Skocz do zawartości
PioMX

Intel D920

Rekomendowane odpowiedzi

czy mi sie wydaje czy nawet na labiku z piomx leja sie ludzie :D

NAWET? :blink: Ciekawe który to :P

Na jego miejscu przetestowałbym jego procka i memki na innej płycie, by wykluczyć kwestię słabego o/c jego mobo

Takie taktowanie to niektóre smithfieldy na deafulcie robiły, a nie które nawert na zaniżonym napięciu :D

Edytowane przez victor89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tweaku jest kozak z abitem aw8, który szpanuje że ma najlepszą mobo na świecie, a 920stka polecała mu na 3,35Ghz :rotfl:

Niemiec. Ciekawe kto to mógł być?

jak to na 170 i 340 ???, nie rozumiem

Nigdy tego nie zrozumiesz :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledze piomx chodzi o to, ze:

- procki na szynie 533 (133) nie chca isc wiecej niz fsb 170 na aw8

- procki na szynie 800 (200) nie chca isc wiecej niz fsb 340 na aw8

;)

no nie do konca... ja juz chyba odczytalem o co chodzilo PioMX lookalem tez na XS systems. AW8 ma jakies dziwne dzielniki przed szyna... Jesli mobo wykrywa proc z FSB 533 to max co bedziemy mogli ustawic dla niego to po prostu 170mhz (efektywnie 680mhz) i ni cholery wiecej to samo dla FSB 800 wtedy daje nam max 340 (efektywnie 1360mhz) i koniec. Na XS chlopaki pisali cos o jakichs pin modach ale nie lookalem dokladnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie do konca... ja juz chyba odczytalem o co chodzilo PioMX lookalem tez na XS systems. AW8 ma jakies dziwne dzielniki przed szyna... Jesli mobo wykrywa proc z FSB 533 to max co bedziemy mogli ustawic dla niego to po prostu 170mhz (efektywnie 680mhz) i ni cholery wiecej to samo dla FSB 800 wtedy daje nam max 340 (efektywnie 1360mhz) i koniec. Na XS chlopaki pisali cos o jakichs pin modach ale nie lookalem dokladnie.

skoro tak jest to abit stracil u mnie resztki swojej legendy. maksymalna wtopa. ale sterowanie 80 wentylami to jest to ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro tak jest to abit stracil u mnie resztki swojej legendy. maksymalna wtopa. ale sterowanie 80 wentylami to jest to ;)

a no to juz inna para kaloszy dlatego nie rozumiem skad wogole pomysl na rywalizacje z P5WD2 owszem to i to zamyka licznik tylko z "mala" roznica... :lol: w zamian za to AW8 ma 3rd Eye, uGuru i zajefajne sterowanie wentylami ;] (no offence)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli - szmelc i tyle, ot taka płyta do biura, z zegarkiem, który pokazuje co chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit pogrążył się już do reszty. Pionier w dziedzinie OC teraz "ledwo" konkuruje możliwościami z ECS... jednak ceną już nie :?

Abit popadł w tarapaty finansowe i stąd problemy. AW8 wydali chyba w czerwcu ub. roku i do tej pory cisza.

Może połączenie z USI ich uratuje.

A AW8 mimo "ograniczen" na FSB które i tak nie będe w stanie odczuć jest konstrukcją bardzo dobrą stabilną i pewną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit popadł w tarapaty finansowe i stąd problemy. AW8 wydali chyba w czerwcu ub. roku i do tej pory cisza.

A AW8 mimo "ograniczen" na FSB które i tak nie będe w stanie odczuć jest konstrukcją bardzo dobrą stabilną i pewną.

asus tez a dodatkowo miazga w OC, wiec chyba wybór jasny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PioMX ale to zadne wytlumaczenie zachwalac pod niebiosa mobo... O jakich odczuciach Ty mowisz? W codziennej pracy nie odczujesz czy masz fsb 533 czy 800. Stabilna? No pewnie ze stabilna przy takich ustawieniach goopi Asrockjest stabilny :] Spojrz w koncu prawdzie w oczy za taka kase Abit odwala fuszere plyta nie warta tych pieniedzy i to wlasnie usilujemy Ci powiedziec. konstrukcja OK ale bez fajerwerkow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ja zacząłem w tym wątku obrabiać temat płyt, w tej chwili mnie to nie interesuje.

