsb 340 na aw8 ;) no nie do konca... ja juz chyba odczytalem o co chodzilo PioMX lookalem tez na XS systems. AW8 ma jakies dziwne dzielniki przed szyna... Jesli mobo wykrywa proc z FSB 533 to max co bedziemy mogli ustawic dla niego to po prostu 170mhz (efektywnie 680mhz) i ni cholery wiecej to samo dla FSB 800 wtedy daje nam max 340 (efektywnie 1360mhz) i koniec. Na XS chlopaki pisali cos o jakichs pin modach ale nie lookalem dokladnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 koledze piomx chodzi o to, ze: - procki na szynie 533 (133) nie chca isc wiecej niz fsb 170 na aw8 - procki na szynie 800 (200) nie chca isc wiecej niz fsb 340 na aw8 ;) Esto es imposible totalmente :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Nigdy tego nie zrozumiesz :(fakt, musiałbym sie zbytnio poziomem zniżyć a tu już wręcz wstyd ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 no nie do konca... ja juz chyba odczytalem o co chodzilo PioMX lookalem tez na XS systems. AW8 ma jakies dziwne dzielniki przed szyna... Jesli mobo wykrywa proc z FSB 533 to max co bedziemy mogli ustawic dla niego to po prostu 170mhz (efektywnie 680mhz) i ni cholery wiecej to samo dla FSB 800 wtedy daje nam max 340 (efektywnie 1360mhz) i koniec. Na XS chlopaki pisali cos o jakichs pin modach ale nie lookalem dokladnie. skoro tak jest to abit stracil u mnie resztki swojej legendy. maksymalna wtopa. ale sterowanie 80 wentylami to jest to ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 skoro tak jest to abit stracil u mnie resztki swojej legendy. maksymalna wtopa. ale sterowanie 80 wentylami to jest to ;) a no to juz inna para kaloszy dlatego nie rozumiem skad wogole pomysl na rywalizacje z P5WD2 owszem to i to zamyka licznik tylko z "mala" roznica... :lol: w zamian za to AW8 ma 3rd Eye, uGuru i zajefajne sterowanie wentylami ;] (no offence) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 @lagier czyli dobrze napisalem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 no nie do konca... ja juz chyba odczytalem o co chodzilo PioMX lookalem tez na XS systems. AW8 ma jakies dziwne dzielniki przed szyna... Jesli mobo wykrywa proc z FSB 533 to max co bedziemy mogli ustawic dla niego to po prostu 170mhz (efektywnie 680mhz) i ni cholery wiecej to samo dla FSB 800 wtedy daje nam max 340 (efektywnie 1360mhz) i koniec. Na XS chlopaki pisali cos o jakichs pin modach ale nie lookalem dokladnie. Czyli - szmelc i tyle, ot taka płyta do biura, z zegarkiem, który pokazuje co chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Abit pogrążył się już do reszty. Pionier w dziedzinie OC teraz "ledwo" konkuruje możliwościami z ECS... jednak ceną już nie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Abit pogrążył się już do reszty. Pionier w dziedzinie OC teraz "ledwo" konkuruje możliwościami z ECS... jednak ceną już nie :?Abit popadł w tarapaty finansowe i stąd problemy. AW8 wydali chyba w czerwcu ub. roku i do tej pory cisza. Może połączenie z USI ich uratuje. A AW8 mimo "ograniczen" na FSB które i tak nie będe w stanie odczuć jest konstrukcją bardzo dobrą stabilną i pewną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Abit popadł w tarapaty finansowe i stąd problemy. AW8 wydali chyba w czerwcu ub. roku i do tej pory cisza. Może połączenie z USI ich uratuje. A AW8 mimo "ograniczen" na FSB które i tak nie będe w stanie odczuć jest konstrukcją bardzo dobrą stabilną i pewną. asus tez a dodatkowo miazga w OC, wiec chyba wybór jasny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 asus tez a dodatkowo miazga w OC, wiec chyba wybór jasny?630 szła na tej płycie na 4.2Ghz i nie ma podstaw sądzić że 920 bedzie chodziła gorzej. Kazz za pare dni sprawdzi, wiec wszystko bedzie jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 ja nie wiem o czym ty jeszcze dyskutujesz p5wd2 jest BEZAPELACYJNIE lepsza plyta do O/C niz aw8... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Abit popadł w tarapaty finansowe i stąd problemy. AW8 wydali chyba w czerwcu ub. roku i do tej pory cisza. Może połączenie z USI ich uratuje. A AW8 mimo "ograniczen" na FSB które i tak nie będe w stanie odczuć jest konstrukcją bardzo dobrą stabilną i pewną. PioMX ale to zadne wytlumaczenie zachwalac pod niebiosa mobo... O jakich odczuciach Ty mowisz? W codziennej pracy nie odczujesz czy masz fsb 533 czy 800. Stabilna? No pewnie ze stabilna przy takich ustawieniach goopi Asrockjest stabilny :] Spojrz w koncu prawdzie w oczy za taka kase Abit odwala fuszere plyta nie warta tych pieniedzy i to wlasnie usilujemy Ci powiedziec. konstrukcja OK ale bez fajerwerkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Nie ja zacząłem w tym