Skocz do zawartości
gregor_bs

Jaka Płyta Podd Athlona 64 3+ Venice

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli masz 900zł na mobo, grafe i hdd ?

asrock dual sata II - 220

galaxy gf6600ge - 420

samsung 160gb sataII - 270

Razem: 910

Dokladnie taki zestaw !!! A nazwa plyty to Asrock K8 939DUAL-Sata2. Kup a nie pozalujesz !!!

Ps. Plyta ma AGP i PCIX - w dodtaku pelnowartosciowe wiec masz pole do popisu. A ten Galaxy 6600GE mozesz sobie temat poczytac w dzieale karty graficzne>nvidia. Jak widzisz w moim podpisie - karta juz do mnie jedzie :D. Naprawde dobra karta.

Edytowane przez lfanek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Do tego samego procesora używam płyty Gigabyte GA-K8NF-9 nVidia nForce4 4x. Jeśli nie zależy Ci na zbyt dużym OC, to jak najbardziej polecam. Płyta jest bardzo stabilna.

Grafika: nie powiem Ci co kupić ale raczej czego nie kupić - GeForce 6600 Microstar 128MB, kod producenta: NX6600-TD128E. Nie jest to demon szybkości, a na dodatek najgłośniejszy element w moim komputerze. Jeśli ktoś ceni sobie ciszę to myślę, że warto zainwestować w coś z pasywnym chłodzeniem. Choć niestety wtedy cena wzrośnie.

Dysk twardy: WD Caviar SE 200 GB 8MB cache, ATA/100, nie wiem czy najlepszy ale taki akurat mam. Przyzwoity na pewno. Słyszalny choć niezbyt głośny. Teraz pewnie zdecydowałbym się na coś SATA z 16 MB cache.

Pozdrawiam i życzę jak najbardziej udanego zakupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi