Hipo Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) @Matiz Dzięki za sznurek do ftp @ent To był zwykly XP pro, zrobie sobie teraz zintegrowaną instalke i spróbuje :) ale jak mam już xp64 to aż szkoda nie odpalic CB :D EDIT Wynikami z SuperPi sie raczej nie popisze ;) Taki sobie tam wyniczek z Cinebench 64bit, co ciekawe zauważyłem ze wersja 64bit nie daje takiego dopału jak przy AMD, tam miałem odpowiednio 62 i 46s a tutaj różnica waha sie w okolicach lkilku sekund, dopal widać dopiero w multicore. Edytowane 22 Marca 2006 przez Hipo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 No to super, proc bardzo ładnie poszedł. Musze swoja sztuke wymienic. Miałes wersje box? Ciekawe na jakim poziomie osiągniesz próg pełnej stabilności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 procek byl OEM. a stabilnie jest pow 4g :) moze nie zmieniaj procka a mobo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Na 4,1GHz szły sobie dwa prime small ftt przez 15min i musialem spasować ze względu na temperature, 73C nie wygladało zbyt optymistycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Tylko 73st ?? marudzisz :D mi w dual prime dobija do 80-84st [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Potrzebuje wode bo ten BOX najpierw wykończy moje uszy a później moją słaba psychike ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 moze nie zmieniaj procka a mobo ;]bluźnisz :) zmienić "najlepiej" odbajerowaną płytę na "jakiegoś" Asusa bez możliwości zarzadzania 80-cioma wiatrakami?? kpisz! :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 panowie skąd zessać Cinebench 64bit ? na stronie domowej nie ma, wszędzie w sieci są tylko niedziałające zresztą mirrory Spróbuj tutaj: http://www.maxon.net/jp/jppage/download/benchmarks.html Na wersji 9.5 są różnice a standard w naszym rankingu to 2003 64bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 tutaj amras też szaleje na swojej p5wd2 i D 920 coś bąkną że 4,4Ghz narazie idzie ;) ma kibel :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 procek byl OEM. a stabilnie jest pow 4g :) moze nie zmieniaj procka a mobo ;] Spokojna głowa. Jak stwierdze ze jest taka potrzeba to zmienie. Nie pierwsza to i nie ostatnia płyta. A za rady dziękuję. Na razie postoje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Spokojna głowa. Jak stwierdze ze jest taka potrzeba to zmienie. Nie pierwsza to i nie ostatnia płyta. A za rady dziękuję. Na razie postoje ;) koszt będzie niewielki, a jak widać te pentiaki powyżej 4Ghz biegają ładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 skoro procek Hipo, ktor nie jest zadnym selektem tylko pierwsza lepsza sztuka, ktora zamowilem z hurtowni tak biega, to nie ma bata, zeby twoj byl tak cienki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Zapodmniałes dodać ze Hipo ma szczęscie do sprzętu i zawsze dobry dostaje :D tak samo jak A64@ 3GHz zakupiony takze jako jedyny który przyjechał z hurtowni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Kazz, kiedy będziesz miał 920? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 piomx mam dla ciebie dobre wiesci - asus p5p800se za 260zl robi wieksze fsb niz twoj abit za 800zl :D odsylam tutaj http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=2035491 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 najbardziej mnie boli to, ze mialem go na magazynie prawie 2tyg i nawet go nie sprawdzilem pod katem oc :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Spokojna głowa. Jak stwierdze ze jest taka potrzeba to zmienie. Nie pierwsza to i nie ostatnia płyta. A za rady dziękuję. Na razie postoje ;) hehe... no i Pio teraz pomysl po co byly te wszystkie sprzeczki i droga w zaparte? Nie mozna od razu tak bylo :) @Hipo widze ze od naszej rozmowy rano troche sie pozmienialo :D gratki :D kutfa o 10ej mnie juz telefonem budzil :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 kutfa o 10ej mnie juz telefonem budzil :P moge Cie jutro obudzic o 6 lub o 7, zalezy jak wstane :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Kazz, kiedy będziesz miał 920? Będę ją miał w niedziele. Genghis też ma odebrać swoją więc testy jakieś będą, i zobaczymy odrazu jaki jest rozrzut w OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) piomx mam dla ciebie dobre wiesci - asus p5p800se za 260zl robi wieksze fsb niz twoj abit za 800zl :D odsylam tutaj 2035862[/snapback] Będę ją miał w niedziele. Genghis też ma odebrać swoją więc testy jakieś będą, i zobaczymy odrazu jaki jest rozrzut w OC. Ciekawy jestem jakie bedziecie mieli efekty. Edytowane 23 Marca 2006 przez PioMX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Byle mnie nie wyprzedzili .... hyhy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) kolejny pentiak D 920 - tym razem pi 16MB @ 4,3Ghz - więcej: http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=152978 aha - napiecie 1,47v :> Edytowane 23 Marca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Wysokie Vcore, ja na 435x robiłem super Pi 1MB na Ac i przy 1,35V bios ;) czyli chyba mam troszke lepszą sztuke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 No i co z tego? GB też był tańszy i w porywach poszedł na 195. Abit konczy się na 170 i na 340. Tak jest i kropka. jak to na 170 i 340 ???, nie rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 jak to na 170 i 340 ???, nie rozumiem nie martw sie, my tez nie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) @ma1y lepiej nie badz taki dociekliwy bo znowu sie zacznie wywod Edytowane 23 Marca 2006 przez lucas234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 jak to na 170 i 340 ???, nie rozumiem nie rozbudzaj bestii :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 koledze piomx chodzi o to, ze: - procki na szynie 533 (133) nie chca isc wiecej niz fsb 170 na aw8 - procki na szynie 800 (200) nie chca isc wiecej niz fsb 340 na aw8 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 czy mi sie wydaje czy nawet na labiku z piomx leja sie ludzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) czy mi sie wydaje czy nawet na labiku z piomx leja sie ludzie :Dnie wydaje Ci się :P tu jest jeszcze wielu którzy powsztrzymują się od komentowania jego ostatnich wypowiedzi ;P A procek fajny tylko żeby to trochę tańsze to to było :P Edytowane 23 Marca 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...