wątku obrabiać temat płyt, w tej chwili mnie to nie interesuje. Inna sprawa, że jak pojawi się dowód że z jakiś przyczyn AW8 hamuje możliwość podkręcania D920 to wtedy zmienie mobo. Chyba proste. A póki co płyta jest super i musiałbym na głowę upaść żeby dla FSB większego niż 340 ją wymieniać. A to że na tyle chodzi to już wiadomo (CedarMill 631 @ 5GHz). P5WD2 jest bezsprzecznie lepsza pod względem wysokiego FSB. I to na tyle co mam do powiedzenia w temacie AW8-P5WD2. Póki nie ma innych testów D920 na AW8 to dla mnie EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 uparty jak osiol, ale to jego wybor ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 nom to moze i ja sie pochwale asus p5wd2 920 i wc 4.3 ghz w pelni stabilne przi 1.45v http://service.futuremark.com/compare?2k1=8930330 http://img105.imageshack.us/img105/8416/spi434016m9th.jpg http://img97.imageshack.us/img97/7374/spi43408pg.jpg http://img97.imageshack.us/img97/3753/spi43404m5dx.jpg temp max 62 stopnie wedlog mobo na oko kilka mniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 skoro plyta Asusa P5WD2 jest najlepsza do overoclingu prockow z serii 9xx to powiedcie ktora wersje lepiej kupic - ta zwykla czy z dopisem premium - czy te dodatkowe funkcje duzo daja ? Jak w tej wersji premium dziala ten tuner TV ? oraz jak dziala karta bezprzewodowa ? Tzn czy to jakis kicz dolaczony czy naprawde dobry tuner i dobra karta sieciowa WiFi ?) Czy w tych plytach Asusa Raid jest na SATA czy na IDE ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Nie ja zacząłem w tym wątku obrabiać temat płyt, w tej chwili mnie to nie interesuje. Inna sprawa, że jak pojawi się dowód że z jakiś przyczyn AW8 hamuje możliwość podkręcania D920 to wtedy zmienie mobo. Chyba proste. A póki co płyta jest super i musiałbym na głowę upaść żeby dla FSB większego niż 340 ją wymieniać. A to że na tyle chodzi to już wiadomo (CedarMill 631 @ 5GHz). P5WD2 jest bezsprzecznie lepsza pod względem wysokiego FSB. I to na tyle co mam do powiedzenia w temacie AW8-P5WD2. Póki nie ma innych testów D920 na AW8 to dla mnie EOT dobra Pio jaktam chcesz osobiscie akurat nie mowilem tylko o tym watku ale ogolem tego co wypisujesz o AW8 na tweaku i nie tylko... skoro plyta Asusa P5WD2 jest najlepsza do overoclingu prockow z serii 9xx to powiedcie ktora wersje lepiej kupic - ta zwykla czy z dopisem premium - czy te dodatkowe funkcje duzo daja ? Jak w tej wersji premium dziala ten tuner TV ? oraz jak dziala karta bezprzewodowa ? Tzn czy to jakis kicz dolaczony czy naprawde dobry tuner i dobra karta sieciowa WiFi ?) Czy w tych plytach Asusa Raid jest na SATA czy na IDE ? Premium to dodatkowe opcje Gigabit LAN, kontroler FireWire zalezy czy tego potrzebujesz... WiFi TV to opcja do ktorej musisz doplacac nie ma tego w standardzie. Kazdy model P5WD2 posiada raida na SATA jak i na IDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Nowy wyniczek :) jeśli chodzi o czas w Cb Zauwazyłem ze podnoszenie napiecia powyzej 1,38 nie daje dodatkowych MHz bo temp za szybko rosnie i jest wysypka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Ty to masz naprawde fuksa :P ciekawe co na kibelku bedzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) To sie nazywa skill :lol: Na najniższym napieciu jakie sie da ustawić w biosie lece sobie na 14x270 :D 32M spi liczy Edytowane 24 Marca 2006 przez Hipo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 ciekawe co na kibelku bedzie :DKupka :lol: No ja sądze, iż gdyby zrobić suicide run może 5 Ghz dało by rade :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 A jakby się tak Hipo pojawił w wrocku to B) Cosik by się zdziałało na kaskadzie albo ln2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Dlaczego ma być kupka ? myśle ze jak zbije z 15C to dostane pare MHz więcej. Jeśli chodzi o Wrocek to niestety ale nie mam takich planów... takie zycie, mimo ze chętnie bym się spotkał z towarzyszami overclockerami :) PS ( zawsze moge lodu użyc :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Hipku, to poodaslij proca do Zenfista i po zjezdzie bedzies mial go w domku ;] na ten czas dam CI swoja 805 lub cos innego na lga co sie bedzie mi w firmie po glebie walac [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Hipku, to poodaslij proca do Zenfista i po zjezdzie bedzies mial go w domku ;] na ten czas dam CI swoja 805 lub cos innego na lga co sie bedzie mi w firmie po glebie walac [;to nie byłby zły pomysł - kolejny polski WR :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 25 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 a co będzie grane we Wrocku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...