Inna sprawa, że jak pojawi się dowód że z jakiś przyczyn AW8 hamuje możliwość podkręcania D920 to wtedy zmienie mobo. Chyba proste.

A póki co płyta jest super i musiałbym na głowę upaść żeby dla FSB większego niż 340 ją wymieniać.

A to że na tyle chodzi to już wiadomo (CedarMill 631 @ 5GHz).

P5WD2 jest bezsprzecznie lepsza pod względem wysokiego FSB. I to na tyle co mam do powiedzenia w temacie AW8-P5WD2.

Póki nie ma innych testów D920 na AW8 to dla mnie EOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom to moze i ja sie pochwale

asus p5wd2 920 i wc

4.3 ghz w pelni stabilne przi 1.45v

http://service.futuremark.com/compare?2k1=8930330

http://img105.imageshack.us/img105/8416/spi434016m9th.jpg

http://img97.imageshack.us/img97/7374/spi43408pg.jpg

http://img97.imageshack.us/img97/3753/spi43404m5dx.jpg

temp max 62 stopnie wedlog mobo na oko kilka mniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro plyta Asusa P5WD2 jest najlepsza do overoclingu prockow z serii 9xx to powiedcie ktora wersje lepiej kupic - ta zwykla czy z dopisem premium - czy te dodatkowe funkcje duzo daja ?

Jak w tej wersji premium dziala ten tuner TV ? oraz jak dziala karta bezprzewodowa ? Tzn czy to jakis kicz dolaczony czy naprawde dobry tuner i dobra karta sieciowa WiFi ?)

Czy w tych plytach Asusa Raid jest na SATA czy na IDE ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ja zacząłem w tym wątku obrabiać temat płyt, w tej chwili mnie to nie interesuje.

Inna sprawa, że jak pojawi się dowód że z jakiś przyczyn AW8 hamuje możliwość podkręcania D920 to wtedy zmienie mobo. Chyba proste.

A póki co płyta jest super i musiałbym na głowę upaść żeby dla FSB większego niż 340 ją wymieniać.

A to że na tyle chodzi to już wiadomo (CedarMill 631 @ 5GHz).

P5WD2 jest bezsprzecznie lepsza pod względem wysokiego FSB. I to na tyle co mam do powiedzenia w temacie AW8-P5WD2.

Póki nie ma innych testów D920 na AW8 to dla mnie EOT

dobra Pio jaktam chcesz osobiscie akurat nie mowilem tylko o tym watku ale ogolem tego co wypisujesz o AW8 na tweaku i nie tylko...

skoro plyta Asusa P5WD2 jest najlepsza do overoclingu prockow z serii 9xx to powiedcie ktora wersje lepiej kupic - ta zwykla czy z dopisem premium - czy te dodatkowe funkcje duzo daja ?

Jak w tej wersji premium dziala ten tuner TV ? oraz jak dziala karta bezprzewodowa ? Tzn czy to jakis kicz dolaczony czy naprawde dobry tuner i dobra karta sieciowa WiFi ?)

Czy w tych plytach Asusa Raid jest na SATA czy na IDE ?

Premium to dodatkowe opcje Gigabit LAN, kontroler FireWire zalezy czy tego potrzebujesz... WiFi TV to opcja do ktorej musisz doplacac nie ma tego w standardzie. Kazdy model P5WD2 posiada raida na SATA jak i na IDE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego ma być kupka ? myśle ze jak zbije z 15C to dostane pare MHz więcej. Jeśli chodzi o Wrocek to niestety ale nie mam takich planów... takie zycie, mimo ze chętnie bym się spotkał z towarzyszami overclockerami :)

PS

( zawsze moge lodu użyc :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hipku, to poodaslij proca do Zenfista i po zjezdzie bedzies mial go w domku ;] na ten czas dam CI swoja 805 lub cos innego na lga co sie bedzie mi w firmie po glebie walac [;

to nie byłby zły pomysł - kolejny polski WR :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi